Innvandring, Rasisme og Flerkultur

sabre2

På "ferie" i Somalia?

Ser at både den terrormistenkte somalieren og han hans far har oppholdt seg i Somalia i lengre perioder. Trodde de "flyktet til Norge pga de vanskelige forholdene i hjemlandet. Men nå er det tydeligvis trygt nok til å benyttes som feriemål, men da trenger vi vel ikke lenger å subsidiere dem her i landet?

De burde vel snarest utvises, da de ikke lenger har behov for beskyttelse, om de da noengang har hatt det.

6
49 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

De har nok aldri hatt et beskyttelsesbehov. Men de trodde kanskje at de ville havne i himmelen når de kom til Norge. Og så viste deg seg at de måtte yte noe for å være kongen på haugen, noe de ikke hadde regnet med. Skuffelsen var nok enorm. Men menneskesmuglerne, som blir subsidiert av asylindustrien, er nok svært fornøyd.

1

Utrolig hva norsk pass og trygd gjør for reiselysten..

(Slik var det ikke før i tiden: hvor mange flyktninger reiste på ferie fra Sverige til Norge i tiden 1940-45?)

5

Det burde være selvsagt at man skulle miste sin asyl/flyktningstatus dersom man reiser til hjemlandet man flykter fra rett etter man har fått opphold i Vesten. Dette viser bare at de aller aller aller fleste ikke er reelle flyktninger. De med et reelt beskyttelsesbehov kommer seg aldri ut fra hjemlandet fordi myndighetene stopper dem eller fordi de er for fattige. Det er jo unektelig noe rart at myndighetene er etter en dersom man har reist ut uten at noen har prøvd å stoppe dem.

3

De burde vel snarest utvises, da de ikke lenger har behov for beskyttelse, om de da noengang har hatt det.

Norge er en frihavn for de gutta der.Venstresia klapper dem inn for fote...

Har aldrig sett sånn selvutslettelse kollektivt...

2

Og minst like uforståelig er det at både kriminelle og de som har fått avslag, vaser rundt i gatene og selger dop eller bedriver annen kriminalitet uten at det ser ut til at noen tar affære.

Håper den nye regjeringen har ryggrad til å ta tak i dette problemkomplekset.

1
ermathi Det burde være selvsagt at man skulle miste sin asyl/flyktningstatus dersom man reiser til hjemlandet man flykter fra rett etter man har fått opphold i Vesten. Dette viser bare at...

Det burde være selvsagt at man skulle miste sin asyl/flyktningstatus dersom man reiser til hjemlandet man flykter fra rett etter man har fått opphold i Vesten. Dette viser bare at de aller aller aller fleste ikke er reelle flyktninger.

De fleste reiser ikke tilbake til landene de flykter fra heller og det er selvsagt fordi de er reelle flyktninger, de som faktisk reiser tilbake bør selvsagt miste flyktningsstatusen og det er noe jeg håper FRP og AP får igjennom

1

ALLE Somaliere som får innvilget opphold og får seg ett fett Norskt pass reiser hjem igjen på ferier. Det hersker det ingen tvil om.Mulig det ikke finnes dokumentasjon på det men inntil det motsatte er bevist så mener jeg at dette er korrekt

Samme som med Pakistanerne som er så heldig at de har egne direkte fly hjem igjen fra Gardemoen.

Så jeg håper innvandringspolitikken blir enda strengere og at den nye regjeringen ser det vi ser!

1
ermathi Det burde være selvsagt at man skulle miste sin asyl/flyktningstatus dersom man reiser til hjemlandet man flykter fra rett etter man har fått opphold i Vesten. Dette viser bare at...

Det burde være selvsagt at man skulle miste sin asyl/flyktningstatus dersom man reiser til hjemlandet man flykter fra rett etter man har fått opphold i Vesten.

Det burdte være som med uføretrygd:om man blir frisk nok til å arbeide,så mister man retten til trygd:for da er selve grunnlaget for støtten borte.

Klarer man lage ordninger (også overgangsordninger) for uføretrygde der ikke lenger føler de trenger støtten,så burdte det kunne skapes en ordning for flyktninger/asylsøkere/innvandrere med slik bakgrunn.

Muligens da,slik som med uføretrygd,at man kan få en periode der man kan se hvordan det går (f.eks et par års overgangsordning der de kan reise til hjemlandet for å ordne seg litt først),for så å miste retten helt til opphold i Norge når man får mer ting på plass.

Slik kan disse også være med på å bygge opp sitt opprinnelsesland etter en krig,katastrofe etc.

Dette vil så igjen skape plass til nye flyktninger,der kanskje er ofre for en ny krig et annet sted.

Slik vil hele systemet fungere mer rettferdig,ved at det til enhver tid gis ny plass til andre trengende,og de der har fått mer ro i eget opprinnelsesområde,kan overlate plasen til andre.

Det vil da bli solidaritet i praksis.

For slik systemet er nå,så fylles plassene i Europa raskt opp av en gruppe,der alldri vil dra tilbake:det er urettferdig for alle andre der kanskje senere trenger mer beskyttelse.

3
cruisecontrol ALLE Somaliere som får innvilget opphold og får seg ett fett Norskt pass reiser hjem igjen på ferier. Det hersker det ingen tvil om.Mulig det ikke finnes dokumentasjon på det men i...

får seg ett fett Norskt pass

En av betingelsene for å få dette burde vært dokumentert inntekt iform av arbeid ihvertfall de siste 10 årene.

De som lever på trygder fra NAV, burde ikke få norsk statsborgerskap, før de kan dokumentere at de klarer seg på egen inntekt.

1
cruisecontrol ALLE Somaliere som får innvilget opphold og får seg ett fett Norskt pass reiser hjem igjen på ferier. Det hersker det ingen tvil om.Mulig det ikke finnes dokumentasjon på det men i...

ALLE Somaliere som får innvilget opphold og får seg ett fett Norskt pass reiser hjem igjen på ferier. Det hersker det ingen tvil om.Mulig det ikke finnes dokumentasjon på det men inntil det motsatte er bevist så mener jeg at dette er korrekt

Artig måte å diskutere på, fordi du vet at du ikke har noen mulighet til å dokumentere dine påstander så synes du det er mer riktig at dine påstander skal måtte motbevises. Gratulerer

1
Sponvika [sitat…] Artig måte å diskutere på, fordi du vet at du ikke har noen mulighet til å dokumentere dine påstander så synes du det er mer riktig at dine påstander skal måtte motbevises...

Artig måte å diskutere på, fordi du vet at du ikke har noen mulighet til å dokumentere dine påstander så synes du det er mer riktig at dine påstander skal måtte motbevises.

At alle somaliere drar på ferie til sitt hjemland medfører helt sikkert ikke riktighet; men at temmelig mange gjør det er hverken nyhet eller hemmelighet.

Dette ble tatt opp av media tilbake i 2006.

- Somalieren Prince Hassan er bosatt i Dubai og har i en årrekke arbeidet som konsulent for blant annet svenske og danske fjernsynsselskaper i Gulf-området. Hassan anslår at så mange som 50 000 somaliere bosatt i Nord-Europa hvert år reiser til Somalia via Gulfen. - Antallet somaliere med norske reisedokumenter som følger denne ruten, vil jeg anslå til årlig pluss-minus et par tusen, sier han.

Dette er altså kun én rute, det finnes sikkert de som reiser via andre veier.

- Sjefen for Politiets utlendingsenhet, Arne Jørgen Olafsen, bekrefter at et betydelig antall somaliere reiser til hjemlandet på ferie, men kan ikke oppgi noe konkret antall.

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Somaliere-hjem-pa-ferie-6411743.html#.UmT_IFO275w

1
UVox [sitat…] At alle somaliere drar på ferie til sitt hjemland medfører helt sikkert ikke riktighet; men at temmelig mange gjør det er hverken nyhet eller hemmelighet. Dette ble tatt o...

At alle somaliere drar på ferie til sitt hjemland medfører helt sikkert ikke riktighet; men at temmelig mange gjør det er hverken nyhet eller hemmelighet.

Det er ingen hemmelighet nei, og at vi har somaliere i Norge som ikke trenger beskyttelse er helt riktig. Jeg vet heller ikke om andelen som har fått innvilget asyl pga av at de er forfulgt eller om det er mange som har fått det på humanitært grunnlag.

1

En kjennsgjerning at så fort man får opphold og gullpasset så bærer det av sted hjem igjen på ferie eller kanskje en og annen omskjæring eller andre ting!

Det er mulig jeg tar feil at 100% gjør det og jeg vet at det finnes noen Somaliere som faktisk jobber og gjør sin plikt. Men de 97% som er igjen får til og med penger for å reise hjem på ferie..

Men alle som kommer til Norge er jo politisk forfulgte og sier de blir drept om dem blir sendt hjem igjen.. Så da er det himla snodig at de samme menneskene reiser hjem så fort opphold og pass er i orden. Hvorfor er det mindre farlig i hjemlandet med Norsk pass??

2
iMariuz [sitat…] De fleste reiser ikke tilbake til landene de flykter fra heller og det er selvsagt fordi de er reelle flyktninger, de som faktisk reiser tilbake bør selvsagt miste flyktni...

Det gjør de faktisk! Og det du mener er selvsagt står ikke i noen lover eller forskrifter. I praksis er dette noe alle vet. Når man får opphold reiser men tilbake på lange ferier. Det mest bekymringsfulle er dog at mange oppgir uriktig identitet og norske myndigheter kan dermed bidra til å "hvitvaske" enkeltes tidligere rulleblad også overfor hjemlandets myndigheter.

1

Så holdbare NRK og Aftenposten er ikke godt nok for deg altså... Skjønner

Da blir jo all diskusjon med dem en utrivelig affære da de aldri vil hverken godta eller vedkjenne fakta fra store medier...

Så heretter er KUN deres mening om verdensbildet den hele og fulle sannhet selv uten dokumentasjon... Jada

1
cruisecontrol Så holdbare NRK og Aftenposten er ikke godt nok for deg altså... Skjønner Da blir jo all diskusjon med dem en utrivelig affære da de aldri vil hverken godta eller vedkjenne fakta f...

Så holdbare NRK og Aftenposten er ikke godt nok for deg altså... Skjønner

De er holdbare så lenge man tar seg bryet med å lese innholdet og refererer til korrekte tall / fakta.

I de nevnte artiklene (som du lenker til) står det en del tall og info rundt somaliere som reiser hjem på ferie. Det er en god del av dem som gjør det, men det står ingen steder at det er 97% som gjør det - hvilket er hva du bl.a. påstår (etter først å ha justert ned fra 100%).

1

Det hersker ingen tvil om at alle muslimer er terrorister. Mulig det ikke finnes noen dokumentasjon på dette, men inntil det motsatte er bevist så mener jeg at dette er korrekt.

1

Det tror ikke jeg heller, men det virker jo mer enn merkelig at Norge tar imot disse, så blir landet de "flyktet" fra sikkert nok til at de kan reise dit på ferie.

Men de venter vel lenge nok til at de er registrert hos NAV, og har sikker inntekt. For folk i fast arbeid kan vel ikke bare reise på flere måneders ferie? Men når vi vet at bare ca 33% av somalierne er i arbeid! så går vel dette greit.

Personlig mener jeg at når det er sikkert nok til at de kan reise på ferie, evt reise rundt som terrorist, så er behovet for beskyttelse borte og de kan reise hjem igjen.

3

i god politisk stil så la jeg på litt for venner og kjente,beklager det..

Men at de reiser hjem i hopetall på ferie er dokumentert...

1

Lignende innlegg

Laster...