Innvandring, Rasisme og Flerkultur

Surfandturf

Begrepet "neger"

Menneskeraser finnes ikke, det fremstår som uforståelig hvordan noen på død og liv må ta i bruk utgåtte og antikke rasebegreper.

Dette er faktisk MENNESKER med bakgrunn fra Afrika, dog er de like fullt nordmenn/nordkvinner dersom de bor i Norge. Kall dem derfor "menneske", "person" eller "nordmann/nordkvinne", i stedet for å forsøke å skape splid ved å bruke slike avskyelige begreper som "neg*r".

2
117 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Menneskeraser finnes ikke, det fremstår som uforståelig hvordan noen på død og liv må ta i bruk utgåtte og antikke rasebegreper.

Hva tenker du om f.eks samer?

Eller sigøynere?

Når det deles ut erstatninger og lignende for ting som har skjedd eller ikke skjedd opp gjennom historien, virker det som det er helt greit å å dele inn befolkningen i grupper basert på etnisitet.

1
Nordmann14 [Slettet]

Synes også forsåvidt det du sier gjelder innad i gruppen "etniske nordmenn" da det også er store variasjoner i IQ og andre egenskaper innenfor denne gruppen.

Noen etniske nordmenn har rett og slett mer kapasitet/potensial både intelligensmessig og fysisk enn andre etniske nordmenn.

1

Dersom det defineres av å få barn med hverandre eksisterer ikke raser blant mennesker, men en hest og et esel kan få avkom, de kalles muldyr, men alle er enige i at hester og esler er forskjellige dyr.

Det er genetiske forskjeller blant mennesker som gjør oss forskjellige, ikke bare utenpå, men også inni. Afrikanere sør for Sahara har ikke blandet seg med neandertalere og mangler derfor en del av disses gener. Resten av verdens befolkning har ca 2% av neandertalergener.

Samme med to alleller for produksjon av proteiner viktige for utviklingen av hjernen.

Utgjør dette nok til å kalle de en egen rase? Vel det er ikke lov til oss å konkludere, for det blir bestemt for oss av politikere og organisasjoner som får penger fra staten for å drive propaganda.

1
puma1 [Slettet]

Jeg foreslår å bruke fargekart.

Spesielt i fremtiden da alle skal kalles nordmenn, men vi fortsatt skal ha kvotering. Hva skal de bruke som målestokk for kvoteringsordningene når det ikke finnes raser?

1
puma1 [Slettet]

"Svarting" kan gis samme betydning som "black man", men kan også innbefatte mye annet.

Litt som ordet kjerring - det er ok å bruke i riktig kontekst, men i feil kontekst veldig feil.

1
Sapient-X Mener du at dersom de beholder statsborgerskapet så kvalifiserer det for offentlige stillinger? Jeg skjønner ikke helt hva du mener. Vil en bulgarsk statsborger stå foran eller bak...

Jeg forsto det slik at du snakket om kvotering innenfor arbeidslivet for å speile etnisitet innenfor samfunnet.

Og ja borgerskap når jeg tenker over det blir ikke riktig, men etnisitet blir vel riktigere.

Forresten når man snakker om raser kommer man fort opp i den urgamle diskusjonen om hvorvidt man kan deles opp i raser og evt. hva det innbefatter å være en rase. Det finnes klare genetiske forskjeller selv mellom folk som man kunne tenke seg er fra samme "rase".

1
eurepides Jeg forsto det slik at du snakket om kvotering innenfor arbeidslivet for å speile etnisitet innenfor samfunnet. Og ja borgerskap når jeg tenker over det blir ikke riktig, men etnis...

Uansett kan man ikke koble etnisitet fra rase. Hva med blandinger? Hvordan skal man forholde seg til mennesker med blandingsopphav ved kvoteringer?

Det jeg finner snodig er at de som er mest opptatt av kvoteringer er også de som er tilhengere av inndeling i raser og å gi rasene forskjellige egenskaper og rettigheter.

1
Sapient-X Uansett kan man ikke koble etnisitet fra rase. Hva med blandinger? Hvordan skal man forholde seg til mennesker med blandingsopphav ved kvoteringer? Det jeg finner snodig er at de s...

Hvis vi lager en linje fra nord-Norge ned til sørkysten av sør-Spania vil vi se at menneskene gradvis blir mørkere og mørkere. Så det er mer en gradvis overgang enn klare skillelinjer mellom hvordan folk ser ut. Og ser man tilbake i historien var det store folkevandringer fra nord-europa til sør-europa slik at man sikkert kan si at hele europas befolkning er en blanding av litt av hvert.

1

Dette er faktisk MENNESKER med bakgrunn fra Afrika, dog er de like fullt nordmenn/nordkvinner dersom de bor i Norge.

Dessverre !!

De er ikke nordmenn , kan aldri bli nordmenn , men norske statsborgere . Nordmenn har aldri så lenge vi kan dokumentere det , vært lyse i huden . Altså Europeiske trekk . Særlig Nord-Europeiske trekk .

De er norske statsborgere om de bor i Norge med et norsk statsborgerskap . Ikke annet . Uansett hvor snille , greie , intelligente osv .

1

Lignende innlegg

Laster...