Innvandring, Rasisme og Flerkultur

_roffe_

Asylsøker dømt til 2år 6 måneder for voldtekt

Den ene ble dømt til 2år og 6 måneder fengsel , mens den andre ble dømt til 10 måneders fengsel.

Jeg regner med at paragraf 196 i straffeloven er benyttet for denne domsavsigelsen.

Evt nærmere bestemt paragraf 196b i straffeloven.

Her kan tiltalte dømmes til inntill 15 års fengsel.

Hva slags formidlende omstendigheter har domstolen lagt til grunn?

Har ikke domstolene blitt bedt om å skjerpe straffeutmålingen i slike grove saker?

2
20 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Man kan strekke strikken til bristepunktet, men ikke lenger. Norges befolkning er strukket til ytterste bristepunkt. Man skal lete lenge for å finne noen som forsvarer straffenivået i dette landet. Omvendt logikk tilsier at gjerningsmennene fikk strafferabatt fordi offeret var 14 år, normal logikk ville dette ført til straffeskjerpende omstendigheter. I land der myndighetene ikke gjør det de skal oppstår borgervern, og ærlig talt, om min datter på 14 hadde blitt voldtatt er det langt fra sikkert jeg ville slått meg til ro med denne latterlig lave straffeutmåling og heller utført straffen selv.

1

Det som er feilen er at fengslene i dette landet er fulle av fanger og noen må slippes fri for at andre skal komme til og bli straffet. I statene derimot så driver private fengslene.

1
LarsenSindre70 Man kan strekke strikken til bristepunktet, men ikke lenger. Norges befolkning er strukket til ytterste bristepunkt. Man skal lete lenge for å finne noen som forsvarer straffenivåe...

Man skal lete lenge for å finne noen som forsvarer straffenivået i dette landet.

Strafferammene i lovverket vårt blir ikke utnyttet på den øverste skalaen noe tilogmed RG-regjeringen "oppfordret" domstolene til å gjøre.

høyeste straff voldtektsmannen i dette tilfellet kunne bli idømt var 15 år ifølge lovverket. Han ble idømt 2år 6 mnd.

Det ser ut som vi trenger lovendringer som innbefatter minimumsstraffer for enkelte forbrytelser, for å kunne "tvinge" domstolene til å håndheve lovverket hardere.

1

Har ikke domstolene blitt bedt om å skjerpe straffeutmålingen i slike grove saker?

Poenget med fengselsstraff er todelt: gjerningsmannen tas bort fra gata og får en sjanse til å forbedre seg + at andre avskrekkes fra å gjøre det samme.

Spørsmålet blir da hvilken straffelengde og -måte som er mest hensiktsmessig i forhold til det man ønsker å oppnå. Erfaringene bl.a. fra USA, viser jo at lange straffer ikke nødvendigvis gjør samfunnet mindre kriminelt.

1
Sponvika De har begge fått avslag på sine søknader og burde selvfølgelig vært hjemsendt.

Er slike saker som frustrerer den vanlige mannen i gatå når det gjelder innvandringspolitikken. Hadde dei og andre i lignande saker blitt sent rett ut så hadde kanskje den vanlige oppegående asylsøkeren fått det litt enklere i det norske samfunnet.

Er snillismen ovenfor disse menneskene som skaper veldig anspente forhold i det norske samfunnet.

1
A_Øivind [sitat…] Poenget med fengselsstraff er todelt: gjerningsmannen tas bort fra gata og får en sjanse til å forbedre seg + at andre avskrekkes fra å gjøre det samme. Spørsmålet blir da...

Spørsmålet blir da hvilken straffelengde og -måte som er mest hensiktsmessig i forhold til det man ønsker å oppnå. Erfaringene bl.a. fra USA, viser jo at lange straffer ikke nødvendigvis gjør samfunnet mindre kriminelt.

Kan vi virkelig konkludere med det, tror du USA ville fått en reduksjon i kriminaliteten om de senket straffene?

2

Ingen vet hvordan de "voldtokk" kan hende jenta ville det også men angret etterpå og lyvde.

1

Lignende innlegg

Laster...