Innvandring, Rasisme og Flerkultur

Pernillel

Niqab eller krig

Hassan Ali Omar fra en eller annen innvandrerorganisasjon som jeg aldri har hørt om før nå, har en mildest talt merkelig forklaring på hvorfor muslimske kvinner reiser i krig: det er fordi de ikke får lov til å gå med niqab her hjemme. Det er altså vår skyld at disse kvinnene reiser til land for å kjempe side om side med islamistene; de samme kreftene som var årsaken til at de måtte flykte hit i første omgang. Og alt dette fordi de følte seg fremmedgjorte fordi de får lov til å ha på seg et plagg hvis eneste funksjon er å fremmedgjøre?

Jeg tror jeg aldri kommer til å forstå muslimenes mindset og godt er det.

4
57 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Og da er det såklart bare for oss å tilpasse oss med engang og gjøre det lovlig med Niqab på alle skoler med en gang.... eller?

1

Hassan Ali Omar fra en eller annen innvandrerorganisasjon som jeg aldri har

Ser faktisk ut som at hver eneste somalier har stiftet sin egen interesseorganisasjon her i landet. Det er betryggende, da det vanker solide offentlige tilskudd med.

1

Dette er somaliske organisasjoner som har statstøtte:

Somalisk Velferds Forening Hausmanns Gate 31, 0182 Oslo Ressurssenter For Somaliske Kvinner Dalehaugen 15, 0657 Oslo Helse Organisasjonen For Somaliske Bølerbakken 4, 0690 Oslo Somaliske Samarbeidssenter Calmeyers Gate 8, 0183 Oslo Somalisk Ungdomsforening Gjennomfaret 38 B, 0876 Oslo Somalisk Folkehjelp Organisasjon Stasjonsveien 55, 2010 Strømmen (Skedsmo) Somalisk Norsk Kultur Senter Balders Vei 30 D, 1540 Vestby Somalisk Ungdoms Kultur Og Aktivitetsorganisa… Bergensveien 66, 0963 Oslo Foreningen For Somalisk Kvinner Og Barn Herslebs Gate 19 B, 0561 Oslo Den Somaliske Lærerorganisasjon (dsl) Bjørnebærstien 21 C/O Jama Ali Osman, 1348 Rykkinn (Bærum) Somalisk-norsk Informasjon Senter Somalisk Barnehjelp Claus Borchs Vei 21 Nr 205, 0853 Oslo Somalisk Samarbeidsforening Solfjellshøgda 44 C/O Ali Yusef Ahmed, 0677 Oslo Somalisk Informasjon Og Integrering Senter Trondheimsveien 33, 0560 Oslo

Somalisk Utviklingsforum Somalisk Drosjeforening Herslebs Gate 19 B, 0561 Oslo Asker Somaliske Muslimske Samfunn Fredbos Vei 185, 1383 Asker Samadoon (somalisk Velvilje Org) Storgata 55, 0182 Oslo Somalisk Forening For Kulturell Forståelse Ravnkollbakken 47, 0971 Oslo Norsk – Somalisk Råd Herslebsgate 19 B, 0133 Oslo Somalisk Ressurs Og Rehabiliterings Senter Herslebs Gate 19 B, 0561 Oslo Somalisk Kvinneforening Sverresgate 4 C/O Primærmedisinsk Verksted, 0652 Oslo Somalisk Kultur Og Informasjon Jerikov 23 A, 1067 Oslo Somalisk Samlingssenteret Trondheimsveien 21, 0560 Oslo Somalisk Selvhjelp Organisasjon Etterstadsletta 112, 0659 Oslo Somalisk Forening For Integrering Flåtestadveien 95 C/O Hassan Osman Siyad, 1415 Oppegård Somalisk Ungdomssenter Vestbyveien 29 C, 0976 Oslo Puntland Somalisk Velferd Forening Grønlandsleiret 37, 5 etg, 0190 Oslo Somaliske Foreldre I Furuset Bydel Jerikoveien 97 A, 1052 Oslo Ressurs Senter For Somalisk Barn Og Unge Ekebergsveien 27 B, 0196 Oslo Somalisk Student Forening Ensjøsvingen 10 D c/o Hassan Ali Khaire, 0661 Oslo Somalisk Kulturhus Munkedamsveien 70 A, 0270 Oslo Somaliske Barn Ungdoms Forening Vestre Haugen 54, 1054 Oslo Somalisk/Norsk Research And Development Cente… Schwesensgate 7, 0170 Oslo Somalisk Utvikling Og Kultursenter Bygdøyveien 23 B, 0287 Oslo Somalisk Ungdom Utvikling Organisasjon Ammerudhellinga 66, 0959 Oslo

FRP har for øvrig kommet med et glimrende forslag

(Nei, jeg mener det, dette er ikke ironi:)

4

Skremmendes at det finnes så mangen i en by som Oslo. Hadde det vært London så skulle eg forstått antallet men ikke lille Oslo

1

Hassan Ali Omar fra en eller annen innvandrerorganisasjon som jeg aldri har hørt om før nå, har en mildest talt merkelig forklaring på hvorfor muslimske kvinner reiser i krig: det er fordi de ikke får lov til å gå med niqab her hjemme. Det er altså vår skyld at disse kvinnene reiser til land for å kjempe side om side med islamistene; de samme kreftene som var årsaken til at de måtte flykte hit i første omgang. Og alt dette fordi de følte seg fremmedgjorte fordi de får lov til å ha på seg et plagg hvis eneste funksjon er å fremmedgjøre?

Det er alltid vår skyld må vite! Når stort sett alle muslimske land har stagnert i utvikling og kunnskap og ofte er preget av terror og krig fordi de lever etter en 1400 år gammel bok og kultur er det Vestens skyld.

Når muslimer barker sammen i krig mellom sekter/borgerkrig er det Vestens skyld. Når muslimer flykter til Vesten for å snylte på de verdier vi har skapt fordi deres egne samfunn stagnerte i islamsk forsteinethet er det vår skyld.

Når de ikke får lov til å opprette egne parallellsamfunn hos oss hvor de kan leve etter sharia som i gamlelandet og behandle sine kvinner deretter er det vår skyld. Og i tillegg rasisme. Spesielt hvis vi ytrer at de bør integrere seg der de er kommet, og at Europa ikke skal forandres til å bli likt de samfunn de kom fra.

Når muslimer er overrepresentert på nesten alt som er av negative statistikker er det vår skyld som ikke vil la dem få alt de ber om. I grunnen skyldes alt som går galt med islam og muslimer oss, de vantro.

Muslimer er suverene på offerrollen!

3
Liq Dette er somaliske organisasjoner som har statstøtte: Somalisk Velferds Forening Hausmanns Gate 31, 0182 Oslo Ressurssenter For Somaliske Kvinner Dalehaugen 15, 0657 Oslo Helse Org...

FRP har for øvrig kommet med et glimrende forslag (Nei, jeg mener det, dette er ikke ironi:)

Jeg kan ikke se noen grunn til at Staten skal drive og støtte noen trossamfunn i det hele tatt, de bør selv skaffe frem midlene de trenger til å drive på med tullet sitt. Det kan ikke koste så mye å møtes for å tilbe en eller annen fantasifigur.

Skal det komme en grense for hvem som får støtte bør tallet ligge høyere, like mange som det trengs for å få godkjent et politisk parti, 5000 underskrifter.

Et angrep på trosfriheten at trossamfunn ikke blir foret med penger fra Staten, hørt på maken til tull fra Krf?

4

en mildest talt merkelig forklaring på hvorfor muslimske kvinner reiser i krig: det er fordi de ikke får lov til å gå med niqab her hjemme. Det er altså vår skyld at disse kvinnene reiser til land for å kjempe side om side med islamistene;

Er det ikke bare å la dem dra da? Jeg synes ikke vi skal nekte dem den rettigheten. Win-win. Hvis niqab eller borgerkrig er de eneste alternativene for dem er de åpenbart så mentalt ubalansert at det ikke er trygt å la dem ferdes ute blant oss vantro. Da er det åpenbart smart å la dem dra til en eller annen borgerkrig. Lost case.

1

fordi de ikke får lov til å gå med niqab her hjemme

Bruk av kvinneundertrykkende plagg må forbys. Det må være et av de første og raskeste tiltakene den nye regjeringen innfører. Muslimer som ikke vil innrette seg etter dette kan heller finne seg et muslimsk land å bo i. Det er vel det beste for alle parter.

1
ketila [sitat…] Bruk av kvinneundertrykkende plagg må forbys. Det må være et av de første og raskeste tiltakene den nye regjeringen innfører. Muslimer som ikke vil innrette seg etter dett...

raskeste tiltakene den nye regjeringen innfører. Muslimer som ikke vil innrette seg etter dette kan heller finne seg et muslimsk land å bo i. Det er vel det beste for alle

Neppe, problemet her er hvordan man skulle kunne få med seg både Nav og niqab. Det gjøres ved å påføre norske myndigheter skyldfølelse og pleier å hjelpe hver gang.

1

Jeg tror jeg aldri kommer til å forstå muslimenes mindset og godt er det.

Du skal være glad for at du ikke er så primitiv.

1

"Han viser til at hvis dette forslaget skulle bli gjennomført på landsbasis, vil 496 av 665 trossamfunn i Norge miste sin statsstøtte. Omlag 410 av disse er kristne frimenigheter."

496 er et betydelig tall, skulle ha visst hvor mye statstøtte dette blir totalt.

1

Jeg tror jeg aldri kommer til å forstå muslimenes mindset og godt er det.

Det er en «good cop/bad cop»-dynamikk som foregår her.

Når de radikale har skremt oss med sin villighet til å begå vold, så kommer de såkalt moderate og snakker med myk stemme om at hvis vi aksepterer islamske regler og støtter opp om «moderat» islam så roer kanskje de radikale seg.

1
Batucada [sitat…] Det er en «good cop/bad cop»-dynamikk som foregår her. Når de radikale har skremt oss med sin villighet til å begå vold, så kommer de såkalt moderate og snakker med myk s...

Når de radikale har skremt oss med sin villighet til å begå vold, så kommer de såkalt moderate og snakker med myk stemme om at hvis vi aksepterer islamske regler og støtter opp om «moderat» islam så roer kanskje de radikale seg.

En såkalt moderat muslim. Som du mener seiler under falskt flagg.

1
Liq [sitat…] Jeg vet egentlig ikke hva du mener, så unnskyld. Det er imidlertid mange her som mener at det ikke finnes moderat islam, og jeg tolket deg til at du helte mot den samme op...

Jeg observerer at genuint moderat islam har lite støtte rundtom blant lærde, men at mange som kaller seg muslimer både er troende og moderate, og liberale mennesker. Det er ikke noe poeng å hevde at de ikke egentlig tror på islam.

Med «de såkalt moderate» mente jeg folk som står for en teologi og samfunnssyn som hvis gitt makt og praktisert vil være svært undertrykkende. Disse har manipulert naive myndigheter til å gi dem penger og gjøre dem til dialogpartnere.

Flere av de norske moskeene er det grunn til å kalle «såkalt moderate». Dette begrunner jeg med at de assosierer seg med konservative lærde og bruker dem som veiledere.

Jeg burde i mitt tidligere innlegg skrevet «såkalt moderate», siden «de såkalt moderate» lettere kan tolkes som «alle muslimer i hele verden som kalles moderate.»

2

Lignende innlegg

Laster...