Innvandring, Rasisme og Flerkultur

tidsklemmeren

Niqab-forbud har klare positive effekter

Det hevdes av en somalisk organisasjon at et forbud mot å bære niqab på skolen leder til at ungdom drar for å krige i midtøsten: http://www.dagbladet.no/2013/10/26/nyheter/politikk/krig_og_konflikter/29990140/

Niqab er (og det bisarre er at vi skal være nødt til å lære oss alle disse begrepene) et plagg som er heldekkende over alt bortsett fra øynene. Ikke akkurat som burka som har et gitter foran øynene med bare delvis innsyn, men med åpen øyeglipe, som dette: http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/1541632/Muslims-to-pay-schools-legal-fight-to-uphold-niqab-ban.html

En positiv effekt først: Dette er en sak som tiltrekker seg og avslører andre politiske organisasjoner.

Her går daglig leder ut i organisasjonen MinoTenk ut og sier at vi kan ha gjort oss en bjørnetjeneste ved å innføre Niqab-forbud i skolen. Dette er en organisasjon som blant annet har Thomas Hylland Eriksen, Lars Gule og Abid Raja i sitt rådgivende organ. Organisasjonen får statsstøtte.

En annen positiv effekt: At noen går for å delta i krig for Islam fordi de ikke får lov til å bære heldekkende plagg med øyeglipe betyr at de er svært mentalt ustabile, farlige og bærer på ekstreme ideologier. Ingen som kan fungere normalt i et samfunn handler på denne måten. Dette må være noe de er flasket opp på og har satt dype spor fra barndommen.

Når disse så drar i krig i midtøsten, utløst av dette forbudet, betyr det at mange av dem mister livet, at de fjerner seg fra det norske samfunnet, og at overvåkningstjenestene får en grei oversikt over hvem dette gjelder.

En selvselekteringsmekanisme som er utmerket til å sile ut hvem som er flasket opp på islamistisk ekstremisme og ønsker å drepe eller bli drept for saken.

Om disse IKKE hadde dratt til Syria for å drepe ville de vært tikkende bomber i det norske samfunnet.

Rent bortsett fra at Niqab-forbudet tvinger frem en justering i forhold til det norske samfunnets normer, og at skolehverdagen blir bedre om man kan se ansiktene på hverandre, og at muslimer hindres fra å få denne følelsen av det rene adskilte fra det skitne, så får den altså ekstreme individer i samfunnet vekk og avslører organisasjoner som sympatiserer.

1
1 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Hvorfor er dette så viktig for dem? Var det ikke sånn at de fleste var moderate? Så hvorfor bryr de seg?

1

Lignende innlegg

Laster...