Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Det vil dessverre tvinge seg fram. Det er noe mange av oss har advart mot. Så lenge man demoniserer dem som faktisk lever i virkeligheten som høyreekstreme nazister så vil man dysse ned og kvele debatt og også handling.

Alle antirasister kan klappe seg selv på skuldra og være stolt over at de har skapt et samfunn hvor stadige rasismeanklager for legale og fullt ut reelle diskusjoner om problemstillinger, fører til at folk får nok av dritten.

2

men hvor mye tåler vi før et klikker og alt kommer ut på en gang??

Lurer på hvilken straff de som hjalp 10 åringen kan vente seg? Ser ikke bort ifra en oppreisningssak. De som prøvde å ta mobilen klarte vel ikke å fullbyrde dette , og kan ventelig ikke regne med noen stor straff. Er det rart det tipper over for enkelte?

1
Gunstein [sitat…] Lurer på hvilken straff de som hjalp 10 åringen kan vente seg? Ser ikke bort ifra en oppreisningssak. De som prøvde å ta mobilen klarte vel ikke å fullbyrde dette , og kan...

Utifra saken så ser det ihvertfall ut som om den ene av de som brøt inn ikke vil bli straffet. Hvis det er tilfelle at den andre sparket en som lå nede så vil nok han kunne bli straffet.

Ellers så er det jo helt på sin plass at man hjelper en liten gutt som blir forsøkt ranet av to voksne, men i mine øyne er det aldri greitt å sparke noen som allerede ligger nede.

Ettersom de to som ble tatt for ransforsøket var kjenninger av politiet så kan man håpe at de for en tid innenfor nå, det er jo skjerpende at det er et barn de prøver å rane.

1
Sponvika Utifra saken så ser det ihvertfall ut som om den ene av de som brøt inn ikke vil bli straffet. Hvis det er tilfelle at den andre sparket en som lå nede så vil nok han kunne bli str...

Ellers så er det jo helt på sin plass at man hjelper en liten gutt som blir forsøkt ranet av to voksne, men i mine øyne er det aldri greitt å sparke noen som allerede ligger nede.

Det spørs hvor mange den kroppen har ranet og truet..Spark kan av og til virke preventivt på ferden mot videre bravader...

1

Martin Todnem mener åpenbart at redningsmennene burde holdt seg til dialog i denne konkrete og ganske uvanlige saken, ev ringt Jonas Gahr Støre for innspill.

1
Bountyhunter Ja desverre så er vi blitt en gjeng med feiginger uten ryggrad.For vi skal alle pjatte og dulle med forbryterne og om ikke det nytter så send dem på Nav..

Desverre så er vårt samfunn blitt et kallt samfunn hvor de fleste tenker på seg selv. Vi har jo sett forsøk hvor filmteam har lagt ut mennesker på fortau/veikanter hvor mennesker bare går forbi uten å sjekke hva som har skjedd eller hvorfor vedkommende ligger der.

Jeg synes slik er skremmende, og lurer på hvorfor mennesker blir slik.

1
Sponvika Utifra saken så ser det ihvertfall ut som om den ene av de som brøt inn ikke vil bli straffet. Hvis det er tilfelle at den andre sparket en som lå nede så vil nok han kunne bli str...

men i mine øyne er det aldri greitt å sparke noen som allerede ligger nede.

Her må det vel også være lov å være psykotisk i gjerningsøyeblikket , som jeg skrev så er det ikke rart at det tipper over for de som blir vitne til slike hendelser.

1
Gunstein [sitat…] Her må det vel også være lov å være psykotisk i gjerningsøyeblikket , som jeg skrev så er det ikke rart at det tipper over for de som blir vitne til slike hendelser.

Her må det vel også være lov å være psykotisk i gjerningsøyeblikket , som jeg skrev så er det ikke rart at det tipper over for enkelte.

Som jeg skrev over, alt er situasjonbetinget, men rent prinsipielt er jeg ikke noen tilhenger av å skade mennesker som allerede ligger nede. I denne saken vet vi jo ikke hva som har skjedd, og det blir jo opptil politi og rettsvesen og finne ut av dette.

1
Bountyhunter [sitat…] Det kalles selvtilfredshet og mett på livet..Mett på utfordringer kun prat gjenstår..Skremmende? Ja det er det men...

Da er jeg meget glad for at jeg ikke er der ennå, selv om jeg har oppnådd den anstendige alder av 46 år. For meg ville det vært utenkelig å gå forbi et menneske som ligger tilsynelatende livløs på bakken, like mye som det ville vært like utenkelig å ikke gripe inn hvis jeg så et barn bli ranet av to voksne menneskser.

1
Bountyhunter For meg er det helt utenkelig og forlate et menneske i nød....Uansett hvem det er.. Med du er litt enig i at vi er blitt for gode for vårt eget beste...andre skal ta saken ikke jeg...

For meg er det helt utenkelig og forlate et menneske i nød....Uansett hvem det er..

Dette burde vært naturlig for alle mennesker. Jeg har jobbet lengre perioder i M-Ø og der ville det vært utenkelig å gjort dette for de aller fleste.

1

Lignende innlegg

Laster...