Innvandring, Rasisme og Flerkultur

jeffkhan

Er det egentlig så stor forskjell

mellom utlendinger og de innfødte? Når utlendinger gjør noe slik, blir det automatisk æresdrap bla bla og hvor fæle utlendinger er.

Men se her:

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10136437

tenk å drepe en ung mann, med hele livet foran seg. bare fordi damen ikke kunne di seg for å dele godene med andre menn.

hvordan kan det være fornuftig å råtne i fengsel sine beste år?

det finnes da masse fisk i havet?

1
40 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

hvordan kan det være fornuftig å råtne i fengsel sine beste år?

Sånn går det ofte når man er hard både på og med flaska!

1

Er det forskjell på amerikanere som dreper med droner og Arbeiderpartiet som lar dyr bli halalslaktet av bedrifter hvis biler senere kræsjer inn i motgående kjørefelt og føreren omkommer på grunn av manglende midtrabatt?

Antageligvis er svaret ja.

En relevant forskjell mellom æresdrap og drap i Norge er at æresdrap gjøres etter en variant av enten press eller forventing fra befolkningen rundt om at dette drapet må skje for å opprette eller forsvare ens ære eller ansikt.

I Norge finnes det ikke noe slikt.

1

mellom utlendinger og de innfødte? Når utlendinger gjør noe slik, blir det automatisk æresdrap bla bla og hvor fæle utlendinger er.

Forskjellen er himmelropende. La meg sitere Professor emeritus Ole Jørgen Benedictow her:

*Æresdrap overlagt drap.**Landskapslovene ble i 1270-årene varig avløst av Magnus Lagabøtes landslov. Landsloven kjenner voldtekt bare som en alvorlig forbrytelse. Straffen er skjerpet til prinsipielt ubotamål, det kan ikke bøtes, straffen er utlægd og fredløshet, voldtektsmannen kan fritt drepes av enhver og all hans eiendom, også odelsjorden, er forbrutt til kronen. Voldtekt er blant et fåtall brottsverk under begrepet niddings verk. Selvsagt kunne ingen rett i Norge idømme straff omfattet av straffeloven. Det betyr at også æresdrap på hustru som ønsket skilsmisse, eller datter som giftet seg uten samtykke, slik vi har sett eksempler på i Norden de senere år, etter middelalderens lovverk var å anse som overlagt drap, altså som niddingsverk og derfor i samme straffekategori som voldtekt. I middelalderens norske rettsstat hadde ingen rett til å ta loven i egne hender, loven gjaldt for alle.*

Videre skriver han:

Kildene viser oss et rettsvesen som på dette grunnlag fungerer korrekt og sosialt rettferdig.

Mer kan leses her:

http://www.aftenposten.no/meninger/kronikker/article1021689.ece#.UnAb6fjKzIU

Med andre ord slike skikker som æresdrap finnes ikke i norsk kultur, og har vært en del av norsk kultur.

2

mellom utlendinger og de innfødte? Når utlendinger gjør noe slik, blir det automatisk æresdrap bla bla og hvor fæle utlendinger er.

Forskjellene er større enn du tror.

Æresdrap på i den 3.verden, tas etter at familien har hatt råd, og drøftet saken, for så å komme med avgjørelsen at hun må drepes.

Jeg minnes en stygg sak i vårt berikede naboland Sverige, der en kurdisk jente på 13 år ble drept av over 60 skudd, fordi hun hadde sittet på med en svensk gutt på vei hjem fra skolen. Det var en avgjørelse som familien hadde tatt etter lange diskusjoner.

Kan du tenke deg en norsk familie gjøre det samme?

Tror du fortsatt det ikke er forskjell mellom en mann som begår en impulsiv handling, og et drap som har blitt nøye gjennomtenkt og diskutert av familiens eldre?

2

Den som kan komme opp med ETT eksempel på æresdrap utført av en etnisk norsk skal få alle tomler jeg kan gi på en uke, og ettersom det fortsatt finnes venstrevridde som mener drap utført av Nordmenn ikke skiller seg vesentlig fra æresdrap går jeg utifra at et eller flere eksempler vil bli forelagt.

1

Unntakene bekrefter reglene, slik har det alltid vært . I ALLE EUROPEISKE LAND er ran og overfallsvoldtekter stort sett ALLTID BEGÅTT AV IKKE-VESTLIGE!!

Hva er det med dette du ikke forstår, er du dum?

1

Følelser som sjalusi i en slik setting som dette , er ren skjær sinnegalskap .

Har hatt det en gang , og ønsker ingen slike følesler . Godt jeg ikke fant dem , da hadde jeg blitt satt inn i 21 år . 33 År siden nå . Og dama savner jeg fremdelses hver bidige dag .

Jeg husker vært eneste minutt fra dette sinnet kom , til jeg kom meg hjem igjen . Hadde med en rifle cal; 308 , som ble solgt like etter . Kunne ikke ha den lengre . Å putte løpet i munnen og trykke av , var også stort ønske den gang . Synd i grunnen , at jeg ikke gjorde det . Hadde sluppet mye faenskap da .

Rart med det , jenta har jeg alltid savnet . Og kommer alltid til å gjøre det også . Går ikke en dag uten at jeg tenker tilbake .

1
LarsenSindre70 Den som kan komme opp med ETT eksempel på æresdrap utført av en etnisk norsk skal få alle tomler jeg kan gi på en uke, og ettersom det fortsatt finnes venstrevridde som mener drap...

da er du virkelig feig hvis du tror ingen av disse æredrap og ikke gir meg flere tomler:

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/kvinnedrapene/

ellers har ikke nordmenn ære?

har du peiling hva ære er?

de må jo være grunn til at disse kvinnene ble drept? kan neppe være for moroskyld?

1
jeffkhan da er du virkelig feig hvis du tror ingen av disse æredrap og ikke gir meg flere tomler: http://www.vg.no/nyheter/innenriks/kvinnedrapene/ ellers har ikke nordmenn ære? har du peil...

da er du virkelig feig hvis du tror ingen av disse æredrap og ikke gir meg flere tomler:

Var det et krav fra familien, klanen, samfunnet at et drap skulle bli urført slik at "æren" ble gjenopprettet ved ETT av de drap du linker til ??????

Lær deg hva æresdrap er før du driter deg loddrett ut på nett!

3
tidsklemmeren Er det forskjell på amerikanere som dreper med droner og Arbeiderpartiet som lar dyr bli halalslaktet av bedrifter hvis biler senere kræsjer inn i motgående kjørefelt og føreren om...

Vold mot kvinner er vår kultur

En firebarnsmor på Nøtterøy ble slått i hjel. En mor ble skutt og drept i Fredrikstad, sammen med datteren sin. De siste ukene har tre norske kvinner blitt drept av menn i sin egen familie. En fjerde reddet med nød og neppe livet etter å ha blitt skutt med hagle i Brønnøysund.

Svært ofte blir kvinner drept fordi de har forlatt, eller ønsker å forlate mannen de lever med. Mye tyder på at dette har spilt en rolle i drapssakene de siste ukene.

Når menn med annen religion i andre kulturer dreper kvinner de ikke kan kontrollere er vi raske til å påpeke at det handler om kvinneundertrykking. Når norske menn gjør det samme, er tonen en annen. Men akkurat som kvinner i for eksempel muslimske land, blir norske kvinner drept av norske menn på grunn av sjalusi, krenket ære, ydmykelse og tap av kontroll. Denne uke gikk forsker Svein Brurås ut og kalte det norske æresdrap. Det var på tide.

Selvfølgelig er det uendelig trist for familiene og de pårørende til både de drepte og den som har drept. Men kaller man et drap en familietragedie blir det en personlig handling, som ikke har noe med samfunnsforholdene ellers å gjøre. Og hvis man løfter hodet, og forsøker å få et overblikk, er det aller mest tragiske at disse drapene ikke er overraskende. Statistikken er kald og klar: Halvparten av de norske kvinnene som blir drept hvert år, blir drept av en nåværende eller tidligere kjæreste. På dette området skiller ikke Norge seg fra resten av verden i det hele tatt. På verdensbasis anslår Verdens helseorganisasjon at mellom 40 og 70 prosent av alle kvinner som blir drept, myrdes av sin egen partner.

Det er selvsagt svært få menn som dreper kona eller kjæresten. Men vold og trusler, som ofte kommer først, er veldig vanlig. I en undersøkelse gjennomført av Norsk institutt for by-og regionsforskning oppgir mer enn en av fire norske kvinner at de blir, eller har blitt utsatt for vold av en kjæreste. Hver tiende kvinne har opplevd potensielt livstruende vold i et forhold, som for eksempel kvelertak eller bruk av våpen.

Smak litt på de tallene. Vold mot kvinner i Norge er utbredt. Det er faktisk så utbredt at man må si at det er en del av norsk kultur. Vi liker det ikke når menn slår kvinner, men volden forklares, bortforklares og forstås, av overgripere, ofre og resten av samfunnet. For det finnes nesten alltid en grunn. Menn som slår kvinner i Norge, kommer sjelden i fengsel. De får besøksforbud, kvinnen får voldsalarm. Ofte hjelper det lite.

Hva gjør så norske myndigheter? Selvsagt er de mot vold mot kvinner. Men det holder ikke med prat når folk blir drept, slått og voldtatt. Norske lover beskytter ikke kvinner mot vold. Norsk politi beskytter ikke kvinner mot vold. Norsk skole tar ikke opp vold mot kvinner som noe viktig tema. Mange steder har norske kvinner som blir utsatt for vold ingen steder å dra. Krisesentre er ikke prioritert i deres kommunebudsjett. Synd for dem. Det kommer ingen pålegg om å ordne opp fra høyere makter.

I Sverige har det vært store debatter og kampanjer mot vold mot kvinner. Det har resultert i lovforslag og holdningskampanjer. I Norge har vi en handlingsplan, men den er det ingen som har merket noe særlig til ennå. Imens blir kvinner i Norge slått, og noen blir til og med drept. Norske politikere og media må ta inn over seg at de lever i et samfunn som produserer menn som myrder sine egne kvinner. Det er ikke særlig likestilt.

«Tragedie» betyr opprinnelig at det som skjer er skjebnebestemt, at samme hva man gjør kan ikke handlingene forhindres. Det er ikke tilfellet når norske menn dreper sine kjærester. Det finnes en rekke tiltak som kan minske vold mot kvinner i Norge. Når noen menn handler som de gjør, er det skamplett for hele Norge og for norsk likestillingspolitikk. Det er ikke særlig ærefullt.

1
tidsklemmeren Er det forskjell på amerikanere som dreper med droner og Arbeiderpartiet som lar dyr bli halalslaktet av bedrifter hvis biler senere kræsjer inn i motgående kjørefelt og føreren om...

Er det forskjell på amerikanere som dreper med droner og Arbeiderpartiet som lar dyr bli halalslaktet av bedrifter

Hva er forskjellen mellom halal slakting som praktiseres av muslimer i Norge og human slakting som praktisert av norske ikke muslimer ?

1
Payser Vold mot kvinner er vår kultur En firebarnsmor på Nøtterøy ble slått i hjel. En mor ble skutt og drept i Fredrikstad, sammen med datteren sin. De siste ukene har tre norske kvinner...

Tragedie» betyr opprinnelig at det som skjer er skjebnebestemt, at samme hva

Og på våre mange krisesentre rundt omkring i Norge sitter innvandrerkvinner i flertall. Det skulle jo bety at de er mishandlet av sine ektemenn, ikke sant. Det er jo litt merkelig når innvandrerne utgjør bare 10 % av folket her.

1
jeffkhan da er du virkelig feig hvis du tror ingen av disse æredrap og ikke gir meg flere tomler: http://www.vg.no/nyheter/innenriks/kvinnedrapene/ ellers har ikke nordmenn ære? har du peil...

ellers har ikke nordmenn ære? har du peiling hva ære er? de må jo være grunn til at disse kvinnene ble drept? kan neppe være for moroskyld?

Hvor er æren i å drepe eller æresvoldta kvinner og jentebarn?

Den norske norrøne kulturen var en æreskultur. I denne kulturen var slike handlinger sett på som en niddings verk. Det norske æresbegrepet har et helt annet innhold enn orientens.

1

Lignende innlegg

Laster...