Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Stadig flere menn på krisesenter. Også i denne gruppen er utlendinger overrepresentert. Hele 58 prosent av dem hadde utenlandsk bakgrunn! Hva kan årsaken være?

Merkelig! Er det kanskje noen som er gift med en norsk kvinne som vil ut av ekteskapet før mannens oppholdstillatelse er sikret? Rart iallfall, skulle vært interessant å se en statistikk over hvilke men dette er.

1
Kallevindskeiven [sitat…] Merkelig! Er det kanskje noen som er gift med en norsk kvinne som vil ut av ekteskapet før mannens oppholdstillatelse er sikret? Rart iallfall, skulle vært interessant å s...

Dette virker jo merkelig i forhold til det inntrykket som er i media i forhold til innvandrermenn. Litt om hvorfor de var der står jo i artikkelen.

"Statistikken frå Krisesentersekretariatet viser at 47 prosent var utsette for overgrep frå ektefelle eller sambuar og 9 prosent frå tidlegare partnarar, skriv Klassekampen.

22 prosent var utsette for overgrep frå foreldra sine,"

Så 56% er der pga av overgrep fra partner eller tidligere partner, om dette også er tallene for de utenlandske sies det jo ikke noe om.

1

En av årsakene kan være at de fleste av disse mennene trenger billigt tak over hodet , man har jo sett at asylsøkere med utvisningsvedtak har tatt seg til rette på div asylmottak uten å ha tilgang/avtale om å bo der , deretter fortsetter de sin kriminelle løpebane som var hovedgrunnen for at de kom til Norge.

http://www.osloby.no/krim/Ni-pagrepet-under-aksjon-mot-asylmottak-7335111.html

En annen grunn kan være proforma forhold som har gått "skejs" og at kvinnen ikke orker/tør/vil ha mannen boende , enda en grunn kan være at menn/gutter holder seg skjult for å slippe å bli tvangsgiftet ,eller steinet fordi de er homofil.

Det kan finnes mange grunner og avisen i saken går ikke i "dybden" når det gjelder statestikk da denne økningen av utenlandske menn er noe som er skjedd på kort tid de siste årene.

En annen ting er at det skulle vært intr å se hvor mange av disse mennene som er etterlyst av politi eller har utvisningsvedtak på seg .

1
AndreSolholm En av årsakene kan være at de fleste av disse mennene trenger billigt tak over hodet , man har jo sett at asylsøkere med utvisningsvedtak har tatt seg til rette på div asylmottak u...

Det ser ut som om du glemmer det som er den viktigste grunnen til at mennesker oppsøker krisemottak. De blir utsatt for vold i hjemmet. Hvis man ikke kan sannsynligjøre at det er dette som er grunnen blir man nok ikke spesielt lenge på mottaket.

De grunnene du spekulerer i gjenspeiler egentlig bare ditt syn på innvandrere.

1
finnur Så klart dette er ett forsøk på å berge oppholdet i Norge. Med den handlekraften våre nye landsmenn viser, så er det ingen kvinner som jager disse inn på krisesentrene. Så naive er...

Med den handlekraften våre nye landsmenn viser, så er det ingen kvinner som jager disse inn på krisesentrene

Så du tror ikke at innvandrerkvinner kan terrorisere sine menn? ta deg et opphold i M-Ø, så vil du bli meget overrasket over hvor stor makt kvinnene har i familien, særlig innenfor husets fire vegger.

1
Sponvika [sitat…] Så du tror ikke at innvandrerkvinner kan terrorisere sine menn? ta deg et opphold i M-Ø, så vil du bli meget overrasket over hvor stor makt kvinnene har i familien, særlig...

du tror ikke at innvandrerkvinner kan terrorisere sine menn? ta deg et opphold i M-Ø, så vil du bli meget overrasket over hvor stor makt kvinnene har

Det kan kanskje være somaliske menn som bruker krisesentrene som ett pust i bakken fra sine 4 forskjellige koner rundt omkring i Norge!

3

Hva kan årsaken være?

Det er mange og ofte komplekse årsaker til dette. En forklaring som ofte blir oversett er at krisesentre utgjør et såkalt lavterskeltilbud. Det eneste du trenger å gjøre for å få hjelp er å "møte opp". Vi vet at innvandrere, især flyktninger, på mange områder er marginalisert når det gjelder oppfølging. Det kan dreie seg om manglende rettigheter, dårlig språkkunnskap eller kulturelle vansker. Dermed er det vanskeligere for en del innvandrere å få adekvat hjelp i politi, kommune, spesialhelsetjeneste, nav, rettssystem, osv. Slik sett kan lavterskeltilbud som krisesentre oppleve en tilstrømming av mennesker som har behov for hjelp, som ikke opplever at de får det andre steder.

1

Krisesentre er ikke utelukkende ett sted man kan flykte fra en voldelig partner.

Man kan også oppsøke krisesenter dersom ens øvrige familie og slekt forsøker å true en til noe en selv ikke vil.

1

Lignende innlegg

Laster...