Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Hva gjør myndighetene med dette? lar de vandre rundt i samfunnet som potensielle smittebomber

Ja,for alt annet vil vel være stigmatiserende eller var det krenkende eller kanskje rasistisk til og med og har vi dokumentasjon på at det smitter? Nei, for all del tvangstest disse for tuberkulose og sett igang behandling fortere enn svint dersom det er mulig å behandle!

1
finnur [sitat…] Ja,for alt annet vil vel være stigmatiserende eller var det krenkende eller kanskje rasistisk til og med og har vi dokumentasjon på at det smitter? Nei, for all del tvangs...

Nei, desverre ville det være å bryte norsk lov og forskrifter, men her må man få omgjort dette raskt. Selvfølgelig må alle testes, eller det må vel kunne legges inn i papirer de må signere for å bli godkjente asylsøkere.

Når jeg tjenestegjorde i utlandet skrev vi under på at vi skulle kunne testes for forskjellige sykdommer ved hjemkomst, dette gjaldt t.o.m veneriske sykdommer.

1

altså kommet i den situasjonen at asylsøkere nekter å la seg teste

Det er visstnok nigerianere som nekter testen, Dermed blir det stopp i hele asylsystemet og de får være her lengre og kan bedrive kriminalitet mens de venter på utsendelse. Man kan nekte testen i flokk, men ikke når man kommer alene.

1

Jaja, nå har vi altså kommet i den situasjonen at asylsøkere nekter å la seg teste for tuberkulose. Hva gjør myndighetene med dette? lar de vandre rundt i samfunnet som potensielle smittebomber??

Ser ikke helt hva problemet er her, nekter de så nekter de også å oppholde kravene for å få opphold og da bør asylsøknaden avslås og de bør sendes ut dersom det er snakk om forsøk på å trenere behandlingen av søknad og man ikke har grunnlag for å anta at de har turberkulose

1
finnur [sitat…] Ja,for alt annet vil vel være stigmatiserende eller var det krenkende eller kanskje rasistisk til og med og har vi dokumentasjon på at det smitter? Nei, for all del tvangs...

Det er noen tiltak staten kan gjøre.

1) Lysenkoisme: produsere statistikk som sier at smittsom resistent tuberkulose ikke er smittsom, resistent eller at det er tuberkulose.

2) Forfølgelse: forby negativ omtale og straffeforfølge de som "stigmatiserer" risikogrupper.

3) Relativisering: Henvise til at mange nordmenn var smittebærere på 1800 tallet så derfor er det ingenting å bekymre seg om.

4) Bagatellisering: Henvise til at millioner av mennesker dør av tuberkulose, så derfor er det bare rett og rimelig at noen nordmenn også blir smittet.

1
finnur [sitat…] Det er visstnok nigerianere som nekter testen, Dermed blir det stopp i hele asylsystemet og de får være her lengre og kan bedrive kriminalitet mens de venter på utsendelse...

Nettopp. De vet at de ikke vil få asyl i landet og bruker bare dette til å forlenge oppholdet. Det må da gå an å få til en endring i forskriftene slik at asylsøkere fra land uten beskyttelsesbehov blir returnert umiddelbart når de nekter denne testen.

1

Lignende innlegg

Laster...