Innvandring, Rasisme og Flerkultur

AndreSolholm

3 mennesker drept på bussen i Sogn

VG melder nå om 3 drap på bussen i Sogn , gjerningsmannen beskrives som mørkhudet ikke-norsk etnisk..Det er visst ingen grenser for hva folk skal bli utsatt for her til lands pga en feilslått innvandringspolitikk , man skulle tro at 220 person-ran siden 1.sept var nok , men den gang ei !!

Det er bare å kondolere til de pårørende :-(

2
112 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

La ikke dette nære opp under hatet mot innvandrere. Bruk det til å underbygge kravet om strengere krav til intregrering og tøffere krav til opphold.

Vi kommer ikke unna innvandring i dagens globaliserte verden. Det vi KAN gjøre er å slutte å unnskylde norsk kultur.

1

Akkurat det samme skjedde for 10 år siden, samme strekning. Vi lærer aldri

1
benn psykose eller påstatt psykose...eller kulturrelatert....spiller ingen rolle. nå måå vi stenge porten og sette asylsøkere i lukkede mottak. snart må jo etniske nordmenn gå med kniv...

Det spiller selvsagt en rolle på dette forumet – som er for debatter knyttet til innvandring. Om man skal kunne peke på hvorfor en gruppe mennesker/kulturer bør begrenses i Norge, så er det jo nettopp negative særtrekk ved kulturen(e) som bør vektes tungt.

Når det kommer til denne saken, så er det en mulighet for at person med krigstraumer står bak; hvis Norge har akseptert inntak av personener fra slike regioner, så bør fokuset være på å skaffe til veie et apparat som kan håndtere slike personer.

2
Aveirinha [sitat…] Finnes det egentlig noen kulturer som har særtrekk som vilkårlige drap i psykose knyttet til seg? Dårlig kvinnesyn gir lavere terskel for voldtekter og lignende, men slike...

Neida. Psykosedrap går nok på person. Mitt råd i denne saken er å unngå å korsfeste innvandrere som gruppe og samtidig anerkjenne at vi har større utfordringer både til å ikke ta inn alle disse krigstraumatiserte menneskene og samtidig utdannet og stille krav til de vi tar inn.

Når jeg sier norsk kultur mener jeg norske verdier, f.eks likestililng, religionsfrihet, språket vårt og mer til.

3

Denne saken er så tragisk at man blir både dårlig og "satt helt ut" , helt fullstendig meningsløst , og nå tipper jeg det blir ny diskusjon om lukkete asylmottak , og man skal ikke se bort fra at man får det til slutt , bare så jævla synd at mange nordmenn/kvinner skal bli myrdet,voldtatt og ranet ann-mass før noe blir gjort.

Politikerne har sviktet totalt.

2
benn vi skal ikke på noen måte være villige å risikere etniske nordmenns liv, norske jenter som voldtas osv osv. ingenting av argumentasjon holder. det er bare en ting å gjøre. STENG GR...

For 30 år siden var det en mulighet. Nå er realiteten sånn at vi har masse folk som har kommet hit fra andre deler av verden, og grensene blir ikke strengt, i tillegg er mobiliteten til mennesker så mye høyere at globaliseringen bare tiltar.

Vi kan dog stramme inn så godt vi kan, og vi må styrke integreringen kraftig. Vi er tross alt bare 5 millioner her i landet, vi må ha en balansert tilførsel av mennesker.

1
Aveirinha [sitat…] Finnes det egentlig noen kulturer som har særtrekk som vilkårlige drap i psykose knyttet til seg? Dårlig kvinnesyn gir lavere terskel for voldtekter og lignende, men slike...

Du kan legge til kulturer/religioner hvor det ikke er likeverd mellom mennesker, likeverd mellom kjønn. Hvor det er ulike etiske og moralske regler/standarder for mennesker som tror på det rette, og andre etiske og moralske regler/standarder for de som tror på noe annet, ettersom disse menneskene er mindre verdt. Men dette har vel kanskje liten relevans i forhold til saken som diskuteres i denne tråden. Vi vet for lite der foreløpig.

1
Aveirinha Det spiller selvsagt en rolle på dette forumet – som er for debatter knyttet til innvandring. Om man skal kunne peke på hvorfor en gruppe mennesker/kulturer bør begrenses i Norge,...

det spiller kanskje en rolle for deg...men ikke for meg. heller ikke skulle samfunnet godtatt denne hårreisen innvandringen av ikke vestlige voldelige kulturer i et naivt og godtroende Norge som har utviklet seg over hundervis og tusenvis av år. det hjelper ikke og det blir bare verre at en og annen av innvandrerne er såklat psykotiske. hvis en innvandrer har såå store belastininger burde han ALDRI vært fri i samfunnet vårt. men jeg stoler ikke på psykotisk heller....kanskje han hadde fått avslag på sin asylsøknad og vil bite seg fast??

slike muligeter skal vi aldri utsette samfunnet vårt uansett

.ellers takk for ditt bidrag

1

Vi vet da ikke om personen faller innenfor dette ennå.

Og jeg syns det er rart at alle som tar livet av mer enn et menneske i samme episode nesten alltid kan skylde på psykisk sykdom og slippe fengsel. Det bør gjøres som i andre land. Først mentalsykehus. Med en gang man blir "friskemeldt" så er det rett i fengsel for å sone resten av dommen.

1
WernerVonBraun Vi vet da ikke om personen faller innenfor dette ennå. Og jeg syns det er rart at alle som tar livet av mer enn et menneske i samme episode nesten alltid kan skylde på psykisk sykd...

Vi vet heller ikke om han har fått avslag på asylsøknaden. Vet vi om han bor på asylmottak? Du kunne nevne disse punktene likevel.

Flertallet av de som tas for drap i Norge dømmes for det. De som kjennes utilregnelige er i mindretall.

1

Vi kommer ikke unna innvandring i dagens globaliserte verden. Det vi KAN gjøre er å slutte å unnskylde norsk kultur.

Man KUNNE jo ha kommet unna det. Bare gjort det. Men man MÅ jo følge konvensjonene.. For de går foran rikets sikkerhet og fremtid. Tydeligvis.

1
Kniksen1 Vi vet heller ikke om han har fått avslag på asylsøknaden. Vet vi om han bor på asylmottak? Du kunne nevne disse punktene likevel. Flertallet av de som tas for drap i Norge dømmes...

Flertallet av de som tas for drap i Norge dømmes for det. De som kjennes utilregnelige er i mindretall.

Når mer enn en person blir drept av en person så er det nesten alltid kategorien psykisk sykdom.

Og jeg antar at dette er en asylsøker.

1
WernerVonBraun [sitat…] Når mer enn en person blir drept av en person så er det nesten alltid kategorien psykisk sykdom. Og jeg antar at dette er en asylsøker.

Nei, de fleste drap i Norge er relasjonsdrap, også de hvor flere blir drept, og da dømmes i et stort flertall drapsmannen.

Når er person dreper flere helt tilfeldige mennesker uten noe tydelig motiv er det derimot mer vanlig at han kjennes utilregnelig, men en trenger da ikke være veldig oppgående for å se at dette trolig er riktige kjennelser?

Du antar han er asylsøker. Jeg antar han var psykotisk. Så da får du føre opp psykriati på listen din, så det ikke bare blir en "Innvandrerne er fæle og roten til alt vondt"-liste.

1
Kroppsbygd La ikke dette nære opp under hatet mot innvandrere. Bruk det til å underbygge kravet om strengere krav til intregrering og tøffere krav til opphold. Vi kommer ikke unna innvandring...

Vi kommer ikke unna innvandring i dagens globaliserte verden.

Jo det gjør vi, og det må vi. Alle lands grenser skal respekteres. Jeg kan ikke bare "vandre" inn i et annet land og bosette meg uten tillatelse.

Hva er det med folk som tror hvem som helst bare kan komme rekende og forlange at vi skal ta vare på dem?

Folk blir drept, ranet, overfalt, og voldtatt i hopetall, og det er alltid innvandrere som er overrepresentert, det er klart vi må gjøre noe.

3
Kroppsbygd For 30 år siden var det en mulighet. Nå er realiteten sånn at vi har masse folk som har kommet hit fra andre deler av verden, og grensene blir ikke strengt, i tillegg er mobilitete...

Jeg vil heller at vi skal gå gjennom oppholdstillatelser en gang til. Det er helt klart et stort antall som har svindlet til seg opphold. Samt at vi sjekker habiliteten til de som innvilger søknader. Min teori er at UDI er gjennomkorrupt.

2

Lignende innlegg

Laster...