Innvandring, Rasisme og Flerkultur

Kallevindskeiven

Nekter for bussdrapene.

Den siktede for bussdrapene i Årdal nekter nå for å ha vært deltakende i drapene.

Nå svikter visst hukommelsen hans aldeles. Kan dette ha sammenheng med at politiet ikke har fått avhøre mannen, mens advokaten hans har hatt god anledning til å instruere ham i hva han skal si og gjøre for å bli kjent utilregnelig i likhet med forgjengeren for 10 år siden?

Eller er norske forsvarsadvokater altfor redelige til å tenke og handle slik?

2
60 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

å svikter visst hukommelsen hans aldeles. Kan dette ha sammenheng med at politiet ikke har fått avhøre mannen, mens advokaten hans har hatt god anledning til å instruere ham i hva han skal si og gjøre for å bli kjent utilregnelig i likhet med forgjengeren for 10 år siden?

Eller er norske forsvarsadvokater altfor redelige til å tenke og handle slik?

Advokaten er pliktig til å gjøre hva klienten ber han om.

1

Volds"forskeren" beskriver tre typer gjerningsmenn:

Tre typer gjerningsmenn

Voldsforsker Ragnhild Bjørnebekk sa tidligere denne uken at det finnes tre kategorier av personer som begår massakrer.

Den første typen har antisosiale, psykopatiske trekk, storhetstanker om seg selv og kan planlegge massakren over tid. Den andre gruppen har tankeforstyrrelser, virkelighetsfordreininger, psykoser, er schizofren paranoid eller sterkt psykisk forstyrret. Den tredje gruppen har opplevd en overdose av risiko i oppveksten, mye vold eller vært undertrykt på forskjellige måter.

Hun "glemte" religiøse gjerningsmenn og kvinner

1

Eller er norske forsvarsadvokater altfor redelige til å tenke og handle slik?

Dette er da ikke forsvarsadvokatens feil.

1

Det hadde også vært greit å finne den rette identiteten til drapsmannen! Er han etioper, sudaneser eller fra Kongo? Synes faktisk det er på tide å avhøre mannen snart også og hvorfor ikke varetektsfengsle vedkommende først som sist. Senga på Sandviken psykiatriske kan da umulig bli en sovepute for drapsmannen!

1
Gunstein [sitat…] Det er vel mange som begår drap på ren og pur ondskap , det er vel dette enkelte har litt vanskelig for å skjønne.

Personlig tror jeg (rå spekulasjon selvfølgelig) at her har dette faktisk ikke så mye med religiøs tilhørighet å gjøre:det sier jeg selv om det nå tyder på at han er muslim,og generelt advarer mot fundamentalisme akkurat i den religionen idag.

Jeg tror mye heller at han fikk "gode råd" av sin vissnok eneste,og beste venn,på asylmottaket:en asylsøker der også hadde fått avslag,og ble sendt ut like før.

Ifølge de andre på mottaket,som mest var fra Eritrea,var disse mye sammen,fordi de begge behersket arabisk (noe de andre på asylet ettersom jeg forsto,ikke gjorde).

Her vises det til at denne kameraten nærmest var en "mentor" for drapssiktede,og at disse kvelden før drapsnatten (ettersom jeg husker)) hadde sittet timesvis i intense,personlige samtaler.

Min rå spekulasjon her,er at drapssiktede her fikk høre om forrige drap på Valdres-ekspressen,og i tillegg fått greie på hvor lett denne forrige drapsmannen klarte sno seg unna straff,og idag er tilnærmet en fri mann i Norge med alle de rettigheter slike får i vårt land.

Valget mellom å gjøre det samme:drepe for å få bli i Norge,anser jeg som nærmeste forklaring:han ønsket redde eget liv,ved å ofre noen andres.

Nærmere begrepet "ondskap" kan man kanskje ikke komme:men dog en type ondskap der historisk ikke er så uvanlig:mange nok ofrer gjerne andres liv,for å redde eget...

Mer komplisert trenger ikke saken være:;knapt trengs nok heller dypere "terapi"....

2
Sponvika Forsvarsadvokaten har ingenting med det du nevner å gjøre. De er ansatt av klienten og skal kun gjøre det denne ber om, særlig utad. Han skal derimot gi klienten råd.

Forsvareren skal også passe på at klienten får en rettferdig og riktig rettergang. Dessverre ser det ut for at en del forsvarere de siste par tiår har fått for seg at det betyr å få selv åpenbart skyldige forbrytere unndratt straff for enhver pris.

2
Kallevindskeiven Forsvareren skal også passe på at klienten får en rettferdig og riktig rettergang. Dessverre ser det ut for at en del forsvarere de siste par tiår har fått for seg at det betyr å f...

Dessverre ser det ut for at en del forsvarere de siste par tiår har fått for seg at det betyr å få selv åpenbart skyldige forbrytere unndratt straff for enhver pris.

Advokatene ser vel på vanskelige saker som en utfordring , og at en del legger prestisje i det. At advokater har holdt igjen informasjon som kan felle deres klienter , har vi vel heldigvis ikke eksempler på.

1

Han har sikkert glemt at han ventet til den sterke unge mannen gikk av bussen, så han lettere kunne massakrere eldre menn, og en ung kvinne.

1
finnur Det hadde også vært greit å finne den rette identiteten til drapsmannen! Er han etioper, sudaneser eller fra Kongo? Synes faktisk det er på tide å avhøre mannen snart også og hvorf...

En korrekt identitet kan vel ta lang tid å finne ut av, og det er også en del av strategien til mange asylsøkere. Gjøre det så vanskelig som mulig for myndighetene å finne ut at de egentlig bare er kjeltringer, i mellomtiden jobber de for å få seg en lettlurt norsk anti-rasist berte, aller helst få barn, eller knytte kontakter så de blir vanskelige å få sendt hjem.

Senga på Sandviken er nok en god sovepute, og da får han sikkert ha kniven under puta som trikkedrapsmannen.

Norge er et land fullt av galninger har jeg inntrykk av, og de galeste av de alle i dette sinnssykehuset er de som styrer det.

2
Kallevindskeiven Forsvareren skal også passe på at klienten får en rettferdig og riktig rettergang. Dessverre ser det ut for at en del forsvarere de siste par tiår har fått for seg at det betyr å f...

Forsvareren skal også passe på at klienten får en rettferdig og riktig rettergang. Dessverre ser det ut for at en del forsvarere de siste par tiår har

Drapsmannen skal avhøres for første gang på torsdag og som lensmannen der borte sier: Han kan sitte med viktig informasjon om drapene! Ja, det vil jeg tro når han har drept tre mennesker på bestialsk vis og later som han har glemt hele greia! Nå er det bare å dra den mannen ut av senga på Sandviken sykehus og få varetektfengslet og avhørt mannen straks! Nå må man slutte å leke Kardemomme by og politimester Bastian! Det får da være grenser for å være politisk korrekt!

4
Gunstein [sitat…] Det er vel mange som begår drap på ren og pur ondskap , det er vel dette enkelte har litt vanskelig for å skjønne.

Menneskeverd og respekt for menneskeliv tror jeg ikke er noe man er født med. Det er bare å se på hvordan samfunnene fungerte for noen hundre år siden. Da drepte man hverandre for ingenting. Respekten for menneskelivet eller livet generelt er altså noe som er sosialt konstruert.

Selv dreper jeg en flue som plager meg uten å tenke meg om. Er man født og vokst opp i et samfunn hvor andre menneskers liv er verdt omtrent like lite som denne fluen vil man neppe ha store sperrer for å drepe andre mennesker så lenge man selv er tjent med det. Jeg tror ikke det handler om ondskap. Bare en manglende respekt for menneskers liv.

Slike mennesker bør selvsagt aldri slippes løs i det norske samfunnet. Det er ikke noe man fikser med et par psykologitimer.

1
Kniksen1 Menneskeverd og respekt for menneskeliv tror jeg ikke er noe man er født med. Det er bare å se på hvordan samfunnene fungerte for noen hundre år siden. Da drepte man hverandre for...

Er man født og vokst opp i et samfunn hvor andre menneskers liv er verdt omtrent like lite som denne fluen vil man neppe ha store sperrer for å drepe andre mennesker så lenge man selv er tjent med det. Jeg tror ikke det handler om ondskap. Bare en manglende respekt for menneskers liv.

Enig. For en som kommer fra et krigsherjet land , og kanskje har sett hele familien bli slaktet ned , tror jeg ikke noen fremmedes liv fra eller til spiller så stor rolle.

1
Sapient-X Det finnes de som tror at bare man kurser innvandrerne i å ikke voldta og drepe så vil det gå seg til. De er de virkelige galningene i dette landet.

Det finnes de som tror at bare man kurser innvandrerne i å ikke voldta og drepe så vil det gå seg til.

"Innvandrere" er et vidt begrep og de kommer ikke fra samme miljøer eller bakgrunn.

Jeg tipper at flertallet av innvandrere har repsekt for menneskeliv, men f.eks. tidligere barnesoldater, som har blitt hjernevasket gjennom hele oppveksten til å bli drapsmaskiner og gjerne blitt tvunget til å drepe sin egen familie er nok ødelagt for livet når det gjelder synet på et menneskelivs verdi.

1
Gunstein [sitat…] Enig. For en som kommer fra et krigsherjet land , og kanskje har sett hele familien bli slaktet ned , tror jeg ikke noen fremmedes liv fra eller til spiller så stor rolle.

Det mange ikke tenker over er at når folk slaktes ned i slike land, er det også noen som begår de drapene, og det er ingenting som hindrer dem å komme hit for å søke om opphold fordi det er så mye vold i de landene de rømmer i fra.

De kaster papirene på flyet eller etter ankomst, og mange gjør alt de kan for at vi ikke skal finne ut hvem de er.

Det er skremmende at myndighetene, som ellers gjør alt de kan for å beskytte oss mot røyking, usunn mat, forbud mot å tukle med mobilen når du kjører så du ikke krasjer, påbyr bruk av bilbelte for å redusere risikoen for at du skal bli drept i en trafikkulykke, strenge regler for røyking så du ikke skal bil påvirket av passiv røyking, forbud mot salg av alkohol etter kl 20:00 på freda så du ikke drikker deg full, streng kontroll av barneleker så de ikke skal bli forgiftet, osv osv osv, men lar slike gå fritt rundt.

Spesielt når vi vet at om de dreper en nordmann kommer støtteapparatet løpende til for å hjelpe dem.

3

Alle advokater instruerer sine klienter i hva de skal si og ikke si, gjøre og ikke gjøre. Dette er en velkjent praksis som jeg synes er merkelig at ikke har blitt stilt spørsmålstegn til mtp. redelighet i saker hvor gjerningsmannen er hvit, etnisk Norsk og alt det der.

Folk må begynne å ta innover seg det faktum at uansett hvordan man ser på denne saken så er det snakk om en tragisk enkeltskjebne som ligger bak, med mest sannsynlig en historie som ville fått alle ihuga supportere av strengere straffer, lynchestemning, borgervern + + til å tenke seg om to ganger.

Istedet for å spre hat mot en gruppe mennesker som isolert sett står igjen som helt komplett uskyldige bør man heller stille spørsmålet: "Hvorfor skjedde dette?" og "Hva kan vi gjøre for å forhindre slike hendelser i fremtiden?"

Svaret på disse to spørsmålene er for det første å styrke helseapparatet rundt asylmottakene og dets brukere betraktelig, dette er mennesker i en presset og uforutsigbar situasjon. Videre å satse på økt utdanning (Helst etter at forhold er bedre lagt til rette for Norsk-opplæring) som igjen øker sjansene for jobb, og generelt øke ressursene til de instanser som jobber med og rundt asylsøkere, samt øke asylsøkernes ressurser selv.

Jeg er videre sterkt imot at mennesker som kommer hit på flukt fra ulike former for elendighet skal sendes hjem igjen. Å la mennesker leve i en uvisshet om de skal hjem og når det evt. skal skje er en særdeles uheldig ting å utsette mennesker for .

1

Lignende innlegg

Laster...