Innvandring, Rasisme og Flerkultur

Felixi

Hets, hat och Svensker.

Har Norge ett problem med högerextrema åsikter? Idag verkar man inte ens få fråga frågan innan kommentatorsfälten exploderar i hatisk hets mot den som frågar och hans land. Dagbladet var tvungen att stänga kommentatorsfältet efter bara ett par timmar och ta bort hundratals med kommentarer. Sverige och svensker liknades med nazister, vi var "fegt" neutrala i andra världskriget och folk verkar inte vara medvetna att norge var lika neutrala innan man blev invarderade. De var dock inte de värsta av hets kommentarer. Alla de vanligaste myterna om sverige kom upp i kommentarerna. Sveriges regering vill "byta ut" svensker mot muslimska araber. Malmö har shahira lagar, sverige är pank och går i underskott (faka är att sverige är eu's starkaste ekonomi och har gått med överskott i åratal) Svensker är hjärntvättade, svensk media censurerar.

Av reaktionerna att dömma som kommer från norskt håll i efterspel från Jan Guiou och Aftonbladet redaktören börjar jag på riktigt bli orolig för min egen säkerhet här i Norge. En annan sak som jag noterar är att dessa två verkar representera hela svenska folket enligt de argaste kommentarerna. En rätt lik tankegång som rasister har. Han var svensk, alltså är svensker = dåligt.

Jag kan inte läsa norsk media nu för tiden utan att bli deprimerad och bara vill stanna hemma. Som Svensk känner jag mig helt enkelt mobbad och trakaserad och funderar alvarligt på att flytta hem.

1
117 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Det som har skjedd og som fortsatt skjer er at land som Norge er helt annerledes enn Sverige. Vi ser på dere som tause om alt som har med innvandring å gjøre, mens dere ser på oss som om vi alle skulle ha vært rasister. Jeg er imot rasisme og forskjellsbehandling, men noe åpenhet burde vi ha lov til å ha i medieverden selv om jeg innrømmer at det er for mange halvrasistiske kommentarer i debatter.

2

Svensker är hjärntvättade, svensk media censurerar.

Virkelig? Dette må du prøve å debattere i for eksempel Aftonbladet eller Expressen.

2

Noe stort problem er det ikke med de organisterte nynazzene . De er under kontroll på den måten at politiet vet hvem de er , og hvor de holder til .

I ettertid av den 2 verdenskrig , ble det kjent at den svenske regjering og den såkalte adelen med sossarne , var særs fornøyde med Hitler og nazi-Tyskland . Sågar mange i politiet og dem som hadde makten i grenseområdene , var også fan av nazistenes idiologi . Mange norske ble tatt av lendsmenn og sendt tilbake til døden hos gestapistene . Troppetransporten gikk gjennom Sverige til krigen mot Russland . Det var ikke før langt ut i 1943.44 at Sveriges politikkere snudde kappen .

Det var medel svenson som stod for å ta imot Jødene fra Danmark . Ikke myndigheten . Men etter noen dager begynte de å forstå at her er det bare å sette igang å ta dem imot .

Men husk , det var ikke svenskene selv , den vanlige mann , som var med nazistene , det var bare eliten . En halvadelsmann var med på den første sabotasjeaksjonen i Norge . Det skjedde den 17 Juni 1940 , da ble rørgaten til Ålvik kraftverk sprengt i stykker . Tror det var Kronborg eller noe slikt han hette . Nordmannen han gjorde dette med , var Rubin Langmo . Som var en av de første som fikk tildelt Krigskorset med sverd .

1

Jag kan inte läsa norsk media nu för tiden utan att bli deprimerad och bara vill stanna hemma. Som Svensk känner jag mig helt enkelt mobbad och trakaserad och funderar alvarligt på att flytta hem.

Om du er på linje med enkelte stupide svenske mediekommentatorer er antakelig det beste du kan gjøre å flytte hjem ja, og la deg lulle inn i selvsensurens myke svenske drømmeland!

2

Har Norge ett problem med högerextrema åsikter?

Ikke så mye som Sverige. Vi har en del venstreekstreme, men der har Sverige VELDIG mye mer.

1

Har Norge ett problem med högerextrema åsikter?

Heldigvis har vi verken mange ekstreme islamister eller høyreekstreme i Norge. Dette har nok en sammenheng med at vi fortsatt har gode økonomiske tider, med lav arbeidsledighet og lite fattigdom.

Om dere fulgte med på debatten rundt boka til Sandberg, la dere sikkert merke til at han kritiserte partiet for å ha blitt for rund i formuleringene når det kom til innvandring. Den "politiske korrektheten" hadde i det stille vunnet over de uttalt innvandringskritiske, og ingen våget å snakke "rett fra levra" lenger.

Det er selvsagt fint at partiet modererer seg og få som kjenner realitetene vil vel påstå at de i dag framstår som et ytterliggående høyreparti. Men de må selvsagt slite lenge med det imaget som Carl I. Hagen, Jan Simonsen, Tybring-Gjedde og andre har spikret fast i folks bevissthet.

Og hvem vet; bjørnen ligger kanskje bare i dvale?

1

(faka är att sverige är eu's starkaste ekonomi och har gått med överskott i åratal) Svensker är hjärntvättade, svensk media censurerar.

Et statsselvmord vi nå er vitne til har vel aldri før i historien skjedd i lignende omfang og hastighet og kan på sikt også ramme Norge.

https://www.rights.no/2013/03/sverige-makter-ikke-sa-hoy-innvandring/

En ny bok, som utkommer senere nå i mars, hevder svenske politikere har tapt kontrollen med innvandringen. Utgiftene løper løpsk, boligsituasjonen er desperat, arbeidsledigheten vokser og segregeringen omtales som nærmest dramatisk. Svenske medier sloss om hvordan boken skal forties.

2

Av reaktionerna att dömma som kommer från norskt håll i efterspel från Jan Guiou och Aftonbladet redaktören börjar jag på riktigt bli orolig för min egen säkerhet här i Norge. En annan sak som jag noterar är att dessa två verkar representera hela svenska folket enligt de argaste kommentarerna. En rätt lik tankegång som rasister har. Han var svensk, alltså är svensker = dåligt.

Svensker er umulig å mislike og jeg tror du skal lete fryktelig lenge etter noen som hater svensker her i landet. Derimot synes nok mange at dere er fryktelig naive, på grensen til det patologiske. Vi synes rett og slett litt syndt på dere. Dere er den før fornuftige og sindige storebroren som gikk på en smell og i dag raver rundt i fylletåka, men vi har altså ikke gitt dere opp. Vi tar gladelig i mot svenske ungdommer som flykter på grunn av arbeidsløshet og vi ønsker dere alt godt. De hysteriske utspillene til Sophia Jupiter, Mattias Gardell, Ehsan Fadakar og Henrik Arnstad tar vi derimot med et smil og et skuldertrekk og håper at de og dere snart kommer ut av psykosen.

3
vadefugl Det som har skjedd og som fortsatt skjer er at land som Norge er helt annerledes enn Sverige. Vi ser på dere som tause om alt som har med innvandring å gjøre, mens dere ser på oss...

Det som har skjedd og som fortsatt skjer er at land som Norge er helt annerledes enn Sverige.

Nesten alle er annerledes enn Sverige ift. debatten rundt innvandring og integrering. Man skal huske på at det er Sverige som er avviket her, ikke Norge.

Den dag dansker, tyskere, engelskmenn etc. begynner å kritisere norsk politikk på samme vis som det den svenske meningselite gjør i dag - da skal jeg ta det på alvor.

1
UVox [sitat…] Nesten alle er annerledes enn Sverige ift. debatten rundt innvandring og integrering. Man skal huske på at det er Sverige som er avviket her, ikke Norge. Den dag dansker,...

Den dag dansker, tyskere, engelskmenn etc. begynner å kritisere norsk politikk på samme vis som det den svenske meningselite gjør i dag - da skal jeg ta det på alvor.

Hva med spania? var vel noen spanske journalister som gikk hardt ut mot frp før valget?

1
sirjoss888 [sitat…] Hva med spania? var vel noen spanske journalister som gikk hardt ut mot frp før valget?

Europeisk media generelt fokuserte på FrP ifb. valgresultatet, det var en tabloid vinkling som ga litt oppmerksomhet til et stortingsvalg som ellers de aller færreste i Europa bryr seg med.

Det er forskjell på et slikt fokus ifb. en enkeltsak som valg, og en stadig gjentagende hang-up på Norge som en del svenske skribenter har begynt med ila de siste årene.

Som sagt - om våre gode, bedagelige venner danskene begynner med tilsvarende gjentagende kritikk som det svenskene bedriver skal jeg vurdere om det er noe i det.

1
UVox Europeisk media generelt fokuserte på FrP ifb. valgresultatet, det var en tabloid vinkling som ga litt oppmerksomhet til et stortingsvalg som ellers de aller færreste i Europa bryr...

Som sagt - om våre gode, bedagelige venner danskene begynner med tilsvarende gjentagende kritikk som det svenskene bedriver skal jeg vurdere om det er noe i det.

Jeg er halvt dansk (sann etnisk sett) og krittiserer Norsk politikk iblant, holder det? hehe ;)

1
LarsenSindre70 Du tror ikke spanske journalister har mer enn nok med Spania og deres miserable situasjon? ABB vil for alltid bli linket til FRP av utenlandske journalister etter som det selger, m...

ABB vil for alltid bli linket til FRP av utenlandske journalister etter som det selger, men det gjør det ikke mer korrekt av den grunn.

Ikke gjør det så mye fra eller til for Norges 'omdømme' i utlandet heller, slik som norske kommentatorer gjerne vil ha det til. Disse kommentatorene vil selvsagt bare gni inn i velgerne hvilken ulykke og katastrofe vi har bragt landet inn i ved å bringe FrP i regjering.

Europeere flest har ingen formening om norsk politikk hverken på det ene eller det andre felt, og hvem som sitter i regjering er dem ganske likegyldig.

Hva med oss nordmenn og hvordan vekter vi vårt omdømme ift. andre europeiske land? På enkelte meningsmålinger i høst har Front National vært Frankrikes største parti, i Nederland er Wilders Frihetsparti landets nest største parti på de seneste meningsmålingene.

Påvirker dette nordmenns tanker om franskmenn og hollendere? Har vi fått et dårligere inntrykk av dem, vil vi vurdere å reise andre steder enn Paris eller Amsterdam neste gang storbyweekend frister? Selvsagt ikke. Sannheten er vel den at bare de færreste overhodet registrerer den nasjonale politikken i disse landene.

Norges 'omdømme' i utlandet er i denne sammenheng lite annet enn mediekonstruert selvpisking; sånn for å minne oss borgere om at vi neste gang bør stemme inn de riktige personene og partiene. Ellers vil det gå galt, ellers vil snart hele Europa se på oss med avsky.

5

Som Svensk känner jag mig helt enkelt mobbad och trakaserad och funderar alvarligt på att flytta hem.

På med lusekoftan, ut i folkvimlet med tom blick och låtsas att du är norsk. Det gör jag, det funkar.

1

Jag kan inte läsa norsk media nu för tiden utan att bli deprimerad och bara vill stanna hemma. Som Svensk känner jag mig helt enkelt mobbad och trakaserad och funderar alvarligt på att flytta hem.

Hvorfor bryr deg om folk som klarer å gi alle som kommer fra et land samme egenskaper ? Alle forstår jo at det blir helt idiotisk å si på generelt grunnlag hvordan en svenske eller nordmann er. Når folk sier at nordmenn er noen jævla innsnødde rasister tar jeg meg jo ikke akkurat nær av det, det er jo ikke meg de snakker om uansett.

Folk er så opptatt av nasjonaliteter og landegrenser

1

Har Norge ett problem med högerextrema åsikter?

Tja...det spørs hvor du som svenske setter målestaven.

Inkluderer du ,som vi har sett noen svensker gjøre, begeistringen for å hogge ved,sitere Kardemommebyloven,gå på ski,feire 17 mai,så har vi i Norge et klart "høyreekstremt" miljø.

Men betrakter man "høyreekstremisme",som f.eks mene at det å kjempe for et samfunnssystem ,der steining av mennesker med en annen seksuell legning er inkludert,betrakter jeg Sverige som å ha det største problemet i disse tider.

Ordet "høyreekstrem" er igrunn mao et tomt ord,slik det i disse tider brukes:det synes inkludere nærmest "alt og ingenting".

Men selv betrakter jeg det f.eks som mer "høyreekstremistisk" å legge tilrette for fundamentalistiske ,ureformerte ,politiserte religioner der betrakter drap av mennesker der skiller seg seksuelt ut fra gjennomsnittet som et mål i seg selv,

enn at man liker å veive med sitt fedrelands flagg en gang i året.

1

Har Norge ett problem med högerextrema åsikter? Idag verkar man inte ens få fråga frågan innan kommentatorsfälten exploderar i hatisk hets mot den som frågar och hans land. Dagbladet var tvungen att stänga kommentatorsfältet efter bara ett par timmar och ta bort hundratals med kommentarer. S

Forstår du virkelig ikke hvorfor vi begynner å bli lei det verbale spyet som veltes over oss fra andre siden av kjølen fra såkalt svensk elite innen kultur og media?

Hvis dere virkelig skal skape et inntrykk av dere svensker ikke står bak og støtter dette pakket, bør dere snart ta makta fra dem i eget land.

3

Jag kan inte läsa norsk media nu för tiden utan att bli deprimerad och bara vill stanna hemma. Som Svensk känner jag mig helt enkelt mobbad och trakaserad och funderar alvarligt på att flytta hem.

Har en Svenske et hjem????

1

Av reaktionerna att dömma som kommer från norskt håll i efterspel från Jan Guiou och Aftonbladet redaktören börjar jag på riktigt bli orolig för min egen säkerhet här i Norge. En annan sak som jag noterar är att dessa två verkar representera hela svenska folket enligt de argaste kommentarerna. En rätt lik tankegång som rasister har. Han var svensk, alltså är svensker = dåligt.

Jag kan inte läsa norsk media nu för tiden utan att bli deprimerad och bara vill stanna hemma. Som Svensk känner jag mig helt enkelt mobbad och trakaserad och funderar alvarligt på att flytta hem.

Du misforstår det hele. De eneste som misliker dere finnes mest sannsynlig i den svenske befolkningen. Men jeg tror vi er en rekke nordiske land som ser med undring på Sverige og svensker. Vi stiller oss spørsmål som: hva i alle dager holder dere på der borte? Har dere gått fullstendig fra forstanden?

3
Jean_Grey [sitat…] Du misforstår det hele. De eneste som misliker dere finnes mest sannsynlig i den svenske befolkningen. Men jeg tror vi er en rekke nordiske land som ser med undring på Sve...

Men jeg tror vi er en rekke nordiske land som ser med undring på Sverige og svensker. Vi stiller oss spørsmål som: hva i alle dager holder dere på der borte? Har dere gått fullstendig fra forstanden?

Det er sant det.

Sverige er annerledeslandet. De har 50-60 000 asylsøkere, tar imot flest overføringsflyktninger av alle i Europa, gir mest i bistand målt ift. BNP og de lykkes dårligst i OECD med å integrere innvandrere målt ved yrkesdeltakelse og de er best til å integrere innvandrere målt i "tilrettelegging" på innvandreres premisser (altså færrest krav til tilpasning).

Jeg kan ikke se hvordan dette skal kunne gå bra, og utfordringene i Norge er en bagatell til sammenligning.

Men; - Går det ikke bra kan om ikke annet resten av Europa lære av det, og kanskje til og med venstresiden innser hvor feil de har tatt

- Går det bra så får venstresiden vist at deres politiske prosjekt faktisk kan funke, og hvor feil høyresiden har tatt

Jeg kan uansett ikke skjønne at noe land kan finne på å ta den risikoen.

1
lthilien [sitat…] Det er sant det. Sverige er annerledeslandet. De har 50-60 000 asylsøkere, tar imot flest overføringsflyktninger av alle i Europa, gir mest i bistand målt ift. BNP og de l...

Men; - Går det ikke bra kan om ikke annet resten av Europa lære av det, og kanskje til og med venstresiden innser hvor feil de har tatt

Jeg tror kanskje du er en smule optimistisk med hensyn til venstresidens innrømmelser av egne feil. Etter å ha bommet på sine mange forsøk på samfunnskonstruksjoner i et snart halvt århundre og med millioner av dystre skjebner som ligger strødd i kjølvannet av deres bedrifter, har de fremdeles klokketro på at de aldri kan ta feil. Med deres boklærde abstraksjoner og høyst selektive observasjoner er det alltid alle andre det er noe galt med når ting ikke går i deres favør. Hvis det verste skjer og det bryter ut en etnisk konflikt i Europa vil det være de som ikke ga sin ubetingede støtte til venstresidens flerkulturelle prosjekt sin skyld; dvs. alle som ikke fulgte deres oppskrift for hvordan deres perfekte verden skulle formes.

Men går det til helvete er vi sannsynligvis såpass ille ute at det i grunn ikke spiller noen rolle hvem sin skyld det er.

2

Lignende innlegg

Laster...