En æra er dessverre over. 2. desember stenger VGD.no. Mer info.

Innvandring, Rasisme og Flerkultur

ElJucan

Innvandring, Islam, terror og fremmedfrykt

Etter å ha lest en del debatter både her på VGD og i sosiale medier, så har det gått opp for meg at man har to sider som står steilt mot hverandre i debatten. Hvordan man skal kunne finne en løsning på de problemene verden står overfor i dag.

Mine personlige erfaringer med muslimer er udelt positive. Da jeg på ungdomsskolen mistet mange av vennene mine fra barneskolen, var det muslimene i klassen som tok i mot meg med åpne armer og var interessert i å bli kjent med meg. Disse var mine beste venner gjennom hele ungdomsskolen og VGS, selv om jeg også fikk noen norske venner etterhvert. Disse folkene er i dag godt integrerte med høy utdannelse, og godt betalte jobber, og har bidratt med mye flere skattekroner til statskassa enn jeg noengang vil gjøre. I arbeidslivet har alle muslimene jeg har møtt vært hyggelige og imøtekommende, til og med damer med hijab...

Likevel kan man ikke skyve under en stol at man har fått store utfordringer både i Norge og ellers i Europa når det gjelder innvandring fra muslimske land. Nå i sommer har det vært helt ekstremt, med omtrent daglige terroraksjoner fra unge, sinte muslimer. Orlando, Nice, flere i Tyskland og prestedrapet og sikkert flere jeg ikke kommer på nå. Senest i går ble en norsk kvinne drept av en asylsøker...

Høyresiden kaller venstresiden for politiske korrekte naivister som ønsker å åpne grensene for potensielle terrorister, mens venstresiden på sin side mener at høyresiden er noen forferdelige facister som ønsker etnisk rensning.

Så, hvordan finner man en løsning? Vi kan ikke kaste ut alle muslimer av Norge, svært mange har også norsk statsborgerskap og er godt integrert. Men vi kan heller ikke ta i mot hvem som helst, og ekstremt mange innvandrere/flyktninger vil føre til et stort trykk på velferdsbudsjettet og føre til dårligere integrering av de som allerede er her.

Noen som har noen gode ideer?

1
6 svar

Ved å kraftig begrense innvandring fra visse regioner, ikke innvilge permanent opphold og statsborgerskap for flyktninger samt kutte ut familieinnvandring, ville vi ha kommet et godt stykke på vei. I tillegg kan vi assimilere de som allerede bor her. Alt dette kan med små justeriger gjøres innenfor rammene av dagens lovverk. Det behøver faktisk ikke være så himla vanskelig.

3

Mine personlige erfaringer med muslimer er udelt positive.

Du stiller vel ikke særlig mange kritiske spørsmål, tenker jeg,

Vanskelig å ta noe av det du skriver på alvor, når det strider mot alle tall og undersøkelser. Og ikke minst egne erfaringer.

Vet du f.eks. at godt over 80% av pakistanere gifter seg arrangert med en fra hjemlandet - eller at muslimske kvinner ikke kan gifte seg med en ikke muslimsk mann? Vet du at de fleste muslimske jenter/kvinner bruker hijab for ikke å være "ulydige", "vanære" familien (den er god) og for å unngå juling?

NHO bekrefter også at kun vestlige innvandre er lønnsomme totalt sett, grunnet lav arbeidsdeltagelse og kort yrkeskarriere blant fremmedkulturelle.

Mulig jeg rett og slett burde avfeie det du skriver som trolling.

2
ElJucan Hvordan mener du at dette skal gjøres da? Som jeg skrev, så er mange muslimer godt integrert i samfunnet, hvorfor skal de deportereres? De personene jeg skrev om er født her og har...

I løpet av 1945-1946 sendte vi hjem ca 300 000 tyskere tilbake til et totalt ødelagt land. Tyskland ble bombet mye mer destruktivt enn Libya, Irak, Afghanistan til sammen.

Mange av dem ble også henrettet i prosessene som fulgte.

Som du selv hinter til så er multikulturisme et rot uten like, og når de først har fått foten innenfor døren er det umulig å reversere.

Du kan ikke dømme alle i en hel religion bare fordi du kjenner noen av dem som har klart det som forventes av alle nordmenn.

Du må se på helheten, og det ser vi i de muslimske land som finnes i dag. Og forberede seg på at det vil bli slik her og etter hvert.

2

Vi kan ikke kaste ut alle muslimer av Norge

Selvfølgelig kan vi det. Det lar seg fint gjøres. Deporter dem ut og la oss opprettholde kulturen vår og ødelegg moskeer, det hører ikke til her.

Norge og Sverige var fredelige land inntil muslimer ankom, bare se hvordan situasjonen er nå. Hva er så galt med å være nasjonalistisk og oppretholde vår kultur og tradisjoner?

1

Lignende innlegg

Laster...