Innvandring, Rasisme og Flerkultur

Hansaguden

Valgt feil yrke?

Hva hadde vedkommende forventet? At det bare skulle serveres Halal-mat og saft. Hallo! Kvinnen bor i et land hvor det er helt vanlig at også eldre skal få lov til å ta seg en øl og å spise svinekjøtt, til og med på sykehjem.

http://www.aftenposten.no/norge/Sykepleiestudent-nektet-a-servere-svinekjott-pa-sykehjem-601349b.html

Fra linken:

En muslimsk sykepleiestudent hadde nylig praksis på et sykehjem på Østlandet. Studenten ønsket å reservere seg mot å servere mat som inneholder svinekjøtt til beboere og pasienter, og ville heller ikke servere alkoholholdige drikkevarer.

Sitat slutt.

Vi har visst nok mangel på sykepleiere, men heller en pleier for lite, enn flere av dette slaget.

2
272 svar

Vi har visst nok mangel på sykepleiere, men heller en pleier for lite, enn flere av dette slaget.

Ja. Det er jo egentlig en gladsak dette. At både arbeidsgiver og utdanningsinstitusjon har håndtert dette på en fornuftig måte.

Etikk og reservasjonsproblematikk bør komme inn tidlig i studiet. For ikke å si før studiet, hvis det skulle være muligheter/arenaer for det. Problematikken vil jo ligge der uansett.

https://no.wikipedia.org/wiki/Reservasjonsrett

1
deleted314270

Nå har ikke jeg fått lese artikkelen siden man som vanlig må være abonnent i Aftenposten. Men jeg lurer på om det noe sted står angitt hvilken religion denne spesielle studenten hører til ? Jeg har ikke peiling....

1

Dei klager på at dei havner bak andre i jobbsøkingen pga navnet og troen deres. Men er pga tull som dette som gjør at ein arbeidsgiver vil velge en person som ikke har muslimsk bakgrunn når det gjelder jobber som dette her. Deres tro er mye viktigere enn å få seg en jobb tydeligvis.

2

Var det ikke innvandrere fra muslimske land som skulle vaske oss bak når vi selv ble gamle? Kun hvis vi oppgir svinesteika, altså.

Godt å se at det ble blankt avslag.

1

Leder av Norsk Sykepleierforbund, Eli Gunhild By, kjenner igjen problemstillingen og regner med at den vil komme opp igjen.

– Det er helt grunnleggende for en sykepleier at man skal behandle pasienter med omsorg og respekt. Når vi velger et slikt yrke er det viktig at vi møter hver enkelt pasient, uansett trosretning eller hudfarge, sier By, og legger til:

– Det betyr også at muslimske beboere på sykehjem skal få slippe å få svinekjøtt.

1
A_Øivind Leder av Norsk Sykepleierforbund, Eli Gunhild By, kjenner igjen problemstillingen og regner med at den vil komme opp igjen. – Det er helt grunnleggende for en sykepleier at man ska...

Det er bare rimelig, ungen skal tvinges til å spise noe de ikke vil ha. I helsevesenet står pasientens behov i fokus, ikke pleierens særegenheter.

Men hva synes du om studenter som nekter å servere de gamle, ikke overholder hygiene og som ikke kan stelle pasient av motsatt kjønn, slik som i dette tilfellet?

1

Nope, to andre utfall er: Tilpasse seg kravene i jobben eller finne seg en annen jobb. Snodig du ikke klarte å se disse.

1

Denne personen er sikkert i stand til å få en jobb der han ikke behøver å bli besudlet av hverken svinekjøtt eller andre fæle ting.

Sjansene for å få en ren jobb blant rene og rettroende mennesker er selvfølgelig større i et muslimsk land, og det burde gå an å flytte til et slikt land? Det er vel ikke krig i alle...?

Verre er det med de teppekledte damene som hverken har utdanning, språkkunnskap eller erfaring til å jobbe med så mye annet enn enkle butikkoppgaver. Med steil holdning i forhold til hva man kan og ikke kan nedlatende seg til å jobbe med, er det tilslutt bare sosialstønad igjen. Ikke så verst for en "enslig" dame med mange barn...

2
Laster...