Sponvika Jeg har fulgt med så godt det går på mine reiser. Men hva mener du jeg bør være redd for? Vær gjerne spesifikk.

Helt ærlig? Vel, når jeg møter gjenger med afrikanere/ østeuropeere, blir jeg litt svett. Legg merke til hvor truende kroppsspråk de har. Mange av de oppfører seg dårlig på f.eks toget, der de uten hindringer beføler kvinner.

Jeg liker det heller ikke hvis det er mange arabere på flyet. Har vært ut for en ekkel episode i den forbindelse. Mulig fyren var gal, evt hadde flyskrekk, men han satt og ropte allahu akbar under hele turen.

Jeg tenker på terror generelt når jeg reiser, men det hindrer meg ikke i å reise enda. Jeg har kuttet ut å dra til muslimske land, noe som egentlig er litt synd. Har hatt mange fine ferier i Tunisia og Marokko. Også Libanon.

Er sikkert offer for den frykten islamistene ønsker å spre. I sommer var det jo ille her i Europa, og det blir sikkert ikke noe bedre fremover.

Så det er en kombinasjon av motvilje og frykt. For bare fem år siden, følte jeg ingen av delene. Jeg er egentlig mer sint og lei, enn redd.

3

Hva synes dere andre? Er dette en oppkjeftig frp-politimann som helt sikkert er rasist og som bør sparkes? Eller er han en varsler....?

Han er en som sier ting som det er, kudos til den karen, trenger flere som han.

Han har i tillegg godt grunnlag for å uttale seg om dette

2
Sponvika Har han eller du noen tall på hvor stor andel av innvandrere og asylsøkere som er straffedømte? Disse tallene vil jo vise om din frykt for disse gruppene er berettiget eller ikke.

Dersom vi skal ta utgangspunkt i den ene tallfestelsen denne politimannen presenterer, kan vi jo sammen prøve å resonnere oss til noe?

2200 av 2600 varetektsdøgn gjelder utenlandske menn. Nå skal det selvfølgelig skytes inn at opphold i varetekt ikke automatisk betyr at den det gjelder blir domfelt, men kan vi for enkelhets skyld anta at det er samme feilmargin på både norske og utenlandske?

Det er ca 85% det.... Altså 85% av varetektsdøgnene gjelder utenlandske menn.

Nå kjenner jeg ikke detaljert til politidistriktet det gjelder, men dersom det er slik at 86% eller mer av befolkningen der er utenlandske, kan vi trygt si at denne gruppen ikke er mer kriminelle enn nordmenn.

Selv tror jeg at tallene sier noe om en kraftig overrepresentasjon...

Det samme gjelder 50% i soning på Ullersmo.

Hva kan slike skjevheter skyldes? Om vi så halverer tallet for å korrigere for "rasistisk politi", er det fortsatt en særdeles skjev fordeling? Synes ikke du også?

2

Selv synes jeg det ser ut som han har et solid grunnlag til å uttale seg, og jeg vet fra andre polititjenestemenn at han ikke er alene om disse observasjonene.

Selvfølgelig har han rett.

Dette er ting som lekker ut av og til, men ties i hjel. Frp har nå presset SSB til å skaffe tall på innvandrere og kriminalitet.

Det var ikke lett, for SSB ledes av Christine Meyer, som er gift med Viktor Normann. Viktor Normann mente vi raskt måtte ta inn 100000 muslimer fra Syria. Vi skjønner hvor disse står i innvandringsdebatten.

Vi får håpe ikke SSB lar det gå politikk i statistikken, men at politikere får fakta.

Fakta i 2011 var at muslimer var de mest kriminelle.

Personer med bakgrunn fra Irak, Iran, Afghanistan og Somalia var mer kriminelle enn innfødte nordmenn.

Det ville også vært ok å få tall på hvor mange 1.generasjons "nordmenn" som sitter i fengsel.

2
paracet9 Helt ærlig? Vel, når jeg møter gjenger med afrikanere/ østeuropeere, blir jeg litt svett. Legg merke til hvor truende kroppsspråk de har. Mange av de oppfører seg dårlig på f.eks t...

Så det er en kombinasjon av motvilje og frykt. For bare fem år siden, følte jeg ingen av delene. Jeg er egentlig mer sint og lei, enn redd.

Du er diagnostisert som et typisk Islamofobi kasus av PK geriljaen og grøftesosialistene.

Du har allerede en diagnose fordi du føler Islam er skremmende. Det skal riktignok ikke være rasjonelt.

Du kan trøste deg med at jeg kjenner nesten ingen som IKKE er redde for Islam i vårt samfunn, og at politikerne har fullstendig mistet bakkekontakten med flertallet og grasroten...hva som ulmer i folket.,

Så vi er syke nesten alle sammen. Nesten hele Norge har en fobi mot Islam, så vi må skjerpe oss!

2
Sponvika Du viser jo her rett og slett prototypen på xenofobi. Sannsynligheten for at noe skal skje deg i de situasjonene du her trekker frem er jo mikroskopiske.

Pussig at de fleste tenker litt slik da. Kanskje det er menneskelig slik psykologer mener.

Dessuten er det vel ikke deg eller meg som skal avgjøre om noen skal være skeptiske eller redde for noe, eller ikke. Det bestemmer ikke vi.

En ting er sikkert. Folk flest tenker på denne nye hverdagen i vår helt nye verden.

En annen ting som er sikkert er at Europa vil være et helt annet samfunn i framtiden. Ikke det Europa vi kjenner igjen. Det må vi bare lære oss å takle på en måte uansett hvor trist det er, og bare fortsette å bekjempe islam slik som vi temmet kristendommen.

2
PetterJJ Nå viser det seg at NAV faktisk betaler enorme beløp til velferdsturister som har vært innom landet, også de som både er dømt og utvist. Selv synes jeg det er helt uakseptabelt, og...

Nå viser det seg at NAV faktisk betaler enorme beløp til velferdsturister som har vært innom landet, også de som både er dømt og utvist.

Tjomlid vil mene det er en misforståelse - at det ikke er slik.

Da mener venstresiden det samme.

2

Har han eller du noen tall på hvor stor andel av innvandrere og asylsøkere som er straffedømte? Disse tallene vil jo vise om din frykt for disse gruppene er berettiget eller ikke.

1

I mars 2014 var over 30 prosent av de innsatte på Ullersmo personer med utenlandsk bakgrunn. I mars 2014 var ca. 33 prosent av alle varetektsinnsatte utlendinger.

I mars 2016 var 50 prosent av alle innsatte på Ullersmo utlendinger.

Ikke pene tall nei..

1

Eller dette:

Hva gjelder familievold, er det de siste tre år avsagt 89 dommer i Oslo tingrett hvorav 82 av de domfelte har innvandrerbakgrunn...

En undersøkelse fra Oslo viser at 9 av 10 som blir dømt for vold mot barn har innvandrerbakgrunn.

1
Laster...