Innvandring, Rasisme og Flerkultur

fruitman

Utesteder med muslimske vakter, et problem?

Natt til torsdag denne uken var jeg uten med noen venner av meg på Heidi's Bier Bar (Ligger på rådhusplassen). Da vi skulle dra fra dette stedet, ble en av mine venninner stoppet på utsiden av en av vaktene. Denne vakten, av utenlandsk opprinnelse, spurte så min venninne om hun var muslim. Hun svarte ja. Vakten spurte så om hun hadde lest koranen, og var tydeligvis ikke fornøyd med at hun var på utested og hadde drukket (Venninnen min bruker heller ikke hijab eller andre plagg). Det endte med at han bare sa "æsj" til hun, og vi dro derifra.

Når vi var på vei til taxi, så sa venninnen min at det slettes ikke var uvanlig, og hun hadde blitt konfrontert på andre utesteder før også.

Hva er mener dere om dette? Er dette et forsøk fra muslimske menn å holde muslimske jenter unna utesteder? I så fall, hvor er kvinnegruppa Ottar og andre blodfeminister?

2
39 svar

Hun svarte ja. Vakten spurte så om hun hadde lest koranen, og var tydeligvis ikke fornøyd med at hun var på utested og hadde drukket (Venninnen min bruker heller ikke hijab eller andre plagg). Det endte med at han bare sa "æsj" til hun, og vi dro derifra.

Hva er så spesielt med dette?

Alle vet jo hvordan islam undertrykker kvinner.

2

Hva er mener dere om dette? Er dette et forsøk fra muslimske menn å holde muslimske jenter unna utesteder? I så fall, hvor er kvinnegruppa Ottar og andre blodfeminister?

Dette var i grunnen en merkelig historie. Virker litt lite troverdig. En dørvakt, eller hvilken som helst annen ansatt ved et utested, har da ingenting med å spørre en gjest om hvilken religion vedkommende tilhører. Et svært personlig spørsmål. Det er i så fall en høyst utilbørlig adferd fra en ansatt. Og enhver gjest ville selvfølgelig reagert svært negativt, og bedt den ansatte passe sine egne saker, kanskje klaget på vedkommende til ledelsen. Strengt tatt er en slik adferd oppsigelsesgrunn, i det minste kvalifiserer den for en kraftig advarsel.

3

Ja, det er i grunnen sjelden å se innlegg om problemet guttegjenger av innvandrere som er ute i bybildet lørdags- og søndagsnatta. Det var jo litt skriving om Soldiers of Odin, men den debatten har jo stilnet. Selv bor jeg ikke i byen lenger, men antar at det nå er langt mer av dette problemet enn det var for tjue år siden.

De ellers så notorisk innvandrervennlige debattanter er merkelig tause når det gjelder å forsvare Amal Aden og andre sekulariserte innvandreres problemer med trakassering og vold fra sine "egne" som ikke er integrerte.

2
dyratorium Ja, det er i grunnen sjelden å se innlegg om problemet guttegjenger av innvandrere som er ute i bybildet lørdags- og søndagsnatta. Det var jo litt skriving om Soldiers of Odin, men...

De ellers så notorisk innvandrervennlige debattanter er merkelig tause når det gjelder å forsvare Amal Aden og andre sekulariserte innvandreres problemer med trakassering og vold fra sine "egne" som ikke er integrerte.

Det kan der være flere forskjellige grunne til En av de er at "klimaet" her, rundt slike temaer. Et klima der ikke er løsnings orientert, men hatefullt, hvor intensjoner er at bruke det til ............( tenke kommaer ) eller til at føle seg god.

En annen er at de de handler om er dårlig representert her. For min del er det to viktige årsaker.

Diskusjon for diskusjon for diskusjonens skjyld, ut fra polariteter som innvandre vennlig, kontra innvandre fjendtlig, er meningsløs.

2
sanila [sitat…] Det kan der være flere forskjellige grunne til En av de er at "klimaet" her, rundt slike temaer. Et klima der ikke er løsnings orientert, men hatefullt, hvor int...

ikke er løsnings orientert, men hatefullt, hvor intensjoner er at bruke det til ............( tenke kommaer ) eller til at føle seg god.

Å være "løsningsorientert" har ingen verdi hvis man fornekter og/eller fortrenger at det er et problem som krever løsning. Polariseringen går dypere enn overfladiske politiske fløyer. At den er stor nå, og antageligvis er voksende, er et symptom på samfunnets forfall. Og forfallet består i passivitet og mangel på kontroll og håndfast styring.

1

I så fall, hvor er kvinnegruppa Ottar og andre blodfeminister?

Skal de passe på hva dørvakter sier, nå?

Venninen din burde ta dette opp med innehaveren av utestedet.

1
dyratorium [sitat…] Å være "løsningsorientert" har ingen verdi hvis man fornekter og/eller fortrenger at det er et problem som krever løsning. Polariseringen går dypere enn overflad...

Polariseringen går dypere enn overfladiske politiske fløyer.

Politiske fløye der ikke kan kommunikere er som yin uten yang.

Eller som en enarmet tyv i natten. En høyre hånd uten den venstre.

Polarisering er kun at " jeg har rett" Den er uten nyanse og bygger på konkurranse, å ikke en sunn konkurranse .

1
Rhabagatz [sitat…] Skal de passe på hva dørvakter sier, nå? Venninen din burde ta dette opp med innehaveren av utestedet.

De passer jo på hva alle andre sier og gjør, så hvorfor ikke? Siktet uansett til kulturen rundt dette problemet, og at mennene i denne kulturen synlig prøver å holde bånd på sine jenter/kvinner. Var bare et sleivspark til alle de "feministene" som er mer opptatt av at tamponger bør bli gratis enn at sine "medkvinner" kan leve i et likestilt samfunn. Vet at de ikke tørr å røre dette problemet uansett.

1

Nå må en vel anta at politikere fra de ulike fløyer kommuniserer bedre med hverandre en det som gjøres her og i andre sosiale media. Skjønt en kan jo lure når disse politikere og andre kjendiser, godt hjulpet av kommersielle PR- folk, går på 'Facebook'.

Det er egentlig ganske bekymringsverdig.

1

Hvorfor i all verden anmeldte hun det ikke ? Man må ha politiliatelse for å være dørvakt i Oslo. Forøvrig har Oslos homsemekka London Pub muslimske dørvakter, og de har mange muslimske kunder. Så det er tydeligvis ikke et generellt problem.

Malacay

3
malacay3 Hvorfor i all verden anmeldte hun det ikke ? Man må ha politiliatelse for å være dørvakt i Oslo. Forøvrig har Oslos homsemekka London Pub muslimske dørvakter, og de har mange musli...

Hun selv mente det ikke var noe å anmelde, da hun hadde "opplevd det samme flere ganger før". Da er det tydeligvis ikke et generelt problem fordi en homseklubb i Oslo har muslimske dørvakter? Tror du de vaktene som tok den jobben har samme syn på disse religiøse problemstillingene? De vet hva de går til, og London setter vel litt høyere krav ti sitt personell. Det finnes også mange homofile muslimer. Jeg siterer bare det som jeg, og mange andre studenter, får inntrykk av når vi er ute.

Er du mye ute på byen? Ser du mange muslimske jenter på byen, i motsetning til gutter? Kanskje utesteder må bli mer påpasselige med hvem de ansetter? Dette er uansett et religiøst og kulturelt problem som ikke blir tatt tak i.

1

Troverdighet = Null , ligner på vandrehistorier man har lest på Svenske forum i flere år nå og alltid er det anonymisert og alltid en venn/venninde som blir "offer"

2
nri-20 Troverdighet = Null , ligner på vandrehistorier man har lest på Svenske forum i flere år nå og alltid er det anonymisert og alltid en venn/venninde som blir "offer"

Eller at det er ganske vanlig.

For noen år siden ville jeg følt sinne over å lese sånt, men i dag føler jeg ingenting. Dersom flertallet av kvinner ikke hadde stemt på venstresiden, ville vi unngått slike situasjoner.

Vår innsats har vært forgjeves, islam har kommet for å bli, og det må norske jenter akseptere og tilpasse seg deretter.

1
Sapient-X Eller at det er ganske vanlig. For noen år siden ville jeg følt sinne over å lese sånt, men i dag føler jeg ingenting. Dersom flertallet av kvinner ikke hadde stemt på venstresiden...

tilpasse

Hehe.. Skjer ikke at mi datter tilpasser seg de der. Og jeg håper virkelig ingen andre gjør det heller. Skal noen tilpasse seg er det innvandrere og andre som måtte dra på andre kulturer. For ikke å snakke om relegioner.

1

Vet at kvinner med muslimsk bakgrunn føler seg overvåket når de er ute på byen. Da tar de heller båten over til enten Danmark eller Tyskland. På den annen side har jeg sett muslimske par hvor kvinnen bærer hijab på baren på båten. Sikkert drinker uten alkohol, men likevel i godt humør.

1
vadefugl Vet at kvinner med muslimsk bakgrunn føler seg overvåket når de er ute på byen. Da tar de heller båten over til enten Danmark eller Tyskland. På den annen side har jeg sett muslims...

Jeg leste at muslimske kvinner sa de skulle ha med hund når de bestilte drosje hvis de skulle ut å hygge seg uten å risikere baksnakking. Det reduserte sannsynligheten for at drosjesentralen sendte en muslimsk sjåfør. Ganske smart.

2

Jeg tror det var Zahid Ali som en gang sa at T-banen og taxiene i Oslo er norges største spionnettverk. Straks dattera til Ali blir observert uten følge av slektninger så vet foreldrene det før hun har fått satt seg ned.

Om alt ellers bare er surr og rot så har de iallefall stålkontroll på døtrene sine.

1
Pernillel Jeg tror det var Zahid Ali som en gang sa at T-banen og taxiene i Oslo er norges største spionnettverk. Straks dattera til Ali blir observert uten følge av slektninger så vet forel...

Tja, har også bestilt Uber i Oslo. En kompis av meg ringte når vi skulle ut på byen etter et vors. Kompisen min heter "Ibrahim", og når han sa navnet sitt, så var det første sjåføren spurte om "er du jøde?". Kompisen svarte at han var araber, og da var det greit.

1

Det er ikke rart man har slike problemer når alle som er innvandrervennlige bare slår seg vrang, nekter å innse problemet og påstår det hele er løgn. Man må ta tak i problemene hvis man ønsker å bli kvitt moralpolitiet.

1
Laster...