Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Etter å ha sett Trygdekontoret på NRK så lurer jeg på om alle Somaliere kommer til Norge for å motta stønader og få alt gratis uten å løfte en finger uten interesse av å bidra i det norske samfunnet. Slik har det nå pågått i over 20 år og NAV er blitt en gavepakke for mange.

Mens vi andre jobber og betaler vår skatt så sitter disse menneskene på rumpen uten å komme av flekken .

Hvem har skylden? Det norske samfunnet eller Somaliere som utnytter systemet ?

2
28 svar

28 svar

Temaet innlegget er postet i er stengt.

Sapient-X

Kulturforskjeller.

Det vestlige velferdssamfunnet var aldri ment som en måte å forsørge seg på. Det var ment for krisetilfeller, for en liten homogen befolkning med samhold. I møte med 3.verden kulturer og store barnekull, er vi dømt til å betale mer og mer skatt for å bli erstattet av disse folkene.

Velferdsstaten er nå vår verste fiende, for den tar ressurser fra oss, som fordeles til mennesker fra fremmede stater. Vårt samfunn taper vi på dette, de vinner. De får flere og flere barn, som vi betaler for gjennom skatt, og vi må slite mer og har ikke tid til familie. Den perfekte storm. Jonas Gahr Støre er til og med frekk nok til å si at vi må betale enda mer.

Multikulturelle samfunn har ikke samhold, alt handler bare om å karre til seg mest mulig, og sørge for å komme i en maktposisjon der de kan bruke statsmakten til å holde andre nede, og sørge for at statens ressurser går til egne rekker.

5

tinnyme

Jonas Gahr Støre er til og med frekk nok til å si at vi må betale enda mer.

Multikulturelle samfunn har ikke samhold, alt handler bare om å karre til seg mest mulig, og sørge for å komme i en maktposisjon der de kan bruke statsmakten til å holde andre nede, og sørge for at statens ressurser går til egne rekker.

Du har helt rett, men jeg er redd det er alt for mange som ikke forstår det. Ikke før det er for seint.

Skrekken er jo at Støre klarer å karre til seg statsministerjobben, da er nok løpet kjørt for Norge.

Med AP i regjering ender vi opp som svenskene der landet snart går i oppløsning på grunn av multikulturen og dens vanvidd.

1

startelver

Skrekken er jo at Støre klarer å karre til seg statsministerjobben, da er nok løpet kjørt for Norge.

Med AP i regjering ender vi opp som svenskene der landet snart går i oppløsning på grunn av multikulturen og dens vanvidd.

Uff, alt tyder på at AP vil overta regjeringsmakten igjen .

Man får håpe at det finnes noen kloke hoder etterhvert som kan finne løsninger på integreringsproblematikken. Støre er nok ikke en av de.

1

Karten67

Dere er alle inne på gode poenger her, vil legge til at det også kan være lurt av staten å tvinge de til bosetning andre steder enn Oslo, slik at en slipper unna "gettofisering", noe av dette ser vi i byer utover i Europa også.

Tror nok mange muslimer, ikke bare Somalier ser på den Europeiske modellen som svak, og det vet mange og utnytte, mange gnir seg nok i nevene også og ser på det som Jizya skatt. (skatt som ikke muslimer skal betale til muslimer)

Personlig tror jeg at når historien skal skrivers om 50 år, så gjør mange Europeiske land en gedigen feil med denne massevandringen ifra muslimske land, rett og slett p.g.a de føder flere barn, og de vil komme i flertall til slutt. Noe som ikke våre barn og barnebarn vil være tjent med er jeg redd for.

2

puma1

rett og slett p.g.a de føder flere barn, og de vil komme i flertall til slutt.

Ikke helt. Innvandrerkvinners fødselsrater synker veldig raskt til norsk nivå. Derimot er det mange kvinner fra bl a Somalia og Afghanistan som har mange barn idet de kommer til landet. Gjennomsnittsalderen i disse befolkningsgruppene blir veldig lav, som tilsier svært lave dødstall og at bruttotilgangen til gruppen i stor grad også blir nettotilgangen.

Så selv om innvandringen fra Somalia har gått kraftig ned, må vi regne med at de passerer Litauen om et år eller to, og blir vår nest største innvandringsgruppe etter polakkene.

1

Karten67

NORDMENN I MINDRETALL: Ifølge SSB så vil etniske nordmenn være i mindretall i sin egen hovedstad før år 2040. Det er bare 24 år til. I dag er 33 prosent av innbyggerne i Oslo innvandrere.Totalt er det 848.207 innvandrere i Norge

Samme konklusjonen kommer vel også ifra medlem i Brochmann-utvalget også

1

Watt

Hvis du klarer å finne Somalia så har du svaret...

http://www.targetmap.com/viewer.aspx?reportId=2812

At den vestlige verden ikke snakker om det og heller selger dem telekommunikasjon og våpen gjør ikke saken bedre...

2

Chubby

Hvem har skylden? Det norske samfunnet eller Somaliere som utnytter systemet ?

Begge. Mange somaliere vil ikke integrere seg, samtidig legger det norske samfunnet ikke til rette for integrering ved å gi de trygder uten å stille krav. Somaliere har lykkes bedre i land hvor det stilles krav, det er noe vi må lære av

2

Busemamma

Begge. Mange somaliere vil ikke integrere seg,

Kjenner du personlig mange siden du åpenbart mener du vet at de ikke vil og ikke rett og slett kan

1

puma1

Hvem har skylden?

Jeg tenker at det først og fremst er de svært store kulturelle forskjellene og at dette blir til en mismatch med norsk arbeidsliv. På toppen av det, så har somaliere har et tilleggsproblem. De hadde ikke noe skriftspråk før på 1970-tallet, og dette skriftspråket er ennå ikke standardisert. En skriver i stor grad slik en snakker. Ut fra sin lokale dialekt. Det innebærer at 1. generasjons somaliere har svært mange språkkoder å knekke. Noen klarer det, men svært mange faller totalt gjennom.

Så har vi selvfølgelig den lange historien med vanstyre, klansstyre, borgerkrig og mangel på samfunnsstruktur. En kan si mye om kolonitiden, men det virker som det var et feil valg av Storbritannia å fjernstyre kolonien fra Aden. Via lokale klansledere. I Djibouti hadde franskmennene en helt annen tilnærming. Franskmennene var tilstede og folk skulle lære fransk språk og kultur. Noe av det samme med Eritrea og Italia.

2

jakoline

Jeg tenker at det først og fremst er de svært store kulturelle forskjellene og at dette blir til en mismatch med norsk arbeidsliv

Hva het nå igjen han pakistaneren der arrangerte jul for eldre og ensomme i Oslo igjen? Ahmed? Husker ikke helt.

Men poenget med å vise til ham ,er en artikkel jeg leste for mange år siden der han fortalte om hvordan han kom til Norge på 1970-tallet.

Det handlet om at han kom fra en svært "viktig" kaste i Pakistan ,der var speselt "høyerestående" i samfunnet.

Faktisk så "høyerestående" i forhold til andre kaster ,at det å arbeide ble sett på som en direkte fornærmelse og nedverdigelse for hans familie.

Problemet var dog ,fortalte han ,at hans familie av ulike grunner hadde blitt svært fattige ,og hadde knapt penger til maten.

Men å begynne å arbeide ,det ønsket hans familie ikke: det var for krenkende.

Men som ung gutt hadde nevnte fyr litt mer i hodet enn de andre og forsto at dette ville ikke gå stort lenger ,og han emigrerte til Europa ,og så til Norge.

For å jobbe...

Mao ,han hadde forstått poenget.

Men jeg er redd det kommer inn også innvandrere fra disse områdene ,klaner og kaster og fandens oldemor ,der IKKE har helt sett lyset med dette å jobbe selv om man kommer fra en "finere kaste" eller "klan".

Jeg synes man burdte mao ta mer tak i det problemet.

1

Lignende temaer

Laster...