Innvandring, Rasisme og Flerkultur

kansas00

Lilian Thuram og rasisme

Det har vært en rekke rassisme saker i italiensk fotball gjennom årene. Sist med Romelu Lukaku. I den forbindelse intervjuet en italiensk avis en av frankrikes største spillere gjennom tidene, Lilian Thuram. Den mannen som har flest landskamper og som var en viktig del av det flerkulturelle landslaget som vant vm-gull i 1998. Altså ikke en hvem som helst. Utsagnene levner neppe noe tvil.. og kanskje det mer betegnende er hvor få ikke-franskspråklige medier som faktisk har bragt denne saken videre. Om David Beckham hadde sluppet en fis hadde det stått i alle medier for å si det sånn. Uansett til utsagnet

“When we talk about racism, we need to understand that the football world is not racist, but racism is present in Italian, French, European, and – more generally – in white culture,” Thuram said. “The whites have decided they are superior to blacks and can do anything to them.”

Så kan man i grunnen lure på hva folk som nå spilte sammen med Thuram kommer til å tenke. At rassisme er noe som ligger printet inn i hvite menneskers kultur. Til sist sitter man kanskje igjen med at det hyllede franske landslaget fra 1998 bare var et bedrag og at det var slike holdninger som kunne ligger innerst inne hos spillerne ? Spesielt er hele saken siden Thuram angivelig selv har stått i fronten og kjempet mot nettopp rasisme, nå utstråler helten det samme han kjemper mot.

For de franskspråklige... da det pt. er få engelsk-språklige medier som melder om saken.

1
1 svar

Han er jo en rasist selv! Det er dessverre slikt som gjør at når spillere roper om rasisme så er første ryggmargsrefleks, tja er vi helt sikre? De roper jo om rasisme hele tiden. For eksempel når en spiller påstår noe og ingen, verken på stadion eller gjennom alle mikrofonene rundt banen, fanger det opp.

1
Laster...