Innvandring, Rasisme og Flerkultur

joplina

Flerkulturelle USA

Forums-navnet her favner alt av hva som skjer i USA nå.

Det flerkulturelle USA med sin innvandring (lovlig og ulovlig) og sin rasisme (både etnisk og av kjønn) koker og kokte til det (kokte over) mistet kontrollen i går.

1 stykk gal president uten virkelighetsforankring har flørtet med høyreekstreme gjennom hele sin presidentperiode - og ute av stand til å skjønne - eller alternativt ute av stand til å innrømme - at han tapte valget har han ildnet opp massene av stupide og like gale høyreekstremister med sine konspirasjoner til å gjøre drittjobben for seg....

I går klatret og trampet de inn i kongressen med sine flagg og sine våpen og beleiret kongressen i flere timer. 4 mennesker mistet livet. Det var kort og godt et angrep på demokratiet og på alle demokratiske verdier som et demokrati representerer.

- Bruk av vold og trusler for å tvinge frem en omgjøring av valgresultat og "få viljen sin". Selvfølgelig lyktes de ikke i nå sitt mål.

"I natt bestemte både Instagram, Snapchat, YouTube, Facebook og Twitter å utestenge presidenten.

– Vi stenger president Trumps Instagram-konto i 24 timer, skriver Instagram-sjef Adam Mosseri på Twitter.

Snapchat varsler at de har sperret Trumps konto, noe som gjør at han ikke kan dele innhold lenger, skriver The Information.

Fra før har Twitter stengt presidentens konto i 12 timer, mens Facebook har sperret ham ute i et døgn. Også YouTube har sperret ham."

Vårt norske demokrati løftes hyppig frem i dette forum....at ingen grupper eller -ismer må forandre eller klusse med vårt demokrati. I den forbindelse blandes ofte flerkultur, innvandring og rasisme inn i argumentasjonen - mange ganger som ekko av Trump's holdninger ...for den amerikanske presidenten støttes av grupper av skrivekyndige nordmenn også.

Det jeg lurer på i den forbindelse er om alle ser faren av å flørte med høyreekstremisme slik Trump har gjort gjennom sin presidentperiode...?

- Eller er eksemplet som vist over noe som beviser at demokratiet fungerer..? At høyreekstremister får ytre seg og handle i tråd med sine overbevisninger - selv om de stoppes med våpenmakt til slutt/når eller hvis det går for langt..?

Har makt/våpenmakt/vold blitt den nye demokratiske grensen for det akseptable...at ALT er ønskelig/tillatt/ok frem til det går liv eller kongressen/stortinget er beleiret..?

Eller har ytringsfrihetens romslighet blitt tøyd for langt ?

..Vi bruker ikke våpen i diskusjonsforum, men det sies at "pennen er mektigere enn sverdet" - så da har vel alle som mener noe og setter det på trykk også et ansvar - eller?

2
456 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

1 stykk gal president uten virkelighetsforankring har flørtet med høyreekstreme gjennom hele sin presidentperiode - og ute av stand til å skjønne - eller alternativt ute av stand til å innrømme - at han tapte valget har han ildnet opp massene av stupide og like gale høyreekstremister med sine konspirasjoner til å gjøre drittjobben for seg....

I går klatret og trampet de inn i kongressen med sine flagg og sine våpen og beleiret kongressen i flere timer. 4 mennesker mistet livet. Det var kort og godt et angrep på demokratiet og på alle demokratiske verdier som et demokrati representerer.

Denne bermen som i går stormet inn i kongressen - oppildnet av Trump selv - representerer en hvit rasistisk og fascistisk politisk fløy, Trump har leflet med i årevis - og som nå viser sitt sanne ansikt. Her er det ikke mange svarte, latinos, jøder eller andre innvandrer-minoriteter. Dette er hvite stokk konservative og kunnskapsløse rasister - jeg selv har opplevd i praksis den gang jeg bodde i North Carolina - hvor nettopp KKK og Nazipartiet sto sterkt.

1
aicat [sitat…] Denne bermen som i går stormet inn i kongressen - oppildnet av Trump selv - representerer en hvit rasistisk og fascistisk politisk fløy, Trump har leflet med i årevis - og...

Ja, det er ille..

USA har for verden vært et demokrati som ofte har blitt holdt opp som et mål for etterlevelse....

Nå har det på mange måter fallert. Med finanskollapsen i 2007 ble det krise i både stål- og bilindustrien i USA, arbeidsledighet og lønner som ikke er til å leve av bidrar til splittelser mellom mennesker og i politikken...polarisering blir et faktum....og når høyrenasjonalister - oppildnet av en rallende konspiratorisk maktkåt president - stormer kongressen er demokrati som styresett truet, og med det også maktbalansen i verden.

For alle som hegner om det norske demokrati må man tro at dette som skjer i USA er en vekker.

1

rasisme (både etnisk og av kjønn

Rasisme går ikke på kjønn men på rase/etnisitet/biologisk opphav.

2

en neger fra Cuba

Joda, noen unntak vil vi sikkert alltid finne. Selvsagt finnes det også svarte som er like tette i pappen som Trump og den bermen han har funnet sin politiske støtte blant. Men vi kjenner jo til fra tidligere hvor i det politiske landskap eksil-cubanerne i Florida hører hjemme.

1
aicat [sitat…] Joda, noen unntak vil vi sikkert alltid finne. Selvsagt finnes det også svarte som er like tette i pappen som Trump og den bermen han har funnet sin politiske støtte blant...

Men vi kjenner jo til fra tidligere hvor i det politiske landskap eksil-cubanerne i Florida hører hjemme.

Ja, huff og huff, disse forferdelige menneskene som ikke forsto hvor fortreffelig Castro var og hva slags arbeiderparadis Cuba var under hans 50+ årige kommunistiske militærregime.

1

Om man ser på dette med europeiske briller så har det alltid vært et problem at velgerne har måttet orientere seg ganske langt til høyre for å få gjennomslag for en mer restriktiv innvandringspolitikk. For venstresiden må det fortone seg som litt spesielt siden det gjerne er deres kjernevelgere som har tatt den største støyten med masseinnvandringen, men siden spesielt antirasistisk arbeid har vært viktigere så har de alltid måtte tone ned de negative konsekvensene av frykt for å tråkke innvandrere som allerede bor her på tærne.

Dette har høyrepopulistene selvsagt dratt stor nytte av. Og det kommer de til å gjøre i fremtiden også, for problemene med innvandring forsvinner selvsagt ikke av seg selv og heller ikke ved "deplatformisering" eller ved å børste problemene under teppet.

1

Muligens er USA et eksempel på hva "flerkultur" kan føre til.

Jugoslavia, Nagorno-Karabakh, Abkhazia, Libanon er alle gode eksempler på hva flerkultur ofte fører til.

1

PS: Hvem var det som trakk inn det rasistiske innspillet "en neger fra Cuba"?

Hva er rasisme med det? Han er fra Cuba og han er svart han lederen i Proud boys eller hva de kaller seg.

1

PS: Hvem var det som trakk inn det rasistiske innspillet "en neger fra Cuba"?

Typisk rasist-snakk. Ikke bra.

1
Metalman666 Og hva er rasistisk med det? ah...stemmer. Hos dere venstrevridde heter det nå "rasifiert" eller "rasifisert" eller er det "melaninrike" dere kaller det? eller heter alle bare "nor...

Og hva er rasistisk med det?

Det er de små ordene som ofte røper ens rasistiske holdninger. At du selv ikke ser det - er vel ingen overraskelse. Vi lever i 2020 - ikke med hotentott-samfunn på 50-tallet. Når tom. Tybring Gjedde som nominerte Trump til Nobels fredspris har begynt å lure på om Trump er i mental ubalanse - burde det ringe noen bjeller flere steder blant de som har heiet på Trump og hans lefling med rasiter og nazi-sympatisører. Også her på VGD har Trump hatt mange sympatisører som har forsvart hans rasistiske poitikk. Når vi ser bildene fra Kongressen og ser hvem det er som dominerer mobben der - blir det vanskelig å legge skylden på venstresiden eller flerkulturelle. Venstresiden vil vel heller ha rimelig grunn til å takke Trump for den ekstreme høyrvridde politikk han har ført - som har vekket motkreftene nå sist i Georgia - og slik sørget for at Biden nå får politisk kontroll også over begge kammer i Kongressen.

1
aicat [sitat…] Det er de små ordene som ofte røper ens rasistiske holdninger. At du selv ikke ser det - er vel ingen overraskelse. Vi lever i 2020 - ikke med hotentott-samfunn på 50-tall...

Når tom. Tybring Gjedde som nominerte Trump til Nobels fredspris har begynt å lure på om Trump er i mental ubalanse - burde det ringe noen bjeller flere steder blant de som har heiet på Trump og hans lefling med rasiter og nazi-sympatisører. Også her på VGD har Trump hatt mange sympatisører som har forsvart hans rasistiske poitikk.

Hva med Trumps politikk er rasistisk? og hvordan har han leflet med rasister og nazi sympatisører?

1
Metalman666 Var det Trumps feil at dette skjedde?

Jeg skrev også: "....og hva han hadde å si om demonstrantene.." Hva han faktisk sa etter at KKK og Ny-nazister bl.a. hadde drept et menneske - får du finne ut selv - gidder ikke å drive voksenopplæring av folk som ikke følger med i timen. Du kan jo samtidig lese deg opp på hva Trump har sagt om USAs jøder (bla. om George Soros) - og slik også lagt seg ut med AIPAC og selvsagt også JVP.

1
aicat Jeg skrev også: "....og hva han hadde å si om demonstrantene.." Hva han faktisk sa etter at KKK og Ny-nazister bl.a. hadde drept et menneske - får du finne ut selv - gidder ikke å...

George Soros er ikke USAs jøder. Han er en ungarsk jødisk forretningsmann som driver med økonomisk kriminalitet og finansierer lands ustabilitet, for så å tjene penger på deres ulykke. Trump har jødisk svigersønn, hans datter Ivanka Trump har konvertert til jødedommen. Trump sine barnebarn er derfor jødiske. Trump har et godt forhold til amerikanske jøder og israelske jøder. Han er en stor Israelvenn og har vært mer Israelvennlig enn noen president har på lenge.

1
aicat [sitat…] Denne bermen som i går stormet inn i kongressen - oppildnet av Trump selv - representerer en hvit rasistisk og fascistisk politisk fløy, Trump har leflet med i årevis - og...

Dette er hvite stokk konservative og kunnskapsløse rasister

Hovedsakelig, ja.

Så på NRK nyhetene i sted at der var noen melaninrike også. En forsker kunne også fortelle at det ikke bare var høyreekstreme som stormet bygningen, uten at det ble presisert nøyaktig hvem andre.

1

Etter en debatt om dette for en tid tilbake tok jeg en rundspørring på jobben, og ingen hadde problemer med ordet, selv om flere ikke turte bruke det offentlig.

Søk på ordet «rasistforumet» her på søke-funksjonen til VGD – og du får 451 treff – helt fra 2002 – og der klippet jeg ut et tilfeldig innlegg – hvor denne setningen representerer vedkommenes syn slik: «det finns ingen plats for utenlannske meninger på ett rasistforum som detta» Så det er som du ser ganske mange som synes denne brune pølen her kler ordet godt – og der ville selvsagt også ord som mange av oss i dag ikke lenger bruker være helt gangbar tale.

1
aicat [sitat…] Søk på ordet «rasistforumet» her på søke-funksjonen til VGD – og du får 451 treff – helt fra 2002 – og der klippet jeg ut et tilfeldig innlegg – hvor denne setningen repre...

og der ville selvsagt også ord som mange av oss i dag ikke lenger bruker være helt gangbar tale.

Greit, det er ikke gangbar tale, men det bør være det. At VGD har rasister er vel ikke et ukjent fenomen.

Men du vet jo; ytre venstre har en særdeles lav terskel for hva de vil kalle rasistisk i forhold til hoi polloi.

1

Lignende innlegg

Laster...