Spørsmålet er om et slikt forum virkelig kan bidra til å gjøre muslimer i Norge mer trygge

Muslimer i Norge ér trygge. Tror ikke du vil finne mange episodene der muslimer har blitt angrepet eller blitt truet.

Omvendt derimot...

2
0gg0 [sitat…] Muslimer i Norge ér trygge. Tror ikke du vil finne mange episodene der muslimer har blitt angrepet eller blitt truet. Omvendt derimot...

Muslimer i Norge ér trygge. Tror ikke du vil finne mange episodene der muslimer har blitt angrepet eller blitt truet.

Har du allerde "glemt" hva som skjedde i al Noor-moskeen i Bærum, og hvem denne terroristen; Philip Manshaus hadde som forbilde? I følge PST er de mer redd for høyreekstremistisk terrorisme som er rettet bl.a. mot muslimer, jøder og fremmed-kulturelle - enn for islamister.

2
aicat [sitat…] Har du allerde "glemt" hva som skjedde i al Noor-moskeen i Bærum, og hvem denne terroristen; Philip Manshaus hadde som forbilde? I følge PST er de mer redd for høyreekstre...

Har du allerde "glemt" hva som skjedde i al Noor-moskeen i Bærum, og hvem denne terroristen; Philip Manshaus hadde som forbilde?

Har du allerede "glemt" hva jeg skrev i innlegget du siterte 7 minutter etterpå? La meg forfriske minnet ditt med relevant uthevning for å gjøre det lettere for deg og hun over her:

"Tror ikke du vil finne mange episodene der muslimer har blitt angrepet eller blitt truet."

1
aicat [sitat…] Har du allerde "glemt" hva som skjedde i al Noor-moskeen i Bærum, og hvem denne terroristen; Philip Manshaus hadde som forbilde? I følge PST er de mer redd for høyreekstre...

I følge PST er de mer redd for høyreekstremistisk terrorisme som er rettet bl.a. mot muslimer, jøder og fremmed-kulturelle - enn for islamister.

Beklager, men det er feil.

Per 2020 stilte disse to likt. Og islamistene vil nok etter hvert komme øverst på listen igjen, slik de har vært i alle år.

2

Spørsmålet er om et slikt forum virkelig kan bidra til å gjøre muslimer i Norge mer trygge, eller om et overfokus på rasisme heller fører til større polarisering.

Men hvorfor kan det være at muslimer her i landet føler seg utrygge da tro?

Om årsaker til det kan defineres, og eventuelt kunne elimineres på noen måte, vil da tryggheten kunne bli bedre da?

Overfokus på rasisme, betyr det enveis, og i så fall hvilken vei, eller kan det gå i sin alminnelighet gå begge veier?

1
0gg0 Nei, det var et svar.

Kanskje du da skulle lese om igjen minst en gang til hva det er du mener jeg skulle korrigere PST på - jeg som etter din mening er islamforsvarer - og som er helt enig med PST - he - he. :-)

1
aicat [sitat…] Javel. Kan du så forklare hvorfor jeg skal tro mere på deg enn på hva PST sa i sin oppsummering over terrortrusselen her i landet?

Kan du så forklare hvorfor jeg skal tro mere på deg enn på hva PST sa i sin oppsummering over terrortrusselen her i landet?

Har du en link der PST sier det du påstår? Trusselvurderingen for 2021 er ikke kommet ennå, så vi må vel bare ta utgangspunkt i fra i fjor.

Der sier de følgende:

"Det vurderes nå som like sannsynlig at en terrorhandling vil utføres av høyreekstremister som av ekstreme islamister."Så du må nesten ringe å fortelle dem at det ikke er slik.

1
0gg0 [sitat…] Har du en link der PST sier det du påstår? Trusselvurderingen for 2021 er ikke kommet ennå, så vi må vel bare ta utgangspunkt i fra i fjor. Der sier de følgende: "Det vurd...

Har du en link der PST sier det du påstår?

Nei, ingen link, men jeg hørte hva PST sa i et innslag på NRK som var en vurdering av hvordan de så på terrortrusselen i Norge. - og ut fra det vi har sett ikke minst her i landet er jeg av den mening at JEG anser terror fra ytre høyre som langt større enn fra islamisteri Norge. Det er jo også folk på den fløyen som har stått for flest terrordrap her i landet de siste 10-årene. Og det skal du ha i bakhodet - at det er via nettbaserte sosiale media - slik som også denne muslimfiendtlige nettdebatt-siden at ekstremistene finner inspirasjon og ikke minst andre meningsfeller. Som jeg har skrevet før - beste måten å skape ekstremister på er å marginalisere grupper de assosierer seg med - og som de derfor føler de må følge. Se på den høyre-ekstreme bermen som stormet Kongressen i USA - og spør deg selv om hvor du selv føler skoen trykker?

2
aicat [sitat…] Nei, ingen link, men jeg hørte hva PST sa i et innslag på NRK som var en vurdering av hvordan de så på terrortrusselen i Norge. - og ut fra det vi har sett ikke minst her...

Nei, ingen link, men jeg hørte hva PST sa i et innslag på NRK som var en vurdering av hvordan de så på terrortrusselen i Norge. - og ut fra det vi har sett ikke minst her i landet er jeg av den mening at JEG anser terror fra ytre høyre som langt større enn fra islamisteri Norge.

Da må du jo si at DU anser den trusselen som høyest. Med andre ord, så mener du PST tar feil, og oppfordringen til å ringe dem står fortsatt ved lag.

Ikke at de vil ta en anonym islamforsvarer på VGD sine ord med i betraktningen, men det er jo en edel ting å gjøre likevel, siden det går på landets sikkerhet.

1
aicat [sitat…] Nei, ingen link, men jeg hørte hva PST sa i et innslag på NRK som var en vurdering av hvordan de så på terrortrusselen i Norge. - og ut fra det vi har sett ikke minst her...

Nei, ingen link, men jeg hørte hva PST sa i et innslag på NRK som var en vurdering av hvordan de så på terrortrusselen i Norge.

Du kan jo også se på denne fra i fjor.

"30. oktober skrev PST at de mener trusselnivået i Norge fortsatt er moderat, men at trusselen fra ekstrem islamisme har blitt skjerpet siden i sommer.

Med det mener PST at det er «mulig» at noen vil forsøke å gjennomføre terrorhandlinger i Norge, basert på religiøse eller islamistiske motiver.

Bakgrunnen er ifølge PST at spenninga mellom ytringsfrihet og det mange muslimer opplever som krenkelser av islam, vokser både i Norge og Europa.

*Ifølge PST er det sannsynlig at islamkritikere i Norge vil fortsette med handlinger som oppleves som krenkende.*" Legg spesielt merke til hva som står på slutten i fet** skrift. Du vet; det dere misliker så sterkt, i likhet med islamister/muslimer.

2
0gg0 [sitat…] Da må du jo si at DU anser den trusselen som høyest. Med andre ord, så mener du PST tar feil, og oppfordringen til å ringe dem står fortsatt ved lag. Ikke at de vil ta en...

islamforsvarer

Nå må du slutte med dette barnslige våset ditt. Jeg har aldri forsvart verken islam eller noen annen religion eller ekstrem ideologi. Dersom det eneste du har å vise til er at jeg bruker ordet islamofob om folk som sprer hat mot muslimer og antisemitter om folk som sprer hat mot jøder - så er det fullstendig irrelevant. Jeg forsvarer ikke verken deres religion eller deres ideologi. Men jeg forstår at det for deg og andre her er nødvendig å lage seg noen stråmenn for å forsvare deres egne imaginære forestillinger om andres islamekstatiske holdninger. Slike stråmenn basert på deres egen fantasiverden er rett og slett for idiotiske å bruke tid på å kommentere.

1
0gg0 [sitat…] "Islamofobi" 147 ganger. Så jo, det har du til gangs.

"Islamofobi

Hvordan det skulle være FORSVAR for islam er jeg ikke i stand til å se. Tilsvarende kan jeg ikke se at det å kritisere antisemittisme er et forsvar mot judaisme / jødedom. Men som stråmenn forstår jeg at slike bilder av islamekstatikere er nødvendig for deg og andre å ha. Men du skal få lov å beholde dine stråmenn - de er som jeg ser nødvendige fundamenter for deres egne fordommer og vrangforestillinger.

1

Hvorvidt man er nummer én eller to på terrortrussellisten kan ikke være av særlig betydning...

Å late som at det finnes et viktig skille mellom de to plassene vil fort oppfattes som et forsøk på forsvar av den gruppen som man insisterer på å plassere nederst gjennom å flytte fokus over på den andre gruppen og late som at den er langt verre. Enten det er høyreekstreme eller islamister du "forsvarer" på denne måten så er du rimelig ute å kjøre etter min mening. Så lenge en gruppe vurderes som en terrortrussel, er de åpenbart et alvorlig problem.

2
aicat [sitat…] Hvordan det skulle være FORSVAR for islam er jeg ikke i stand til å se. Tilsvarende kan jeg ikke se at det å kritisere antisemittisme er et forsvar mot judaisme / jødedom....

Men du skal få lov å beholde dine stråmenn - de er som jeg ser nødvendige fundamenter for deres egne fordommer og vrangforestillinger.

Og stråmannen blir jo redningsmannen din også ved denne anledningen.

Hver gang du ikke har noen saklig argumentasjon påkaller du hjelp fra stråmannen, han er din redningsmann.

Sjekk hvor mange ganger du har påkalt ham, jeg gjetter det kan være et vesentlig antall slike anledninger her i VGD.

2
Laster...