Innvandring, Rasisme og Flerkultur

stjerta

Statsborgerskap

I følge NRK og UDI, fikk rundt 19.500 personer, hovedsaklig fra Asia og Afrika, Norsk statsborgerskap i 2020. Det er 6.300 fler enn i 2019. Er det disse tallene vi bør følge med på, i motsetning til de relativt lave innvandringstallene? Var snakk om kun 3000 i 2018 f.eks. Men de tar ikke med familiegjenforening som kommer i tillegg. Mener å huske at det var rundt 14000 på gjenforening pr august 2018. Disse kommer jo i tillegg til de 3000. Så vi har svært stor andel av innflyttere, målt opp mot innbyggerantall. En stor andel, fra nevnte verdensdeler, har lav deltakelse i arbeidslivet. Og samtlige er fremtidige alderspensjonister og alle vil legge beslag på sykehjem hjemmehjelpsressurser. Tviler på at dette er bærekraftig, med stadig færre arbeidstakere, pr eldre. Altså de som skal finansiere velferden med innbetaling av skatt. Skal vi i tillegg avvikle oljeproduksjon, blir det tøft å finansiere fremtidige pensjoner. Kanskje på tide å tenke nytt her. Hvor mange trenger virkelig beskyttelse fra krig og tortur? Disse er jeg for å gi en trygg havn. Men alle de økonomiske migrantene, har full forståelse for at de ønsker et bedre liv, men lille Norge har ikke kapasitet til å ta inn uendelig med økonomiske flyktninger. Kanskje vi og skal bli flinkere til å tilby midlertidig opphold, slik det opprinnelig var meningen, da asylordningen ble etablert?

2
110 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

I følge NRK og UDI, fikk rundt 19.500 personer, hovedsaklig fra Asia og Afrika, Norsk statsborgerskap i 2020. Det er 6.300 fler enn i 2019.

Kan det ha sammenheng med flyktningkrisen i 2015? Da slapp jo regjeringen inn over 30 000.

1

Her i landet deler vi ut statsborgerskap som om det var et medlemskap i Donald-klubben, men grunnen til det høye antallet i fjor handlet nok mest om at det fra 2020 var lov til å ha dobbelt statsborgerskap. Ingen grunn til å kvitte seg med det somaliske eller det pakistanske statsborgerskapet hvis man ønsker seg alle rettigheter i Norge i tillegg.

Norge står alltid på pinne for resten av verden.

3
Pernillel Her i landet deler vi ut statsborgerskap som om det var et medlemskap i Donald-klubben, men grunnen til det høye antallet i fjor handlet nok mest om at det fra 2020 var lov til å h...

dobbelt statsborgerskap. Ingen grunn til å kvitte seg med det somaliske eller det pakistanske statsborgerskapet

Vil det gjøre det lettere å ta det norske statsborgerskapet fra lovbrytere og utvise dem til det landet der de har sitt andre statsborgerskap?

1
Homo_Erectus [sitat…] Vil det gjøre det lettere å ta det norske statsborgerskapet fra lovbrytere og utvise dem til det landet der de har sitt andre statsborgerskap?

Det vil det være men det forutsetter selvsagt at vi faktisk gjør det, and that's a whole different ballgame. Krekar, som kun hadde irakisk statsborgerskap, ble værende her i 29 år før vi fikk kastet ham ut (riktignok bare til Italia hvor vi risikere å få ham tilbake når som helst). Da kan man jo bare tenke seg hvor vanskelig det blir med de som faktisk har norsk statsborgerskap i tillegg.

Men du har rett i at fordelen med dobbelt statsborgerskap er at vi i teorien kan kaste ut de verste drittsekkene uten å komme på kant med MR.

1
Pernillel Det vil det være men det forutsetter selvsagt at vi faktisk gjør det, and that's a whole different ballgame. Krekar, som kun hadde irakisk statsborgerskap, ble værende her i 29 år...

At Krekar ikke ble utlevert til Irak, skyldes at han risikerte dødsstraff der og at Norge ikke utviser noen til land der de kan få dødsstraff.

Kriminelle som bare har brutt loven her i Norge, risikerer ikke straff i hjemlandet dersom de ikke har brutt noen lov der.

Vi ville heller ikke utlevere amerikanske borgere, eller andre, til USA, dersom de kunne få dødsstraff der.

Se på britene i 2003.

Britene har lenge nektet å utlevere kriminelle til land der de risikerer dødsstraff. Denne regelen vil bli gjort gjeldende også overfor USA, selv om de to landene i dag er allierte i krigen mot Irak, melder BBC. Skulle ledende tjenestemenn i det regjerende irakiske Baath-partiet falle i britenes hender, vil de ikke uten videre bli levert videre til amerikanerne.

1
Homo_Erectus At Krekar ikke ble utlevert til Irak, skyldes at han risikerte dødsstraff der og at Norge ikke utviser noen til land der de kan få dødsstraff. Kriminelle som bare har brutt loven h...

At Krekar ikke ble utlevert til Irak, skyldes at han risikerte dødsstraff der og at Norge ikke utviser noen til land der de kan få dødsstraff.

Dødsstraff, familieforhold, barn, økonomisk situasjon, sikkerhetssituasjonen i tidligere hjemland, osv. Jeg er ikke kjempeoptimistisk på at vi vil utnytte mulighetene til å sende dobbeltstatsborgere tilbake, men det er jo lov å håpe.

Det enkleste er uansett å dele ut færrest mulig statsborgerskap som mulig.

2

I følge NRK og UDI, fikk rundt 19.500 personer, hovedsaklig fra Asia og Afrika, Norsk statsborgerskap i 2020. Det er 6.300 fler enn i 2019. Er det disse tallene vi bør følge med på, i motsetning til de relativt lave innvandringstallene?

Dette henger sammen. Innvandringen før 2015 var høyere, spesielt av asylsøkere og flyktninger slik at disse nå kan søke statsborgerskap syv år senere. Dagens lave innvandring vil bety at om syv år vil det være få søkere om statsborgerskap og fortsetter innvandringen å holde seg lav vil antall nye statsborgere forbli lavt.

1
Pernillel Her i landet deler vi ut statsborgerskap som om det var et medlemskap i Donald-klubben, men grunnen til det høye antallet i fjor handlet nok mest om at det fra 2020 var lov til å h...

Her i landet deler vi ut statsborgerskap som om det var et medlemskap i Donald-klubben,

Det er ingen tvil om at det kunne vært strengere, spesielt dette med dobbelt statsborgerskap er problematisk. Likevel er vi ganske restriktive mot andre land rundt oss med tanke på krav om språk og samfunnskunnskap, vandel og botid.

1
GaiusMariusSPQR [sitat…] Det er ingen tvil om at det kunne vært strengere, spesielt dette med dobbelt statsborgerskap er problematisk. Likevel er vi ganske restriktive mot andre land rundt oss med...

Med en innvilgelsesprosent på 94% er det vanskelig å karakterisere de norske reglene som spesielt restriktive.

Jeg prøvde en gang å bli statsborger på Seychellene. Hvorfor skal ikke jeg få lov til å bosette meg på en palmeøy med en kritthvit sandstrand og 30 grader i vannet hele året når "halve Afrika" står på farten for bosette seg her?

Jeg fikk ikke engang et svar tilbake.

1
Pernillel Med en innvilgelsesprosent på 94% er det vanskelig å karakterisere de norske reglene som spesielt restriktive. Jeg prøvde en gang å bli statsborger på Seychellene. Hvorfor skal ik...

Med en innvilgelsesprosent på 94% er det vanskelig å karakterisere de norske reglene som spesielt restriktive.

Det er da ganske naturlig at man ikke gidder å gjennomgå prosessen for å få statsborgerskap om man vet man ikke oppfyller kravene, som altså er svært restriktive mot andre land rundt oss. Vi stiller strenge krav til språk, botid, vandel mm. for i det hele tatt å få lov til å søke.

1
Pernillel Med en innvilgelsesprosent på 94% er det vanskelig å karakterisere de norske reglene som spesielt restriktive. Jeg prøvde en gang å bli statsborger på Seychellene. Hvorfor skal ik...

Jeg prøvde en gang å bli statsborger på Seychellene. Hvorfor skal ikke jeg få lov til å bosette meg på en palmeøy med en kritthvit sandstrand og 30 grader i vannet hele året når "halve Afrika" står på farten for bosette seg her?

Jeg fikk ikke engang et svar tilbake.

Slik skal det gjøres:

According to the local Department of Immigration and Civil Status’ website, there are two ways to get Seychellois citizenship -- through registration or naturalisation. While the Merriam-Webster dictionary states that to naturalise is “to confer the rights of a national on; or to admit to citizenship,” naturalisation in Seychelles has a different meaning. In Seychelles, naturalisation is covered under the Constitution Article 12 clause 1. It states: “A person who, on or after the coming into force of this Constitution, marries another person who is or become a citizen of Seychelles shall, subject to any Act, be eligible to become a citizen of Seychelles by naturalisation.” To be eligible, an applicant must be married to a Seychellois for at least 10 years and has been a legal resident in the country for five years or more immediately before making the application.

Should you possess an extraordinary ability in science, arts, education, economics, law, business or sports, you are a candidate eligible for the ‘priority worker’ registration. A candidate must hold a university degree at Doctorate, Master or Bachelor level in an area likely to contribute significantly to the development of Seychelles. The person must also have lived in the island nation for a total of 15 years or more.

Hvis du ikke gjorde det slik, er det ikke rart at du ikke fikk svar.

2
GaiusMariusSPQR [sitat…] Det er da ganske naturlig at man ikke gidder å gjennomgå prosessen for å få statsborgerskap om man vet man ikke oppfyller kravene, som altså er svært restriktive mot andre...

Da måtte vi firt enda mer på reglene. Hva i allverden skulle poenget med det være (annet enn at enda flere fikk norsk statsborgerskap)?

I Danmark fikk bare 1781 utlendinger statsborgerskap i fjor så at vi er mer restriktive enn våre naboer er nok ikke helt riktig.

1
Pernillel Da måtte vi firt enda mer på reglene. Hva i allverden skulle poenget med det være (annet enn at enda flere fikk norsk statsborgerskap)? I Danmark fikk bare 1781 utlendinger statsb...

Sammenlignet med f.eks. Sverige og mange andre land nedover i Europa er Norge svært restriktive og krever språkkunnskaper, selvforsørgelse, god vandel og lang botid. Påstanden din om at vi deler ut statsborgerskap stemmer ikke rett og slett.

Danmark er mer restriktive og har færre innvandrere netto, men vil oppleve en vekst når flyktningene fra krisen i 15-16 har bodd lenge nok til å kunne søke.

1
Homo_Erectus 15 år på stranda med en paraplydrink? Er et statsborgerskap verd det?

Seychellene er paradis på jord. Dyp, smaragdgrønn jungel, et fantastisk fugleliv, kritthvite strender, få turister og akkurat passe temperatur hele året. Jeg hadde gjort nesten hva som helst for å få et seychellisk statsborgerskap, men i motsetning til Norge er de fornuftige og gir ikke bort noe så verdifullt som om det skulle vært et, vel, medlemsskap i Donald-klubben. Ære være dem for det.

1
Pernillel Seychellene er paradis på jord. Dyp, smaragdgrønn jungel, et fantastisk fugleliv, kritthvite strender, få turister og akkurat passe temperatur hele året. Jeg hadde gjort nesten hva...

Jeg hadde gjort nesten hva som helst for å få et seychellisk statsborgerskap, men i motsetning til Norge er de fornuftige og gir ikke bort noe så verdifullt som om det skulle vært et, vel, medlemsskap i Donald-klubben. Ære være dem for det.

De er mer liberale enn Norge. De krever kun 5 års botid og slappere på å sende ut mennesker som er dømt for lovbrudd. http://www.ics.gov.sc/citizenship/aquisition-of-citizenship

1

Lignende innlegg

Laster...