Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Dommeren gjør en feil avgjørelse i utgangspunktet, men måten han håndterer det på syns jeg er stor idrett! Veldig bra at han i utgangspunktet oppsøker benken til Lillehammer og forklarer hva som skjer.

1
mniko Dommeren gjør en feil avgjørelse i utgangspunktet, men måten han håndterer det på syns jeg er stor idrett! Veldig bra at han i utgangspunktet oppsøker benken til Lillehammer og for...

På TV2Sporten nevnte dem forresten før 3-3-scoringen at situasjonen burde vært nullet ut, men i stedet endte med dropp i Spartas sone.

Jeg er ikke kjent med alle ishockey-begreper, hva vil det si å nulle ut den situasjonen hvor det endte opp med icing?

1
Johnsli På TV2Sporten nevnte dem forresten før 3-3-scoringen at situasjonen burde vært nullet ut, men i stedet endte med dropp i Spartas sone. Jeg er ikke kjent med alle ishockey-begreper,...

Det var i utgangspunktet en icingpuck som burde blitt "washet" ut, og dermed ført til at Sparta hadde starta fra egen sone i stedet for dropp i Lillehammer sone.

Nå er det også slik at de kunne sagt at de gjorde en feil avblåsning og tatt ny dropp fra droppunktet etter mål og ved periodestart.

1
elbarca86 Det var i utgangspunktet en icingpuck som burde blitt "washet" ut, og dermed ført til at Sparta hadde starta fra egen sone i stedet for dropp i Lillehammer sone. Nå er det også sli...

Det var i utgangspunktet en icingpuck som burde blitt "washet" ut

For å forklare litt nærmere hvorfor en icingpuck blir "washet ut", så betyr det at motstanders spiller ikke går på ved full kraft for å prøve å hente pucken før den passerer mållinja. Man ser tydelig på videoen fra kampen at Sparta-spilleren slutter å gå på skøyter ved blueline, og det er eneste grunnen til at pucken når til icing.

Om du er litt usikker hva icing er, så er det bedre forklart HER

Beklager om dette ble for elementært, men fant ut det var bedre å forklare for mye enn for lite :) hehe

1

Bra av TV2 å blåse opp en sak som en tabbe når dommeren gjør ting slik det skal gjøres når han først han gjort en feil. Meget bra...

1
Townshend Bra av TV2 å blåse opp en sak som en tabbe når dommeren gjør ting slik det skal gjøres når han først han gjort en feil. Meget bra...

Her er det selvsagt det fantastiske SITATET som styrer vinklingen i saken. "Jeg har driti meg ut!" slår ekstremt mye bedre an enn f.eks: "Dommer rettet opp egen feil!" Man må selvsagt sitere vedkommede korrekt og det gikk dessuten direkte på TV. Står ingenting om noen tabbe i saken, selv om man selvsagt kan lese noe slikt mellom linjene. Man kan dog også skjønne at de gir han ros.

Her har i alle fall norske fotballdommere vanvittig mye å lære! Den arrogansen de opprettholder selv etter store feil er irriterende. Det finnes selvsagt unntak, men i det store og det hele innrømmer de sjelden feil, og blir selvsagt støttet av dommersjefen.

1
BenTexas Her er det selvsagt det fantastiske SITATET som styrer vinklingen i saken. "Jeg har driti meg ut!" slår ekstremt mye bedre an enn f.eks: "Dommer rettet opp egen feil!" Man må selvs...

Den enorme forskjellen mellom forskjellig situasjoner mellom idretter er graden av skjønn vs regelbrudd.

La oss si følgende på fotballbanen:

En spiller tar straffespark, ballen går i stolpen og spilleren setter returen i mål. Dommer godkjenner scoringen. Før han etter noen sekunder forstår at dette kan jeg ikke gjøre, jeg begår et regelbrudd.

Hvis en dommer bestemmer seg for å gi gult kort for ei takling. Men etter å ha gitt det gule begynner å tenke seg om at dette kanskje burde vært rødt i stede. Da kommer ikke dommeren til å gå tilbake for å gi rødt. Dette pga at det er en skjønnsvurdering. Ingen regler er brutt selv om du har gitt gult i en situasjon som kanskje burde gitt rødt.

Alle dommerne innrømmer feil, men kanskje ikke der og da på banen. Ofte må det tv-bilder som viser hva som er riktig.

Kan si en historie for meg selv for 6-7 år siden som fersk dommer. I en 3.div kamp var jeg ass.dommer. Jeg vinket ikke offside i en situasjon som endte i scoring. Vi hadde dommerveileder som etter kampen mente jeg burde vinket offside. Tilslutt måtte jeg egentlig innse at jeg hadde gjort en feil og la meg langflat ovenfor det. Etter et par dager var det sånn lokalsendinger på tv-norge, og da var det videobilder fra kampen. De viste at jeg hadde tatt en 100% riktig avgjørelse, tiltross for at spillere, dommerveileder og meg selv ikke trodde jeg hadde gjort det riktig.

Etter dette er det veldig sjeldent jeg innrømmer feil på banen, selv om det skjer i hver kamp at vi kommer opp i sitasjoner der jeg føler i ettertid at jeg har løst den feil.

Skryt til Owe for hvordan han løste situasjonen.

1
Troillan83 Hvorfor det? Det er jo helt klart frustrerende etter å ha fått en slik avgjørelse mot seg på slutten av regular time... Når Nilsen ser tilbake på situasjonen idag, så er han nok en...

Argumentet hans (i artikkelen) om at matchene vil ta "veldig lang tid" dersom man skal gå tilbake på avgjørelser (les: bruke video review eller diskutere med ass. dommerne) er jo helt borti natta - det er jo ingen problemer med dét i NHL.

1

440 – AVSLAG a) Avslag skal gjennomføres ved start av hver periode og etter hvert stopp i spillet. b) Alle avslag skal foretas utelukkende på ett av de 9 opptegnede avslagspunktene c) Avslaget skal foretas midt på banen: 1. Ved start av hver periode. 2. Etter at mål er scoret. 3. Etter en feil avgjørelse ved en icingsituasjon. 4. Ved for tidlig bytte av keeper, bortsett fra som nevnt i regel 411e

1

Lignende innlegg

Laster...