Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Stavanger Oilers [Klubbtråd]

Er vel på tide med en egen klubbtråd og ikke bare en ny tråd for hver sesong. Fungerer fint i Vikingtråden, så kjører i gang med en egen klubbtråd.

Har fulgt med på hockey og gått i siddishallen siden jeg var liten på 80 tallet. Rodney Winkler, Rob Schistad, Kyle McDonough, Hesten Åsland var noen av spillerne som man bet merke i. Lokale spillere gikk gradene til landslaget, som Carl Gunnar Gundersen, Sverre Høgemark og ikke minst Eirik Paulsen. Det ble bronse i 82, det fikk ikke jeg med meg. Men Richard David førte Viking til bronse i 93 før de gikk konkurs i 96.

Det var et vakum fram til 6.juni 2000, da Harri Kristola tok tak. Han sponset Stavanger-Viking fra 98, men fikk nok da de tapte den andre opprykkskampen mot Gjørvik med 3-5. Harri Kristola sa da: " Jeg er lei av både viljeløse spillere og ledelsen. Det er kanskje bedre for Stavanger-Viking å rykke ned, sier Kristola "

Stavanger-Viking vant kvalifiseringen, men ble slått konkurs og lagt ned før seriestarten. Kristolas millioner hadde holdt hjulene i gang.

"Kristolas nysatsing Stavanger Ishockeyklubb ble tatt opp i Norges Idrettsforbund ved nyttårstider 2000/2001 og fikk etter hvert plass i Norges Ishockeyforbunds (NIHF) seriesystem fra og med sesongen 2001-2002. For å skjerme vanskeligstilte Viking fra lokal konkurranse måtte laget stille i 2. divisjon som de vant med utklassingssifre (48 poeng etter 24 seire av 24 mulige og med smått utrolige 435-48 (+387) i målforskjell). Den påfølgende sesongen spilte Oilers og Viking for første og eneste gang i samme divisjon. Mens Viking endte på 7. plass med 22 poeng etter 10 seire 2 uavgjorte og 24 tap på 36 kamper og med 112-228 (-116) i målforskjell fortsatte Oilers ufortrødent sin springmarsj mot toppen av norsk ishockey med 64 poeng etter 31 seire, 2 uavgjorte og 3 tap på 3

4
4,3k kommentarer

Kommentarer

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

TAdams6

[Slettet]

5

clavin

[Slettet]

2

clavin

[Slettet]

5

Silvestris

Artig lesning og god mimring. Kjekt at du tok fram denne, Clavin. Hadde egentlig glemt at jeg var såpass aktiv i forumet på den tiden, den gang under nicket Ozelot ;-)

1

Fygaren

Hadde egentlig glemt at jeg var såpass aktiv i forumet på den tiden, den gang under nicket Ozelot ;-)

Jeg lurte på hvem som skjulte seg under det brukernavnet. Kjente ikke helt igjen stilen. Noen er mer åpenbare enn andre, selv om de har endret brukernavn :-)

Festlig lesning for en som absolutt var på utsiden og så inn de årene, kontra hvordan det er i dag.

1

TAdams6

[Slettet]

1

Fygaren

Lærte Østenstad av egne feil? Om det kan en strides herfra til månen, men at kontinuitet funket med Higson i Oilers betyr ikke at det hadde funket i Viking med Østenstad.

1

TAdams6

Konkurrere på likt nivå? Mener du da lange dyre reiser til annenhver kamp, et nedslagsfelt for hockeyspillere som begrenser seg til halvparten av et fylke? Hvis alle får disse begrensningene så blir det like vilkår.

Uten en rik onkel hadde det aldri vært et topplag i Stavanger. Er ikke uten grunn at Trondheim har gått konk flere ganger og Bergen er langt fra å få et bra hockeylag. Viking gikk også konk i sin tid.

Får dere disse begrensningene og dyre reisene så blir dét tungt uten en rik onkel.

4

TAdams6

Tap mot Vålerenga 2-3 i dag.

Ufortjent var det, men det er lov å ha marginene med seg. Vålerenga er et meget godt lag, står opp fysisk og er skarpe framover og tette bakover. Allikevel var Oilers det førende laget og burde vunnet etter å ha vunnet skuddstatistikken 40-29.

Var mange nye fjes og noen unggutter som har hatt en sommer på å vokse. Bryhnisveen var meget solid. Ble kåret til Oilers beste og viste godt igjen. En annen som viste igjen var Ludvig Hoff synes jeg. Skarp og aggresiv med flere anledninger.

Tommy og Kissel hadde vel helt middels dager. Zajac viste heller ikke veldig godt igjen, men han tror jeg kommer sterkt.

Av ungguttene framstår Vikingstad som en fullblods eliteseriespiller nå. Trent vekter i sommer og fysisk ser han nesten ut som Tommy nå. Stor, sterk og viser igjen på isen. Paulsen synes jeg og ser lovendes ut. Haglund var mer anonym i mine øyne.

Brassart, Mauldin og Talge sto over dagens kamp med skader.

Vi slapp inn for enkle mål bakover. Det var for upresist i midtsonen spesielt, men også i egen sone. Det må det jobbes hardt med. Framover var vi ikke skarpe nok. Mye sjanser, men for dårlige avslutninger og for lite trøkk. Savner mer skudd og spillere som går på returene. Nå skal det sies at det var veldig nære på ekstremt mange ganger. Faktisk kom Oilers spillerne for nære målet når returene kom slik at de ikke greide å reagere. Hadde de holdt seg 1/2-1 meter lenger ute så hadde vi scoret på en god del returer. For nære var det.

Alltid surt å tape for Vålerenga, men mye positivt å ta med seg fra denne kampen. Bedre presisjon og skarpere og smartere offensivt så blir det meget bra.

4

tomlarsen

Noen elementer jeg mener det er viktig at klubben gjør noe med er følgende...

FYSIKK Her er det vitalt at vi får inn spillere med muskler. Både defensivt og offensivt. Det Oilers vi er blitt kjent med gjennom glansperioden har vært råsterke. Store, sterke spillere med gode ferdigheter med puck og kølle. Det å vinne de små krigene over hele isen for å beholde pucken/momentet i kampene kan vi aldri undervurdere betydningen av. Vi må for all del unngå å hente inn store spillere som overhodet ikke bruker fysikken. De har vi nå hatt altfor mange av.

TEKNISK GODE OFFENSIVE LØPERE I kombinasjon med fysikken er vi avhengig av offensive spillere som også er god med puck/kølle. "Fysikk/teknikk" går på mange måter hånd i hånd. Det beste eksempelet i nyere tid er MVG. Sterk som en bjørn og det var sjeldent han mistet pucken. Fantastisk teknikk med puck/kølle og denne kombinasjonen gjorde at rekken hans stort sett var i motstanders sone og vi holdt momentet i kampene.

BACK TO BASIC PÅ IMPORTER Her tror jeg det kan være smart av klubben å endre fokuset litt igjen og se mer mot ECHL/AHL istedetfor utlendinger som spiller i Europa. Vi ser alle hvordan andre klubber henter spillere fra ECHL som tar Get ligaen med storm. Det har også Oilers gjort tidligere, men det virker som ambisjonene steg i takt med suksessen og at man etterhvert gikk etter litt mer kjente navn med rimelig suksess og erfaring fra Europa. Det er helt ok å fortsatt følge med på hva som rører seg av gode utlendinger i europeisk hockey, men det kan være smart å se mer mot de mer ukjente og sultne yngre spillerne fra ECHL, evnt AHL.

4

TAdams6

Noen elementer jeg mener det er viktig at klubben gjør noe med er følgende...

Veldig godt innlegg og helt enig.

Fysikk må brukes, den skal ikke være til pynt.

Teknisk gode spillere manglet vi denne sesongen. En Kissel med både fart og teknikk er utrolig viktig for å flytte opp lag og ikke minst kvaliteten på det offensive. van Guilder er et skoleeksempel på en spiller man bør prøve å hente. Han hadde det meste.

Med importene, helt enig. hvorfor reise til USA og speide, pleie nettverk og ikke utnytte denne fordelen. Det finnes noen gode i Europa som van Guilder. Men vi må tilbake til basic. Hente sultne spillere som vil bruke Oilers som springbrett mot større ligaer og klubber.

Fysikk og teknikk er vel egentlig det som går igjen som trengs mye, mye mer av.

Derfor jeg er litt usikker på Cornet og Rapuzzi også. Cornet har den fysiske tilstedeværelsen. Rapuzzi vet hvor målet står. Vet ikke om det er pga Gulbrandsens lag at de allikevel ble litt anonyme mot f.eks Frisk i sluttspillet. Når de burde stått fram så satt de heller i utvisningsboksen pga udisiplinære ting.

Vi bør nok og gå etter minst 1 aller helst 2 nordmenn av veldig høy klasse.

1

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

OL

OL

Bilde

Vintersport

Vintersport

Bilde

Sykkel

Sykkel

Bilde

Sport generelt

Sport generelt

Laster...