Nye VGD er lansert! Mer informasjon

En tråd der vi holder hverandre oppdatert om alt som skjer på hallfronten.

Vålerenga er kanskje klubben som er nærmest en ny hall. Eldgamle Jordal Amfi skal rives og en ny arena skal bygges, enten på nåværende område eller ved siden av. Forventes å stå klar tidligst sommeren 2018, med en publikumskapasitet på rundt 6000. Vålerenga vurderer å flytte treninger/kamper til Manglerudhallen og også tilbake til Oslo Spektrum mens byggearbeidet pågår.

Bergen IK skal satse stort og planlegger en helt ny byarena i Bergen sentrum. Forventes å stå klar rundt 2018. Mulig kapasitet: 4-5000.

Stjernen planlegger en ny hall som foreløpig går under navnet Arena Fredrikstad. Avklaring i desember.

Frisk Asker har også snakket om en ny hall i lang tid. Planene fikk nytt liv under OL 2022-prosjektet, men virker nå å være litt lenger unna. Er ikke i utbyggingsplanene til kommunen.

2
39 kommentarer

Kommentarer

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

InsVerderben

En tråd der vi holder hverandre oppdatert om alt som skjer på hallfronten.

Greit med en liten oppstramming fra søta bror også. Vanskelig å være uenig og hvorfor skal alt bygges for flere formål og anta enorme kostnader...?!

2

wergi

Satt litt å søkte litt på nette om nye ishaller. Mye av avisene va Abo så fikk ikke lest alle artikkelene. Men ser at det planlegges nye haller i . Trondheim,Stord,Ålesund,Drammen,Bodø,Sandnes og Bergen.

ingen av disse steden har blitt vedtatt så vidt jeg vett

vett ikke hvor langt planene har kommet i disse byen.men håper selvsakt at alle for en hall. Det trengs i Norge. Noen som vett noe mer.?

1

Zwei_Minuten_Strafe

Hvordan kan man forvente å få spredd sporten til andre deler av landet når personer som sitter i kommunenes idrettsråd nærmest motarbeider alt.

I denne artikkelen finner vi ett eksempel på dette, helt håpløst: https://www.ostlendingen.no/ringsaker-blad/skeptisk-til-ishall-i-ringsaker/s/2-2.2757-1.3949655

1

Sarella

I denne artikkelen finner vi ett eksempel på dette, helt håpløst:

Jepp, det er helt håpløst, vi er et vinterland, vi burde satse der. Fotball kommer vi aldri til å bli bra i, det er å lure våre barn til å tro på bullshit. Det burde bygges ishaller på lik linje som i Sverge og Finland.

1

InsVerderben

Det burde bygges ishaller på lik linje som i Sverge og Finland.

Greit med bygging av nye haller for å bedre nivået på norsk hockey men at antall ishaller alene er avgjørende stemmer helt enkelt ikke.

Norge har flere ishaller pr innbygger enn Russland, Danmark, USA og Tyskland men allikevel hevder vi oss ikke. I Norge er det andre faktorer man kanskje bør vurdere først og da b.la. mangel på kultur, tradisjon og ikke minst innstilling! Hva skal til?

I 1989 hadde faktisk Norge like mange ishaller som Finland og var likevel lysår bak Suomi i prestasjon. Finland har siden den tiden bygget flere haller men ikke blitt nevneverdig bedre og i forhold til Norge er det prestasjonsmessig status quo. Hva skal til?

PR 2011 så det slik ut (vanskelig å finne nyere tall og vet ikke om det har endret seg stort):

Canada 1 ishall per 13.616 innbyggere. Finland 1 ishall per 22.038 innbyggere. Sverige 1 ishall per 28.440 innbyggere. Norge 1 ishall per 119.512 innbyggere. Tsjekkia 1 ishall per 66.242 innbyggere. USA 1 ishall per 170.555 innbyggere. Russland 1 ishall per 449.050 innbyggere. Tyskland 1 ishall per 468.000 innbyggere.

Danmark 1 ishall per 214.653 innbyggere.

Pr 2017 hadde Norge 49 ishaller.

Synsing: Norge mangler tradisjon for hockey. Hockey mangler status i Norge. Norske hockeyspillere kan knapt regnes som toppidrettsutøvere siden de mangler den mentaliteten, seriøsiteten, innstillingen og prestasjonen som kreves, med svært få unntak.

Norge mangler mye og flere ishaller blir nesten bare symptombehandling og alene vil det definitivt ikke være nok ..! Hva skal til?

1

Swede123

denne artikkelen finner vi ett eksempel på dette, helt håpløst:

Kanske om smörebussen "bara" kostade 50 miljoner och inte 80, eller om man la lite mindre pengar på forskning i astmamedicin på friska åkare. Så vipps har man råd med 10 ishallar.

Löjligt att kritisera att det kostar när man inte ens rycker på axlarna åt hur SINNESJUKT mycket pengar Norge lägger på längdåkning.

1

1Sandnes2

Det stemmer at det ikke er hall i Drammen. Ikke i Drammen tettsted heller (Norges 5. største i følge wikipedia). Har vært snakk om å bygge en i Skoger tror jeg, men har vært en del motstand pga. at den er tenkt bygd på et jorde.

1

InsVerderben

Eldgamle Jordal Amfi skal rives og en ny arena skal bygges, enten på nåværende område eller ved siden av. Forventes å stå klar tidligst sommeren 2018

Kraftig forsinket, som dere sikkert vet.

Svindyrt blir det også, kjedelige greier...!

1

Swede123

Svindyrt blir det også, kjedelige greier...!

Jag har läst något om att man planerat bygga en small size rink och inte kommer kunna ändra och ha stor rink, således medföljer att man inte kommer kunna ha internationella matcher med landslaget där.

1

InsVerderben

Korrekt og man får ikke jo alt for 694 mill.kroner...!

1

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

OL

OL

Bilde

Vintersport

Vintersport

Bilde

Sykkel

Sykkel

Bilde

Sport generelt

Sport generelt

Laster...