Nye VGD er lansert! Mer informasjon

VM U20 Div 1A (Bremerhaven 11-17 Desember)

Kamp program:

SØN 11 KL 20:00 Norge – Østerrike

MAN 12 KL 16:30 Hviterussland – Norge

ONS 14 KL 16:30 Frankrike – Norge

TOR 15 KL 20:00 Tyskland – Norge

LØR 17 KL 13:00 Kazakhstan – Norge

Norge slo overaskende nok Tyskland i en treningskamp forrige helg, ble dog to måls tap mot Sveits og ett måls tap mot Slovakia i samme turnering.

Historisk sett så har har dessverre Norge en tradisjon med å drite seg ut mot det antatt nest dårligste laget i denne turneringen, noe som igjen gjør at det er umuig å rykke opp.

Mulig laguttak:

MÅLVAKTER

Jonas Arntzen - Leksand (SWE)

Jens Kristian Lillegrend - Sparta Sarpsborg

Julian Nylen - Lørenskog

BACK

Stein André Hagen - Storhamar

Simen Hansen - Storhamar

Johannes Johannesen - Frölunda (SWE)

Christian Kåsastul - Frisk Asker

Andreas Røykås Marthinsen – Djurgården (SWE) (På lån Storhamar)

Even Myreng - Stavanger

Sander Rønnild - Stjernen Fredrikstad

LØPERE

Gustav Borvik - Luleå (SWE)

Benjamin Byrkjeland - Bergen

Tom André Christensen - Vålerenga

Fredrik Dahl - Lillehammer

Martin Ellingsen - Lillehammer

Mats Grøsvik - Manglerud

Anders Gulliksen - Storhamar

Alexander Høvik - Tingsryd (SWE)

Sebastian Johansen - Lørenskog

Fredrik Hagberg Jørgensen - Manglerud

Mikael Mikalsen - Stjernen Fredrikstad

Linus Rosdahl - Västerås (SWE)

Patrik Vaakanainen - Lørenskog

1
25 svar

25 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

barba

Storhamar lå som mange her husker nede med brukket rygg, og hadde 10 -15 meget gode spillere i en syltynn stall ( antall a-lagspillere) og kompenserte det med å hente juniorer. Til alt hell hadde vi akkurat da norgest beste u20 lag ( Gran, Eikrem Haugen, Salsten, Lindstad, Sveen + + +) og klarte da å fylle på med unormalt gode juniorer. Problemet var at de fleste fikk helt andre roller, de ble 3. og 4. rekkespillere og skulle jobbe defensivt. Gran var den som fikk prøve seg i 2. rekka mellom Hansen og Johnsen, to som holdt offensiv landslagsklasse, og Gran ble en suksess.

Her ligger det jeg mener er problemet. Man skal "gå veien" via 3. og 4. rekkene. Jeg tror disse jobbene er undervurdert i norsk hockey, og de krever ofte mye rutine. Ta en rekke med Skads, Hesbråthen og Blakset Huse. Perfekt 3. eller 4. rekke. Putt de offensive ungguttene inn i topprekkene og de vil blomstre og ikke stagnere.

2

clavin

Putt de offensive ungguttene inn i topprekkene og de vil blomstre og ikke stagnere.

På et "ideelt" hockeylag er rekke 1-3 som noenlunde greit definert. De to første rekkene skal være produserende, mens tredjerekka skal være mer defensivt orientert. Fjerderekka derimot tenderer å enten være en ungdomsrekke eller en bulkerekke bestående av lagets største "grapser".

Spørsmålet er likevel hva som tilsier at ungdommer vil prestere om de settes inn i de to første rekkene? Disse rekkene er tross alt ikke bedre enn spillerne som utgjør dem. Hvis man har spillere som er "klare" stiller det seg derimot annerledes, men dette burde også være en forutsetning. Oilers har eksempelvis latt både Søberg og Salsten spille i topp 6 å år store deler av sesongen, og dette er bare rett og rimelig, all den tid de har vist seg tilliten verdig. Spillere må uansett vise at de har nivået inne før de får denne posisjonen. Å være "ung" er ingen kvalifikasjon i seg selv.

1

norball

Spørsmålet er likevel hva som tilsier at ungdommer vil prestere om de settes inn i de to første rekkene?

Det er vel så enkelt at de får mer istid, blir mer involvert i offensivt spill og får bedre rekkekamerater. I fjerderekke blir det dumping av puck og disiplin, spesielt med en ren ungdomsrekke. Å sette inn en junior i de øverste rekkene nå og da tror jeg er en bra strategi. Gjerne når man har en stor ledelse.

1

nri-20

Precis motsatt Clavin , dom goda Norska spillerne drar til Sverige ,så dem som blir kvar i Getligaen er dom som aldrig kommer til utlandet eller kommer hjem for og spille opp litt pension ..Den stora skillnaden er att 1 eller 2 klubber har råd og plukke inn 7 st goda importer men resten av klubberne har råd og ha max 3-5 goda importer så det blir en jevnare liga med mindre importspillere og fler junorer i troppen så mitt førslag blir minst 5 juniorer og max 4 importer og ett lønnstak på 5 mill per klubb ..Det er enaste settet for Norge og få litt prestige i Ishockeyen

2

clavin

så mitt førslag blir minst 5 juniorer og max 4 importer og ett lønnstak på 5 mill per klubb ..

Hårreisende forslag. Hvorfor skal ikke klubber som har råd til å lønne spillere mer enn 5 mill. kroner kunne gjøre dette? Dette er i hvert fall et effektivt tiltak for å hindre sporten i å utbre seg fra Østlandet, noe som muligens er ditt motiv.

For øvrig blir ikke norsk hockey bedre av å slippe til en drøss med juniorer som ikke er klar for nivået. Dette burde vært ganske elementær tenking.

1

nri-20

Det har ju visat sig att dom er klare for nivået ..Se på lørenskog som kuttade av 25% av lønningarna og tog inn 5 juniorer og har spilt med 2 juniorer fra Hasle Løren den siste tiden grunnet skader og holder forsatt toppnivå i Getligaen ..Og se på NHL så mye jevnare den serien blev med lønnstak ..Alla klubber utenom Storhamar og noen mer taper publikum ...Mitt førslag er fremtiden for Get og div 1 .

1

clavin

Og se på NHL så mye jevnare den serien blev med lønnstak

Jeg er ikke noen NHL-ekspert, men jeg vet så pass mye at det er ligaen som eier lagene, og er økonomisk ansvarlig. Ergo sier det seg selv at de har grunnlag for å sette lønnstak her.

Hvorfor Oilers og MS skal operere med samme lønnstak skjønner jeg imidlertid ikke. Konsekvensen vil uansett være at de gode spillerne vi har enten vil flytte utenlands eller legge opp, og de som utgjør Get er et forsterket U20-lag.

Hierarkiet vil også være definert på forhånd. Klubbene som vil hevde seg er i første rekke VIF, som virkelig kunne skumme fløten etter talenter. Klubber fra Bergen, Kristiansand, Stavanger og Trondheim kunne glemme å hevde seg under slike forhold.

Skal man ikke bare skru klokka tilbake til 60-tallet med det samme? Er det trikkeserie som er løsningen på alle problemer?

1

nri-20

Meget bra reflekterat av Ted .. Sett ned maxantalet importspillere til 4 i get og 3 i 1a div .Så blir ligorna jevnare og jeg tror att publikum i Norge som er meget limitimerad dras til hallen av lokala førmågor mer en av en avlagd kanadier som ska dra inn litt penger dom siste hockeyåren .

1

clavin

Så blir ligorna jevnare og jeg tror att publikum i Norge som er meget limitimerad dras til hallen av lokala førmågor mer en av en avlagd kanadier som ska dra inn litt penger dom siste hockeyåren .

Hvordan blir ligaene jevnere når de mest ressurssterke klubbene knytter til seg de beste norske spillerne, og de med minst ressurser ikke kan kompensere dette ved å hente gode utlendinger?

For øvrig er det å se lokale spillere oppskrytt, om de lokale spillerne ikke hoder mål. Folk vil se et godt lag, uansett hvor spillerne kommer fra. Om man har et lag bestående utelukkende av lokale spillere som bare taper og taper, så er det ganske naivt å tro at andre enn spillernes foreldre på sikt gidder å se på.

1

quentez

Var vi ikke i A-VM senest i fjor? Eller var det året før?

1

norball

2014

1

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

OL

OL

Bilde

Vintersport

Vintersport

Bilde

Sykkel

Sykkel

Bilde

Sport generelt

Sport generelt

Laster...