En æra er dessverre over. 2. desember stenger VGD.no. Mer info.

Ishockey

Sevens7ar

NHL - Sesongtråd - 2018/2019

Onsdag 3. oktober åpner 2018/2019-sesongen med Washington - Boston, Toronto - Montreal, Vancouver - Calgary og San Jose - Anaheim.

Terminliste: https://www.nhl.com/scheduleTrade tracker: https://www.nhl.com/news/2018-19-nhl-trades/c-289968698

Free agents tracker: https://www.nhl.com/news/free-agency-signings-2018/c-299340484

Skal vi forsøke oss på et playoff-tips, mon tro?

ATLANTIC er relativt forutsigbar, skulle man tro: Tampa Bay, Toronto, Boston og Florida bør alle være relativt sikre. Detroit og Buffalo driver gjenoppbygging, og spesielt Buffalo begynner å få noe spennende for fremtiden, men det er ennå for tidlig. Ottawa blir nødt til å trade bort Karlsson på et eller annet tidspunkt og skal ikke være med i noen playoff-diskusjon. I Montreal er alt bare håpløst.

METROPOLITAN synes jeg også virker mer gitt enn foregående sesonger, med flere lag som nylig har nådd en bølgedal. Washington, Pittsburgh og Philadelphia er bankers i min bok. Den siste plassen står mellom New Jersey og Columbus, der jeg gjetter at førstnevnte trekker det lengste strået i og med usikkerheten rundt kontraktssituasjonen til Blue Jackets' to største stjerner, Panarin og Bobrovskij, der de kan komme til å måtte trade begge. Carolina trodde jeg skulle ta store steg forrige sesong. Det skjedde ikke, og jeg kan ikke se noen åpenbar grunn til at det skal skje den kommende sesongen heller. New York-lagene har for tiden et annet fokus enn playoff.

CENTRAL skal etter alle solemerker bli dominert av Nashville og Winnipeg. I tillegg har St. Louis gjort noen grep og bør være tilbake. Fjerdeplassen er vidåpen, der det eneste laget jeg vil utelukke er Chicago. Minnesota begynner å trekke på årene, men har for vane å snike seg inn på et vis. Colorado kan kanskje ikke forvente like mye av førsterekka som sist sesong, men vil være med i kampen likevel. Mitt tips blir uansett at Dallas tar den siste plassen med hårfin margin.

PACIFIC er for meg totalt uforutsigbart. Det minst uforutsigbare er kanskje å eliminere Arizona, og Vancouver trenger nok et par år til før de melder seg på. I mangel på noe bedre, sier jeg helt enkelt at det blir en kopi fra sist med San Jose, Anaheim, Los Angeles og Vegas i playoff. Men jeg blir ikke overrasket om Calgary klarer det, eller om McDavid drar Edmonton dit mer eller mindre egenhendig.

5
1,3k svar

Med en drøy måned og 16-17 kamper igjen for de fleste lag kan vi jo ta en liten oppsummering.

EAST

Atlantic: Lightning har gjort kort prosess. 17 poeng mer enn neste lag i ligaen og virker fryktelig sterke. Boston og Toronto følger på og har henholdsvis 17 og 20 poeng mindre enn Lightning og 10 og 7 poeng mer enn Montreal. Bruins-Leafs i første runde virker ganske klar allerede, og den blir nok veldig tett og jevn. Boston har overrasket positivt og Leafs har dessverre sett mer ut som det Leafs vi kjenner fra tidligere enn forventningene i år skulle tilsi. Buffalo har 11 poeng opp til playoff nå, det er trolig for mye. Så bortsett fra Lightning, Bruins og Leafs er det sannsynligvis bare Canadiens som kan klare å kommer seg til playoff fra Atlantic.

Metropolitan: Bare 6 poeng skiller top seed i Metro og golfsesong i april. Islanders og Capitals har 83 poeng, Carolina og Pittsburgh har 79 poeng og CBJ har 77. Flyers lurer i kulissene med sine 72, men etter at de ofra Simmonds ved TD spørs det om de i det hele tatt har så stor interesse av å karre til seg en WC-plass. Uansett hvem som blir nummer 1, 2 og 3 i Metro vil de sammen med det laget som tar første WC-plass være i en helt åpen kamp om å gå til ECF. I min bok den mest åpne divisjonen, og det er veldig stor forskjell på om man blir WC1 og møter lagene fra Metro og WC2 og må opp mot Tampa (og deretter Boston/Toronto hvis man skulle klare å slå ut Lightning.) Islanders er nok de jeg gir minst muligheter for å vinne første runde uansett motstander, men jeg hadde heller ikke trodd at de skulle henge så godt med så sent i sesongen.

Oppsummering: Tampa, Toronto, Boston og Washington ligger som forventa bra an. Jeg hadde trodde at Capitals sammen med Penguins skulle ha et lite forsprang i Metro, men de risikerer fortsatt å misse playoff. Det gjør de nok ikke, og da er dette to lag med plenty av PO-erfaring som man ikke kan avskrive mot noen. Carolina fortsetter å dominere kamper, og selv om keeperproblemet på ingen måte er løst kan det se ut til at det holder til playoff. Islanders har overrasket veldig positivt etter at de mista Tavares i fjor uten å erstatte han med et stort navn. Jeg sa før sesongen at Devils ville være avhengige av en Taylor Hall i storform for å komme seg til playoff, men han har dessverre vært mye skada og Devils har betalt prisen for det. Montreal har imponert i forhold til forventningene, mens CBJ har underprestert noe. Særlig når man ser resultatene de siste ukene etter alt de ga bort ved TD for å forsterke. Flyers har også vært svakere enn antatt. Buffalo åpna bra, men har falt mer og mer av. Jeg hadde også forventa at Florida skulle være mer med i kampen om en WC-plass, mens Ottawa, Detroit og Rangers er omtrent så dårlige som jeg regna med.

WEST

Central: Det er ikke særlig overraskende at 1st seed i Central står mellom Nashville og Winnipeg. Preds har i skrivende stund 1 poeng mer enn Jets, men de har også tre kamper mer spilt, så her er det fordel Winnipeg. Blues starta sesongen fryktelig, men har kriga seg oppover og har pr i dag 3rd seed i Central og "bare" 9 poeng opp til Nashville med fire kamper mindre spilt. Dallas og Minnesota følger 1 og 2 poeng bak Blues og innehar WC-plassene akkurat nå. 2 poeng bak Wild igjen er Colorado som også har god heng på playoffracet.

Pacific: Calgary har vært gode og leder hele west med sine 89 poeng. Sharks følger på med 86 og Vegas bak der igjen med 77. Neste lag fra Pacific er Arizona med 69, og det er lite som tyder på at Vegas gir fra seg det forspranget i løpet av kampene som gjenstår.

Oppsummering: Flames er den mest positive overraskelsen i west. Jeg sa før sesongen at jeg synes at de (og Avalanche) så tynne ut bak førsterekka, noe som forsåvidt ikke har vist seg å være veldig feil. Men Gaudreau-Monahan-Lindholm (og Rantanen+MacKinnon) har vært dominerende, og sammen med solide backer og Smith og Rittich med hver sin periode i flytsonen har Flames fått toget til å rulle. Jets, Preds og Sharks er med i toppen som spådd. Vegas har fortsatt i nogenlunde samme spor som i fjor. St.Louis, Dallas, Minnesota og Colorado sloss som forventa om playoff hele veien inn (sannsynligvis.) McDavid og Draisaitl har levert, men resten av Oilers er ikke i nærheten. Kings og Blackhawks har vært like dårlige som jeg trodde, mens Ducks har vært en stor skuffelse. Arizona har vært et lite hakk bedre enn forventa, men ikke nok til å klare sluttspill. Canucks vaker nedi sumpa i år igjen.

5
TAdams6 En liten julepause, drar derfor opp litt statistikk sålangt i sesongen Capitals 47 poeng ligger godt an til sluttspill Tampa Bay Lightning med 58 er beste laget sålangt Toronto i s...

Halak i Boston har best redningsprosent med 93,0 Vasilevskiy i Tampa med 92,8 like bak Gibson i Anaheim og DeSmith i Pittsburgh bak der igjen med 92,6

Kan jo legge til her at Gibson har soleklart flest skudd mot seg av de i teten. Halak med 633, Vasilevksiy har 569, DeSmith har 700. Gibson har 991.

Angående undertall scorte Penguins sitt første mål i PK for noen kamper siden. De hadde sluppet inn 8 SHG før de satte sitt første. Arizona hadde en ganske vill statistikk den andre veien. De hadde vel på et tidspunkt 8PPG og 9SHG eller noe i den duren.

4
TAdams6 Da er sesongen i gang. Hva er spådommene deres? Washington Capitals vant hele 7-0 mot Bruins, imponerende

Hva er spådommene deres?

Når det gjelder RS er det ikke så mye annet som betyr noe enn å komme til playoff. Noen lag er kanskje klart sterkere hjemme enn borte og vil trenge homeice-advantage i sluttspillet, men til syvende og sist er det å komme seg til playoff som teller.

I west tviler jeg på at Canucks og Coyotes kommer med. Winnipeg, Nashville og San Jose er mine favoritter der. Ellers er det ganske åpent, men akkurat nå tror jeg Blues, Ducks, Stars, Wild og McDavid klarer sluttspill. Selv etter fjorårssesongen er jeg ikke helt solgt på VGK, Flames og Avalanche ser tynne ut bak førsterekka og Blackhawks ser dårligere ut enn på lenge. Kings har jeg heller ikke stor tro på.

I east er det flere lag som bør være et stykke unna playoff. Senators, Canadiens, Rangers, Islanders og Red Wings ser ikke ut. Ikke Sabres heller, men de har Eichel. Av de resterende 10 synes jeg Florida og Carolina ser svakest ut, og da sitter jeg igjen med de samme 8 som klarte playoff i fjor. Devils er avhengige av at Hall leverer en ny monstersesong, ellers tror jeg de mister toget.

Vinneren av Tampa-Toronto i ECSF vinner SCF.

3

Tar en liten status rapport etter 14-15 kamper. Florida har bare spilt 11 kamper mens Anaheim har spilt 17 kamper. Men de fleste ligger på 14-15-16 kamper sålangt.

Nashville er laget som har tatt flest poeng og har flest seire. 12 seire på 15 kamper, imponerende start. Like bak kommer Tampa med 11 seire på 15 kamper.

Tampa har scoret flest mål, 55 på 15 kamper. Men det er jevnt nedover

Arizona har sluppet inn færrest mål. 29 mål på 13 kamper er en fin statistikk. Boston har sluppet inn 31 mål på 14 kamper, Nashville 31 mål på 15 kamper, så Nashville har vel den fineste statistikken. Men sterkt av de 3 laga her. De aller fleste har fra 40 baklengs og oppover.

Nashville har den desidert beste målforskjellen. +20 etter 15 kamper. Nr 2 er Tampa med +15 i målforskjell.

Nashville har virkelig åpnet sesongen forrykende. De vinner, de scorer mye og de slipper inn veldig lite.

Nashville har vunnet alle sine 7 bortekamper sålangt. Toronto har vunnet alle sine 6 bortekamper. Sykt imponerende.

Pastrnak og Ovechkin er toppscorere med 12 mål hver på 14 kamper

Mikko Rantanen har hele 19 assist sålangt i sesongen.

Liten tvil om at Nashville Predators fortsetter den gode trenden fra fjoråret. Da var de beste lag i seriespillet, nå har de igjen fått en forrykende start og vært det beste laget.

3

Laine har nå 99 NHL-mål i en alder av 20 år. Han mangler 795 mål for å ta Gretzky sin rekord.

Om han spiller til han blir 40, så må han snitte i underkant av 40 mål hver sesong. Ikke uoppnåelig det.

3

En liten julepause, drar derfor opp litt statistikk sålangt i sesongen

Capitals 47 poeng ligger godt an til sluttspill Tampa Bay Lightning med 58 er beste laget sålangt Toronto i samme avdeling har 52 poeng og seiler mot sluttspill Winnipeg med 50 og Calgary med 47 leder an i hver sin avdeling

Penguins er med, Bruins er litt på etterskudd. Blir overrasket om ikke disse 2 er med når sluttspillet starter

McDavid og Edmonton Oilers har foreløpig en Wild Card plass

Zuccarello og Rangers er på etterskudd. Skal holde hardt hvis de ikke setter opp farten

Ovechkin er toppscorer med 29 mål på 35 kamper Skinner er nr 2 med 26 mål

Wheeler og Rantanen leder an med flest assist. 43 hver Kucherov like bak med 41 assist

Rantanen har flest poeng, hele 59 poeng sålangt Like bak Kucherov med 57 poeng og Mackinnon med 56 poeng

+/- statistikken leder Morgan Rielly i Toronto klart med +26. Nr 2 har +22

Roussel i Vancouver og Marchand i Boston er de med flest utvisningsminutter sålangt med 78 minutter hver

Halak i Boston har best redningsprosent med 93,0 Vasilevskiy i Tampa med 92,8 like bak Gibson i Anaheim og DeSmith i Pittsburgh bak der igjen med 92,6

GAA viser Pekka Rinne på 1.plass med 2,15. Predators er gode defensivt Halak i Boston god også her, 2,19

Laget som har scoret mest er Tampa Bay Lightning med 151 mål Toronto nr 2 med 140 mål

Nashville Predators leder an i færrest innslupne med 94 mål NY Islanders nr 2 med 95 og Boston Bruins nr 3 med 96

PP viser Lightning på 1.plass med 28,9% Jets nr 2 med 28,7% og Panthers nr 3 med 28,2%

PK har Arizona Coyotes på 1.plass med 87,5% Nr 2 er Minnesota Wild med 86,7%

Sesongens lag sålangt er Tampa Bay Lightning Årets spiller så langt er Rantanen

Men det er langt fram ennå

3
Dejan_Stankovic89 Hvem er det Dallas ligger ann til å møte?

Dallas er så godt som garantert en fjerdeplass i Central Division, og tildeles dermed (90% sannsynlighet) det første Wild Card (WC1) fra Western Conference.

WC1 skal alltid møte vinner av "dårligste divisjon" innen egen Conference, mens WC2 skal alltid møte vinner av "beste divisjon". "Best" og "dårligst" betyr i denne sammenheng hvilken divisjonsvinner som har oppnådd flest poeng.

Beste divisjonsvinner blir helt sikkert Calgary (Pacific), mens Central Division er fortsatt uavklart. Winnipeg, Nashville og St Louis ligger p.t aldeles neck n'neck. Den av disse tre laga som evner å vinne divisjonen, blir altså Zuccas motstander. Du må høyst sannsynlig vente til Winnipeg har spilt ferdig mot Arizona (søndag klokken 07:00) før du vet sikker beskjed.

Hva så om Dallas skulle slippe Colorado foran seg på tabellen (de siste 10 %)?

Ja, da blir Dallas heller WC2, og motstanderen står for så vidt klar; Calgary har vunnet Western Conference og er førsteseedet. Dog, om Colorado overtar WC1, også dét avgjøres tidligst søndag morgen.

Her kan du spekulere videre på egen hånd, men at det er artig å drømme, dét kan du dra deg i nesehåra på.

3
Redwingss Gleder meg til sluttspillet:)Følger med på zucc og dallas også!

82 kamper er spilt for hvert av lagene. Sluttspillet er klappet og klart. Med start på onsdag/torsdag, først til 4 seire.

I 2018 møtte Boston Bruins - Toronto Maple Leafs i sluttspillet og vant 4:3. Men i kvartfinalen ble det bråstopp mot Lightning. (1:4)

Lightning tok hjem Conference 2019 med klar margin og er vel favorittter til å vinne Stanley Cup 2019....eller ?! Time will tell..

EASTERN CONFERENCE

Tampa Bay Lightning vs. Columbus Blue Jackets

Boston Bruins vs. Toronto Maple Leafs

Washington Capitals vs. Carolina Hurricanes

New York Islanders vs. Pittsburgh Penguins

WESTERN CONFERENCE

Nashville Predators vs. Dallas Stars

Winnipeg Jets vs. St. Louis Blues

Calgary Flames vs. Colorado Avalanche

San Jose Sharks vs. Vegas Golden Knights

3
Jorge86 Zucca med GWG i game 1. Dallas er en dark horse. Bishop med solide post-season-tall i karrieren. Jeg synes ikke noen i West stikker seg veldig ut. Blir ikke særlig overraska uanset...

Får si som Carlsen "Stafett er stafett" evt. "Playoffs er playoffs" :) Morsomt at ikke Tampa bare kan cruise inn til Stanley Cup-seier.

Kult med Zucca som rekker sluttspillet akkurat på målstreken, og starter med GWG. Herlig.

Skal vel heller ikke avskrive Jets?

3
TimoBlomqvist [sitat…] Tja, mulig åtte i odds kvalifiserer til betegnelsen "elleville dager hos Norsk Tipping", og hadde det dreiet seg om en proven winner, ja så kanskje. Men vi snakker altså o...

bør man nok spørre seg hvorfor nå, hvorfor ikke før

Tavares, bevares ! Det er ikke dét. Truppen ser bra ut den, men det er altså så mye annet som skal klaffe. Tittelen går som regel til foreninger med vinnerkultur i veggene.

2
TimoBlomqvist [sitat…] Tja, mulig åtte i odds kvalifiserer til betegnelsen "elleville dager hos Norsk Tipping", og hadde det dreiet seg om en proven winner, ja så kanskje. Men vi snakker altså o...

hvorfor nå, hvorfor ikke før.

Det samme kunne man lurt på forrige sesong. Flere Caps-utgaver i Ovie-æraen har sett minst like sterke ut som fjorårets (i forhold til konkurrentene.)

Og som du nevner i neste innlegg: John Tavares. Tyler Bozak, en borderline 3rdline-center som fikk top-six-minutes i Leafs år inn og år ut. er bytta ut med en av ligaens aller beste spillere. I farta ser jeg ingen lag i NHL der Marleau ikke er bedre enn den femte beste forwarden (hvis vi sier at Marleau er den dårligste av de fem (Tavares, Matthews, Marner, Nylander og Marleau.))

Leafs er 12 mill unna cap'en. Nylander ville ha 9 mill i 8 år, det skjønner jeg at Leafs synes er for dyrt. 7 mill i 7 år synes jeg er mer innafor for begge parter. Sier vi at Nylander klarer å krangle seg til en caphit på 8 har de fortsatt 4 mill igjen, så det er rom for å hente en bra back til. Samtidig synes jeg Rielly, Gardiner, Zaitsev og Hainsey gjør jobben, men en solid shutdown-back til hadde gjort seg.

Jeg er mest skeptisk til Andersen. Står som regel bra og har noen ville redninger, men slipper også inn helt merkelige mål i blant. Det holder ikke i denne ligaen om man skal gå hele veien.

Toronto veit at dette er året. Neste sommer går ELC'ene til Matthews og Marner ut, de skal opp mye. Kapanen, Lindholm og Ozhiganov er også på utgående ELC'er. De to førstnevnte får fort kontrakter på 20 mill+ til sammen, mot under 2 mill denne sesongen. Og så lenge de fortsetter å spille som 10-mill-spillere, har Leafs 18 mill mer å gå på i år kontra neste år. Det må de utnytte. Jævlig synd at Tampa ser ut som et tog det blir ekstremt vanskelig å stoppe.

2

Vet ikke om NHL har gjort det før, men i år har de i allefall lagt opp til en hel del kamper i "European Game of the week". Tidligere har det jo alltid vært kamper nå og da som har blitt spilt tidlig på dagen i USA, men nå har NHL bevisst lagt minst én kamp hver helg som skal sendes "prime time" i Europa. Bra tiltak.

https://www.nhl.com/fans/european-game-of-the-week

2
TheUnitedWay Dere som har fulgt med i noen år, hvordan rater dere Ovechkin? Drøye stats, men synes han har så mye å komme med utenom one-timers etc. de kampene jeg har sett iallefall.

Han er jo langt fra den samme spilleren som når han kom til ligaen. Da var han jo et monster. Er jo skuddet han lever av, men når Ovechkin skrur opp som når de vant Stanley Cup er han vannvittig god.

Kan gå perioder i en lang sesong hvor intensiteten ikke er all verden, men virker å være mer voksen når det gjelder å holde formen i offseason og virker å være i god form så langt i sesongen. Hadde jo en god sesong i fjor kontra de to årene før. Var i en periode snakk om at han var en kandidat til Hart Memorial i fjor, men stoppet litt opp med poeng på slutten av fjorårets regular season.

Så skal det vel sies at man må være litt god for å score mest mål og er ikke så lett å sette one-timers fra toppen av sirkelen. Da hadde alle andre gjort det også, men ja Ovechkin har ikke samme eksplosiviteten som tidligere når han kunne gå gjennom et helt lag med stor fart og deke seg mellom (Selv om han glimter til innimellom fortsatt).

2
ybuddy Haha :) har capitals, 10k cashout eller 19k om de vinner

Oij mye penger som står på spill. Vegas har jo startet litt svakt så Caps har nok sett bedre ut i sine kamper. Caps er nok revansjesugne etter å ha tapt på OT mot Pens. Samtidig har de hatt en lang pause siden sist kamp så de kan enten være fulle av energi eller litt rustne. Synes Caps ofte ikke har vært så bra etter lange pauser tidligere.

Vegas har jo en del nye fjes i år så er vel ikke helt samspilt og mangler Schmidt som var deres beste defenceman sist år. Samtidig er de nok sultne på å slå laget de tapte mot i fjor.

Jeg er partisk og har troa på Caps i natt og er jo en grunn til at de er favoritt, men med såpass mye som står på spill bør du følge din egen magefølelse :)

2
TAdams6 Carolina Hurricanes, hva skjer med de? Åpnet sesongen forrykende. 57 skudd på mål mot Wild for et par dager siden, 43 skudd på mål mot Jets. De fikk sesongens første tap mot Jets,...

Åpnet sesongen forrykende. 57 skudd på mål mot Wild for et par dager siden, 43 skudd på mål mot Jets. De fikk sesongens første tap mot Jets, men de går på skøyter, det går fort og det fyres utrolig mange skudd. Virker som om de har noe på gang.

Hurricanes har vært bra i mange år, har dominert kamper jevnt over de siste tre sesongene (topp ti i Corsi hele veien). Problemet deres har hovedsaklig vært elendig keepere, noe som fortsatt ikke er løst.

Men Hamilton/Ferland-robberiet og tre meget gode rookies gjør de opplagt til ett av østs beste lag.

2
TAdams6 [sitat…] De har ikke møtt de store kanonene nei. Men de kjørte på mot Jets, kan virke som om de har noe på gang. Men det er jo veldig tidlig ennå. Nr2 picket til Hurricanes har gjo...

kan virke som om de har noe på gang

Det tror jeg de har, og det er jo mange som har ventet på at de skulle slå ut i blomst. En av flere grunner til at mange forventet mye av dem i fjor var jo at man hadde forventninger til Darling som førstevalg på bakgrunn av hvordan han presterte som reserve i Chicago.

Før sesongstart så jeg for meg at de kanskje trengte litt tid på å fylle noen hull offensivt og finne rett løsning i mål, og at denne sesongen dermed ville bli et lite hvileskjær før de tok steget neste sesong, men det kan for all del godt hende de yngre spillerne tetter hullene etter Skinner, Lindholm og Ryan uten problemer og at de er modne for å ta steget allerede i år. I mål er det vel fremdeles litt uavklart.

Å hente både Dougie Hamilton og Calvin de Haan er sterkt. Med Faulk, Slavin og Pesce i tillegg så har de en D-gruppe få andre enn Nashville kan måle seg med. Og offensivt er det heller ikke noe dårlig utgangspunkt akkurat å ha Aho, Svesjnikov, Teravainen osv å bygge rundt.

2
InsVerderben Hvorfor signerte han videre for Edmonton...? Med hans talent, "C.V" og potensiale kunne han jo sikkert velge&vrake i tilbud og har han sportslige ambisjoner, er pengene det viktigs...

Hvorfor signerte han videre for Edmonton...?

lønna hjalp litt, kanskje? :D

Men i utgangspunktet ser det jo ok ut. Draisaitl, feks., er en spiller som kan gi Oilers en one-two punch (lignende det Pittsburgh har i Crosby/Malkin).

Det er bare det at helheten burde sett bedre ut!

2
Juventuss [sitat…] Edmonton har jo rettigheter i ganske mange år så spillere har lite å slå i bordet med mot laget som drafter de. Han kunne selvfølgelig tatt en kortere kontrakt og slikt. E...

Er det mer enn ett år etter ELC? Nylander som er RFA nå, blir ikke han UFA til sommeren hvis han ikke signerer ny kontrakt? Når det er sagt er det ekstremt sjeldent at spillere, særlig first rounders, ikke signerer med laget som drafta dem. Jeg trodde det var en slags gentlemans agreement/takk for at dere tok sjansen på meg, men hvis de har rettighetene langt utover ELC'en stiller det seg annerledes.

Jeg husker det var litt styr rundt Tim Erixon, men han signerte vel aldri noen NHL-kontrakt med Flames (som drafta han) og da blir det noe annet. Når tre år hadde gått og Flames var klare for å gi han kontrakt ville han heller til storbyen New York. Fikk 18 kamper for Rangers før han ble tradet til Blue Jackets. Welcome to Ohio. Haha.

Apropos Nylander tror jeg han kan være ferdig i Leafs. Signeringa av Tavares kan fort ha vært kroken på døra for Nylander. Han er jævlig god, men jeg ville heller gått for Matthews og Marner hvis jeg måtte valgt, og det kan se ut som Leafs må ta det valget nå. Dubas mente at de skulle ha råd til alle fire, men det spørs om ikke laget kan bygges bedre enn å gi Nylander en caphit på 8+ mill for et lag som har Tavares, Matthews og Marner på like/dyrere kontrakter.

Det hjelper ikke Nylander at Kapanen skinner med Matthews og Marleau heller, akkurat. Lønnskravet hans må jo synke med 200k for hver kamp Kapanen spiller sånn som han spiller nå.

At Leafs lot Nylander debutere i februar i 15/16 og ga han mer enn 9 kamper (22) i en sesong der de var dårligst i hele ligaen, allerede hadde Marner i OHL og visste at de med stor sannsynlighet ville få Matthews eller Laine i den neste draften er så jævlig rævva at jeg ikke kan forstå det. Hadde de begrensa Nylander til 9 kamper hadde ikke ELC'en kicka inn før 16/17, og han hadde spilt for 895k denne sesongen også. Årets Leafs-utgave inkludert Nylander med 11 mill i capspace hadde vært større favoritt enn Tampa er nå.

2
Jorge86 Er det mer enn ett år etter ELC? Nylander som er RFA nå, blir ikke han UFA til sommeren hvis han ikke signerer ny kontrakt? Når det er sagt er det ekstremt sjeldent at spillere, sæ...

Er det mer enn ett år etter ELC?

Han har jo vært på ELC kontrakten. Nå er han jo RFA (Restricted free agents). Så i teorien kan alle lag tilby han kontrakt og han kan akseptere, men lagene må gi kompensasjon etter hvor høy kontrakten er. Kompensasjonen blir høyere jo dyrere kontrakten er og opp til fire 1st round picks.

Så har jo stort sett alle tilbud av de få som har vært blitt matchet.

Er også noen år til Nylander blir unrestricted free agent så Toronto har kontroll, Khabibulin holdt vel ut i nesten to år før han ble tradet:

A player may only declare himself to be an unrestricted free agent if he is over the age of 27 or has played in the league for a minimum of 7 years.

2
norball Laine har nå 99 NHL-mål i en alder av 20 år. Han mangler 795 mål for å ta Gretzky sin rekord. Om han spiller til han blir 40, så må han snitte i underkant av 40 mål hver sesong. Ik...

Mange faktorer som spiller inn så tidlig å vurdere han mot Gretzky sine rekorder. Skader og fremtidige lockouts kan påvirke mye. Ovechkin har vel fort mistet 60 scoringer til lockouts. Lå an til 54 i den sesongen det var 48 kamper og mistet jo draft sesongen. Scorte jo 52 sesongen etter så at Ovechkin hadde vært god for 40 det året er ikke urealistisk.

Laine har jo lavere goals per game en Ovi så langt og har en fordel med de nye reglene på goalie equipment som gjør at scoringer er like høye som de var rett etter lockouten, men da var grunnen at det var mye powerplays. Spesielt hvis de fortsetter i lang tid. For selv om i Ovi sine første år var det ganske bra med mål har han jo spilt i den perioden i hockey der det er vanskeligst å score mål og har fortsatt en mulighet til å hente 99. Ser jo ut til å bli 50 mål i hvert fall på Ovechkin i år og med snitt på 40 inklusiv sesongen han er 40 etter eventuelle 50 på denne er han på 937 mål.

2

Scoring leaderboard på NHL.com

Points - Mikko Rantanen Goals - Patrik Laine Save % - Pekka Rinne Wins - Fredrik Andersen

Sykt som Finland dominerer listene, med en danske som krydder.

2
Retnuh_Flim Sabers tar sin tiende seier på rad. Ikke den som følger mest med på NHL, men prøver å få med meg litt hver dag. Om det er live eller bare sjekke nattens resultater. Blir aldri helt...

Blir aldri helt klok på denne ligaen. Buffalo Sabers liksom. Synes det er mye ræl i toppen nå, imens de antatte storkanonene svikter. Alle slår alle og lag svinger fra bånn til topp hver sesong.

Det er kanskje her profesjonell topp-hockey virkelig skiller seg fra den profesjonelle toppfotballen. Man må (varje kväll) angripe motstandermålet helhjertet, 100 % i samtlige 65 minutter, hvis ikke taper man.

Fotball er i kontrast et grunnleggende defensivt spill, der en avventende og forsiktig holdning ofte betaler seg. Til slutt vil et kollektiv av de største stjernene gjerne avgjøre matchen med ett eneste gudspust. Underveis kan de virke stuck i andre gir, men mønsteret gjentar seg helg etter helg.

Ikke slik i hockey. Javisst, en umulius av en keeper kan innimellom stjele en kamp for det underlegne laget, men får du tak i pucken du angripe, inn over blå. De kvelder storlagene av ulike grunner ikke er helt på, ikke makter å angripe 100 %, vil de også tape, mot presumptivt svakere motstander.

2
Retnuh_Flim Sabers tar sin tiende seier på rad. Ikke den som følger mest med på NHL, men prøver å få med meg litt hver dag. Om det er live eller bare sjekke nattens resultater. Blir aldri helt...

Blir aldri helt klok på denne ligaen. Buffalo Sabers liksom. Synes det er mye ræl i toppen nå, imens de antatte storkanonene svikter. Alle slår alle og lag svinger fra bånn til topp hver sesong.

Har jo vært ganske mye marginer også. I 7 av kampene har de trengt OT/SO. Så har de spilt mye backup goalies antakelig siden lag har tenkt de kan spare til vanskeligere kamper, men fortsetter Buffalo sånn her så vil det snu og folk bruke sin beste goalie mot de.

De har jo forsterket i år med Skinner og Dahlin. Mistet jo O'Reilly så mangler vel en ordentlig andrecenter bak Eichel før Mittlestadt eventuelt tar noen steg. Skinner har jo hatt kjempekjemi med Eichel og var når de startet å spille sammen sesongen har snudd for Buffalo. I tillegg er Dahlin en virkelig god back begge veier. Før hadde de jo bare Ristolainen som kun er god offensivt.

Føler ikke så mange av kjempene har sviktet i øst er et vel bare Pens av de man forventer som ikke er på sluttspillplass, men de har jo kamper tilgode på Rangers. Før sesongen var det vel Caps, Pens, Blue Jackets, Leafs, Bruins og Lightnings man forventet i playoff fra East. I vest mer åpent, men er vel bare Blues man kanskje hadde forventet mer fra etter de skaffet seg O'Reilly. Anaheim er jo like ved, men der blir jo Getzlaf og Peryy eldre vært år og er Gibson som har holdt de såpass høyt som de er.

Kings og Blackhawks blir jo dårligere år etter år nå. Så ikke så overraskende. Kings er gamle og treige og uten Quick i mål ser det dårlig ut. Blackhawks også ikke det de en gang var har gitt store kontrakter til stjernene som ga de så mange cuper, men har mistet bredden de engang hadde.

Det er jo litt av sjarmen med NHL at det jevnt og trutt blir endring i maktbalansen når svake lag får draftet seg gode igjen. Kings og Hawks var jo som Caps og Pens svake lag rundt lockouten. Men høye picks i den perioden gjorde de til de beste lagene. Etter de gode spillerne de lagene draftet tidlig i den perioden (Ovechkin, Crosby, Malkin, Doughty, Kane, Toews, Backström, Kopitar blant annet hvor 6 av de nevnte spillerne er topp 10 i poeng etter lockout) og fikk noen år på seg har det bare vært en annen vinner fra 09.

2

Lignende innlegg

Laster...