Nye VGD er lansert! Mer informasjon

I natt droppes sesongens første pucker så da er det på tide med en sesongtråd.

Årets terminliste ligger her, og en kontinuerlig oppdatert «trade tracker» ligger her.

Vi får forsøke et aldri så lite forhåndstips:

ATLANTIC virker ganske gitt på forhånd. Her går Tampa Bay Lightning, Toronto Maple Leafs og Boston Bruins til sluttspill som sist, og omsider kan fantastiske Barkov og hans kraftig forsterkede Florida Panthers slå følge.

METROPOLITAN består av åtte lag som alle med en viss rettmessighet mener de er playoff-lag. Det føles som fullstendig bingo i en divisjon der alle kan nå sluttspillet og hvem som helst havne utenfor uten at det vil være noe stort sjokk. Jeg elle-meller meg frem til Washington Capitals, Pittsburgh Penguins, Carolina Hurricanes og Philadelphia Flyers.

CENTRAL er nesten like uforutsigbar som Metropolitan, og proppfull av lag som kan gå hele veien. Her er ingen sjanseløse, men aller sterkest synes jeg Colorado Avalanche, Dallas Stars, Nashville Predators og St. Louis Blues er. Så kan det selvsagt bli fem lag fra Central i sluttspillet og i så fall er gjerne Winnipeg inne i varmen og kan fort finne på å vinne hele greia.

PACIFIC skal være grei skuring for Vegas Golden Knights, San Jose Sharks og Calgary Flames. I tillegg tipper jeg at Arizona Coyotes sanker mange nok poeng til at Central ikke stikker av med begge «wild card»-plassene.

4
1k kommentarer

Kommentarer

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å kommentere på dette innlegget!

Gå til innlogging

Jorge86

Jeg tok ansvar og lagde en ny tråd for kommende sesong. Lite arbeid lagt i åpningsinnlegget, men det tåler vi.

3

LaGoeba

Snakk om å snu formen 180 grader på særdeles kort tid. Meeen det er vel det som er en del av moroa med Play-off hockey.

Gratulerer masse til Islanders, et lag jeg har veldig sansen for fra før av, heier på dere videre!

2

osloblade

YES YES YES!

Det finnes rettferdighet i verden. Det kom ei lita tåre eller to da kampen var over. Fy faen så deilig! Og for en dominerende kamp av gutta. Er sjelden jeg har følt meg så rolig og lite nervøs under en kamp, og det i en game 7.

Da blir det Islanders - Lightning, første kamp natt til tirsdag. Let's go Isles!

2

Jorge86

Kjedelig at Colorado tapte. Det klart kuleste laget å se på. De fortjente å vinne game 7 også. En billig call på Compher ga Dallas 3-3 og muligheten til å henge med i matchen.

Ganske spesielt at Kiviranta kommer inn for en skadet Cogliano som ALDRI er skada, og scorer hat-trick inkludert game-tying goal under 4 min før slutt og OT-winneren.

Skaden på Grubauer ble dyr. Hutchinson klarte seg greit, men Francouz tapte dem ihvertfall én kamp. Tunge fravær i Erik Johnson og Joonas Doonskoi også, og ikke minst Gabriel Landeskog i game 7.

Avalanche har $22,4M i capspace før neste sesong. Graves og Burakovsky skal opp i lønn. Zadorov får nok omtrent det samme som han har hatt. Da mangler de bare 3-4 bottom6 forwards (Namestnikov forsvinner, kanskje Nischuskin også) som ikke trenger å koste noe særlig.

Colorado blir blant favorittene neste år også.

2

Sevens7ar

For å finne frem til hvem som helt objektivt sett burde vinne førstevalget har jeg tatt en liten titt på draft-statistikken for de siste 10 årene, f.o.m. 2010 t.o.m. 2019, for de syv lagene som er slått ut pluss de to som er involvert i den ene serien som ikke er avgjort ennå.

Jeg har tatt for meg det tidligste førsterundevalget de har forvaltet på den ene eller andrer måten, dvs at både draft-valg som et lag har byttet til seg og dem de har valgt å bytte bort teller med i og med at de i alle tilfeller har hatt rådighet over disse.

Edmonton har en gjennomsnittlig draft-plassering på 5,8 med spredningen 1 til 22. 9 av 10 ganger har de hatt et topp 10-valg hvorav 6 var topp 5, hvorav 4 var førstevalget.

Florida har en gjennomsnittlig draft-plassering på 10,4 med spredningen 1 til 23. 8 av 10 ganger har de hatt et topp 15-valg hvorav 5 var topp 10, hvorav 4 var topp 5, hvorav 1 var førstevalget.

Toronto har en gjennomsnittlig draft-plassering på 11,4 med spredningen 1 til 25. 7 av 10 ganger har de hatt et topp 20-valg hvorav 6 var topp 10, hvorav 4 var topp 5, hvorav 1 var førstevalget.

Columbus har en gjennomsnittlig draft-plassering på 11,6 med spredningen 2 til 24. 9 av 10 ganger har de hatt et topp 20-valg hvorav 6 var topp 15, hvorav 5 var topp 10, hvorav 3 var topp 5.

Winnipeg har en gjennomsnittlig draft-plassering på 12,7 med spredningen 2 til 29. 9 av 10 ganger har de hatt et topp 20-valg hvorav 7 var topp 15, hvorav 5 var topp 10, hvorav 1 var topp 5 (2).

Minnesota har en gjennomsnittlig draft-plassering på 15,4 med spredningen 7 til 24. 8 av 10 ganger har de hatt et topp 20-valg hvorav 5 var topp 15, hvorav 3 var topp 10.

Rangers har en gjennomsnittlig draft-plassering på 16,6 med spredningen 2 til 28. 7 av 10 ganger har de hatt et topp 20-valg hvorav 5 var topp 15, hvorav 4 var topp 10, hvorav 1 var topp 5 (2).

Nashville har en gjennomsnittlig draft-plassering på 19,7 med spredningen 4 til 30. 4 av 10 ganger har de hatt et topp 20-valg hvorav 2 var topp 15, hvorav 1 var topp 5.

Pittsburgh har en gjennomsnittlig draft-plassering på 22,1 med spredningen 8 til 31. 3 av 10 ganger har de hatt et topp 20-valg hvorav 1 var topp 10.

Ikke overraskende skiller Edmonton seg klart ut i den ene enden av skalaen. I motsatt ende er det Nashville og spesielt Pittsburgh som skiller seg ut. Jeg vil si nok også legge til Minnesota, som sammen med Pittsburgh er de eneste blant disse lagene som ikke har hatt et topp 5-valg de siste 10 årene.

I prioritert rekkefølge fra hvem som fortjener å vinne draft-lotteriet mest til hvem som fortjener det minst blir listen som følger:

1. Pittsburgh - 100% vitenskapelig og objektivt sett det laget som virkelig fortjener å få Lafrenière mer enn noen andre. 2. Minnesota - Har hatt lite å rope hurra for i draften det siste tiåret, kommer fra en skikkelig hockey-stat og kunne sårt trenge flere profiler i laget. 3. Nashville - Samme grunn som Minnesota, bortsett fra at det er et kjipere lag fra et kjipere sted. Skillet mellom de som har fått lite de siste årene og de som har fått mye går egentlig her. 4. Winnipeg - Artig lag som lenge har manglet bare det siste, lille ekstra på gjøre det virkelig stort. Har hatt jevnt over gode draft-muligheter i senere tid og ingenting å klage på sånn sett. 5. Columbus - Brorparten av de tidlige valgene deres ligger 8-10 år tilbake i tid, sene valg de siste tre årene. 6. Edmonton - Får førstevalg i pose og sekk, men klarer likevel alltid å rote det til sportslig. Hadde vært litt artig om de fikk enda ett, og se hva i all verden de da kan finne på for å unngå å bli ordentlig gode. 7. Toronto - Litt Edmonton light, bare ikke like tragikomisk ennå. 8. Florida - Har to av NHLs deiligste spillere i Barkov og Huberdeau, men ellers har de lite i ligaen å gjøre. Det er så glissent blant publikum når Panthers spiller hjemmekamper at man skulle tro de øvde på korona-tiltak i alle disse årene. 9. Rangers - NHLs desidert kjipeste lag. Det finnes ikke noe positivt å si om Rangers.

2

guru

1. Pittsburgh - 100% vitenskapelig og objektivt sett det laget som virkelig fortjener å få Lafrenière mer enn noen andre.

Er ikke sikker på at alle vil være enig i denne :)

Kult om han går til Wild. Med Kaprisov og Lafreniere inn snakker man virkelig om en forsterkning...

1

Sevens7ar

Er ikke sikker på at alle vil være enig i denne :)

Sant, det er ikke alle som forstår seg på vitenskap eller objektiv rettferdighet.

Men ja, sånn bortsett fra det så må jeg si det hadde vært litt hyggelig om Minnesota vant.

1

Canucks

00% vitenskapelig og objektivt sett det laget som virkelig fortjener å få Lafrenière mer enn noen andre.

Hvordan kan man si at det er objektivt? Du har jo selv laget et høyst subjektivt kriterie på at laget som har vært sportslig best over det siste ti-året er laget som har gjort seg mest fortjent.

I tillegg hvorfor begrense det til siste ti årene da.

Om et lag objektivt utfra de kritierene skulle fortjene 1OA hadde det vært Canucks. Nå kan de ikke velge 1st overall i år, men her er noen objektive kriterer også.

1. Laget som har vært lengst i NHL uten og ha draftet 1st overall noensinne. Har vært andre lag som heller aldri har fått æren av 1OA, men alle disse har kommet inn i ligaen tidligere.

2. Laget som har fallt flest plasser som følge av draft-lotteries gjennom tidene, og aldri vunnet draft lotteri av noen som helst slag gjennom historien.

Så er det et lag som virkelig utfra slike kriterier ikke har hockeygudene på sin side er det Canucks :-)

Selvsagt objektivt dette også.

1

Sevens7ar

Hvordan kan man si at det er objektivt? Du har jo selv laget et høyst subjektivt kriterie på at laget som har vært sportslig best over det siste ti-året er laget som har gjort seg mest fortjent

At det var 100% vitenskapelig og objektivt var så klart bare en spøk som jeg trodde var ganske åpenbar i og med de sterke overdrivelsene i ordvalgene.

1

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

OL

OL

Bilde

Vintersport

Vintersport

Bilde

Sykkel

Sykkel

Bilde

Sport generelt

Sport generelt

Laster...