Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Hjelp! Kamp mot Danmark tilbake i tid

Hei!

Jeg husker vagt fra min barndom en kamp mot Danmark hvor Norge vant. Husker ikke resultatet, men jeg husker at Norge fikk godkjent et mål hvor pucken ikke var inne. Noen som kan hjelpe meg?

1
3 kommentarer

Kommentarer

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å kommentere på dette innlegget!

Gå til innlogging

WatTyler

Rakim, nå kjenner jeg ikke din alder, men fra beskrivelsen vil jeg gjette meg til B-VM på Jordal, 4. April 1989. Da fikk Norge godkjent et særdeles viktig seiersmål (3 - 2) mot danskene i det sluttsignalet gikk. Sist på pucken var legendariske Stephen Foyn.

I 1989 var jo virkeligheten langt mer analog enn i dag, så der fantes intet kontrollrom i Toronto som kunne spille teipen omatt fra ulike vinkler. En teknologi i skjæringspunktet mellom tiendedeler og bilde var ikke tilgjengelig for sekretariatet i det hele tatt. Målet ble dermed godkjent, til hjemmepublikummets store glede og lettelse, skjønt de få NRK-bilder vi fikk se nok antydet at skiva krysset mållinjen lovlig sent.

Norge var altså storfavoritt og hjemmelaget, som jaktet sitt første opprykk til A-VM på 25 år. Danmark hadde i ‘89 ennå ikke fått full fart på sitt hockeyprogram. De var Prügelknabe og oppe på en tidlig visitt fra C-VM. Deres formelle protest ble avvist dagen etter. Også den gang ble det gjort forskjell på hjemmelag og hattemaker.

Jeg finner ingen levende bilder fra den gang, skjønt de har jeg nokså nylig sett på YouTube (bare ti år siden ?). Er du motivert bør nok «noen» i forbundet kunne frembringe disse. Hvis ikke får du vende deg til Nasjonalbibliotekets tidsskrift-avdeling. Hendelsen vakte betydelig oppsikt, i ‘89.

2

Zwei_Minuten_Strafe

Da fikk Norge godkjent et særdeles viktig seiersmål (3 - 2) mot danskene i det sluttsignalet gikk. Sist på pucken var legendariske Stephen Foyn.

Det var vel denne scoringen som fikk kallenavnet "is pucken" eller noe sånt?

Husker i ettertid, for ikke så mange år siden en reportasje (tror det var på NRK) hvor det var et intervju med Jon Herwig Carlsen om nettopp den kampen mot Danmark, og jeg mener da at den reportasjen også kunne søkes opp på YouTube.

2

Rakim

Hadde vært nydelig med klippet. Takk for opplysninger.

1

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

OL

OL

Bilde

Vintersport

Vintersport

Bilde

Sykkel

Sykkel

Bilde

Sport generelt

Sport generelt

Laster...