Nye VGD er lansert! Mer informasjon
Bilde

Jakt, Fiske og Friluftsliv

Jakt, Fiske og Friluftsliv

10 følgere

Krypdyr

Pgf. 25 i Viltloven: "Bruk av kjemikalier eller gift til avliving av annet vilt enn smågnagere og krypdyr, er forbudt. Departementet kan i særlige tilfelle gjøre unntak fra forbudet."

Betyr dette at én eller flere av våre fem krypdyrarter (firfisle, stålorm, hoggorm, buorm og slettsnok) kan avlives med kjemikalier eller gift? Eller har ikke de som ...

1
2 kommentarer
Bilde

Bantor

Primus Firestick TI

Har kjøpt denne skru rett i boksen tur brenneren.

Primus Firestick er helt genial til å varme drikke, eller vann til Real Turmat. I motsetning til mange andre brennere kan den pakkes ned umiddelbart.

Du trenger ikke å vente på at den skal kjøle seg ned, noe som kan være irriterende med andre brennere.

1
0 kommentarer
Bilde

hennings

Exit Nordpolen - det villeste jeg har sett på TV

Har noen her sett Exit Nordpolen? Dette er noe av det villeste jeg har sett på Norsk tv.

Børge Ousland og Mike Horn er verdens mest erfarne polfarere. De to legger ut på en helt vanvittig reise fra Nome i Alaska med båt til iskanten i Polhavet (rundt 3000 km). Der venter en skitur på over 1500 km, hvor store deler av reisen foregår uten noe sollys ...

1
3 kommentarer
Bilde

stjerta

Kammeret.no

Hei. Noen som vet hva som skjer med/på kammeret.no? Har vært nede i flere dager nå. Håper det ikke har vært noe ulovlig aktivitet, som medfører nedstengning.

1
2 kommentarer
Bilde

totem

Mørningstid svin

Jeg prøvde meg med dette innlegget under mat, men det var liten respons, så jeg prøver her.

Er det noen her som har noen ide om hvor lenge slakt av svin skal henge for mørning? Jeg har lest meg til rundt 60 døgngrader for villsvin, så det er det jeg har gått for med utegrisene mine, men jeg er litt usikker og jeg finner veldig lite rundt akkurat de...

1
0 kommentarer
Bilde

Bantor

Overlevelsesutstyr

Interessert i overlevelsesutstyr? Det er jeg også, selv om det er litt barnslig og tullete.

Det mest grunnleggende etter mitt syn:

- Nåler

- Fiskekroker

- Sen/Tau/Hyssing

- Opptenningsmetode (Fyrstikker/Lighter/Jukkastikke)

- Kniv (trenger ikke mye, for eksempel en vanlig sveitserkniv)

I tillegg er kart og kompass/ GPS kjekt å ha.

Skal vi være helt...

1
0 kommentarer

Fiske og matauk

Er det tillatt å fiske som amatør med en liten fiskestang eller bare snøre og duppe fra offentlig brygge eller svaberg langs kysten generelt dersom man selvsagt ikke trenger seg inn på privat grunn eller er til noe sjenanse for andre mennesker eller dyr? Er det fremdeles tillat å bruke meitemark eller er man gått bort fra det? Er der noen grense fo...

1
3 kommentarer
Bilde

HrSnill

Kapping av løp, og redusert utgangshastighet.

Hei.

jeg har en Tikka cal. 30.06. Løpet er kappet fra originale 57cm, til 52cm.

Fusion Jaktammo som går ut med 823m/sek,

kulevekt 11.7gram/ 180grain,

Coeffisient 0.498,

Hausken WD60 på tuppen.

Så kommer spørsmålet:

med kapp på 5cm, hva er da utgangshastighet på kula?

Ha en fin kveld.

Mvh

1
1 kommentarer
Bilde

-Cerberus-

Flytte ut i villmarken, beste alternativer?

Kun halv-seriøst, har bare lekt med tanken til nå. Men om man er lei stresset av et moderne samfunn. Om man har lyst å bare gripe øksen, flytte inn i villmarken, bygge seg en hytte og leve av naturen - hvor i Norge er de beste alternativene?

Lengre nord er mer isolert, men også kaldere vintre. Problemet med å gå for langt sør er man risikerer å stø...

1
3 kommentarer
Bilde

fedda1

Om fjellstøvler, særlig Lundhags

primært, men også om annet mht skotøy under.

Først om Lundhags, så tror jeg de må lage disse støvlene selv, altså i Sverige. For de fjellstøvlene deres/Lundhags, kan man altså bestille såkalt Custom made og altså på egne mål, vristhøyde, fotbredde, farge, såle(såvidt jeg forstår) og det å få en støvel laget etter egne mål, koster 600 sek ekstra - L...

2
1 kommentarer
Bilde

Eivinder

Noen som sliper spikkekniver?

Jeg har en haug med ganske billige spikkekniver som har blitt sløve. Er det noen som vet om noen som gjør jobben maskinelt og sliper dem skarpere igjen? Det er til en skoleklasse og jeg har ikke tid til å kunne fikse alle på egenhånd. Bor på Østlandsområdet og noen har spesifikke navn å komme med.

1
0 kommentarer
Bilde

ONV95

Anbefaling for ørretfiske innen 3 timer fra Oslo.

En kompis og meg planlegger en langhelg med ørretfiske Max 3 timer kjøring fra Oslo. Vi fisker primært etter ørret med sluk, spinner og mark, men prøver noen kast med fluestang også. Vi ønsker primært å leie en enkel hytte som utgangspunkt for dagsturer, men vi diskuterer også å bo i telt.

Er det noen som har anbefaling om et område vi kan sirkle o...

1
1 kommentarer
Bilde

Bantor

Kompass

Går å tenker litt på å kjøpe nytt kompass. Nå er det jo mest GPS som blir brukt til navigasjon da. Men er kjekt å ha som sikkerhet.

Suunto er vel det vanligste nogenlunde fornuftige kompassene en kan få kjøpt. Lars Monsen anbefalte visstnok Suunto MC-2 med global nål.

Har hørt litt av hvert om de billigere modellene til Brunton, men Truarc 3 skal v...

1
1 kommentarer
Bilde

Mts

Problemer med bikkja

Min wachtelhund, som jeg hovedsaklig bruker på hårvilt, fungerer fint som både kortdriver og hihund. I det siste derimot har jeg erfart at hunden som vanligvis er en forligger oppfører seg mer og mer som en sprenger. Dette er frustrerende når jeg gjør nedslag mot grevlingen og hunden ikke lenger er der. Er det noen som har noen gode råd?

1
1 kommentarer
Bilde

VilhelmDybdahlHoli

Selge luftvåpen

Hei

Jeg lurer på hvordan man skal gå frem når man skal selge luftvåpen? Gjelder samme regler for salg av våpen også ved salg av luftvåpen? Noen som vet hvor man kan få tak i ansvarsfraskrivelse når det gjelder luftvåpen? Dersom dette skulle være nødvendig?

1
1 kommentarer
Bilde

Jobs

Nå er det lov og skyte ulv som angriper hunden.

Men hva sier loven om og ta med seg våpen når en ligger ute i telt i en ulvesone? Har søkt litt på nettet og finner ikke noe regler om dette.Greit og ha med seg en revolver om en ligger i femundsmarka og har med seg hund.

https://www.nrk.no/ostfold/na-kan-hundeeiere-skyte-ulv-1.7677247

1
0 kommentarer
Bilde

torbjornberget

Skyting på blink med rifle

Hei!

Skal ta jegerprøven 11. september og starte med jakt. Har jeg lov å skyte på blink ute i naturen? Har ei hytte som er flere km unna vei og andre hytter, har jeg lov å skyte på blink med rifle her?

1
0 kommentarer
Bilde

Ape

Hardangervidda. Øst eller vest?

Siste turen var kalhovd startpunkt. Sommeren det var djevelsk varmt selv på vidda. Det var veldig mye lyng og føler vi hadde flaks som fant en fin teltplass.

Noen som har noen tips til andre startpunkter hvor vi kan gå innover og finne masse fine teltplasser og fiskevann rundt?

1
1 kommentarer
Bilde

Madelen

HJELP! Tips til telt tur med hund?

Hei!

Jeg og min schæfer (5år) skal på en liten roadtrip, og jeg trenger sårt hjelp til hvor vi kan dra. Planen er å kjøre noen timer - gå tur i fjell eller vakre omgivelser - overnatte - for så å kjøre videre til neste sted.

Vi er veldig tur vante, men jeg trenger tips til hvor vi kan dra? Om du har råd til en rute vi kan ta, så bare kom med dem. J...

1
2 kommentarer

gamecrazy

Zodiac P-7000? Fremdeles brukbar?

Dette skal være en walkie-talkie type cb med 24 kanaler AM og FM.Er den fremdeles brukbar på fjell hei og skog? Er litt asosial,og har ikke hund,så jeg tenkte denne kanskje kunne redde livet mitt ved å bruke kanal 16 ved benbrudd el.lg.Ikkenoe stort tapom det er en museums gjennstand siden jeg gav 200kr for den.

Siden jeg er stor og tung vurderer j...

1
4 kommentarer
Neste side

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

OL

OL

Bilde

Vintersport

Vintersport

Bilde

Sykkel

Sykkel

Bilde

Sport generelt

Sport generelt

Laster...