Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Vet noen noe mer om det kan komme til å bli fullstreik blant lærerene? Eller er konflikten løst?

Skal opp til eksamen om ca.3 uker, det er derfor jeg lurer.

På forhånd takk.

1
9 svar

9 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

niomi

Brudd i forhandlingene på fredag denne uken, så nå er de i mekling. Meklingsfrist 17. mai. Utrolig hva riksmeklingsmann får til, men i denne konflikten står partene veldig langt fra hverandre, så jeg tror det blir streik, jeg.

For ordens skyld må jeg si at jeg ikke er lærer. Jeg jobber heller ikke innen noen fagforening, så min støtte til lærerne i år har ingen personlige grunner. Jeg har ikke engang barn! :-)

I tidligere konflikter må jeg si jeg ikke har støttet de, men i år har de min fulle støtte. KS oppfører seg som fulle alker i denne konflikten, og de prøver jo rett og slett å rasere arbeidsmiljøet for en hel yrkesgruppe.

Så kanskje tom niomi, som jobber i det private næringsliv, kommer til å gå i tog for lærerne i år.

1

nikolas1

niomi skrev: "Brudd i forhandlingene på fredag denne uken, så nå er de i mekling. Meklingsfrist 17. mai. Utrolig hva riksmeklingsmann får til, men i denne konflikten står partene veldig langt fra hverandre, så jeg tror det blir streik, jeg."

Er dette den fristen som opprinnelig var 1. mai som nå er 17 dager?

1

Tioman

nikolas1 skrev: niomi skrev: "Brudd i forhandlingene på fredag denne uken, så nå er de i mekling. Meklingsfrist 17. mai. Utrolig hva riksmeklingsmann får til, men i denne konflikten står partene veldig langt fra hverandre, så jeg tror det blir streik, jeg."

Er dette den fristen som opprinnelig var 1. mai som nå er 17 dager? _________--

Nei, det er ikke helt korrekt framtstilling.

KS og utdanningsforbundet hadde en frist til 1.mai og bli enige, hvis de ikke blir enige innen fristen (noe det selvsagt ikke blir), så sendes det videre til riksmeklingsmannen. Normalt sett har riksmeklingsmannen (tror tallene stemmer) 10 virkedager, hvor det forhandles videre. Hvis det da ikke blir enighet blir det streik - og den skal varsles med (igjen tror tallet stemmer) 4 virkedager. Så streiken kommer vel ikke før tidligst 22-24 mai (omtrent)

1

nikolas1

Lærerne våre har den siste uken gått rundt og sagt at streiken er uunngåelig. Svaret kommer såvidt jeg har forstått i løpet av kvelden og natten, så det er rart det ikke har stått mer om det nå i det siste.

Eksamen tror jeg uansett du må opp i. Her på skolen min er det hyret inn pensjonister til å sitte eksamensvakter mens lærerne streiker.

Les forresten mer på http://unio.no, tror jeg.

1

truebIue

nikolas1 skrev: Eksamen tror jeg uansett du må opp i. Her på skolen min er det hyret inn pensjonister til å sitte eksamensvakter mens lærerne streiker.

Trodde det var muntlig det var snakk om vi kunne slippe? Og der trengs det jo lærere.

1

nikolas1

truebIue skrev: "Trodde det var muntlig det var snakk om vi kunne slippe? Og der trengs det jo lærere."

Muntlig slipper vi, skriftlig går som vanlig. Problemet er bare at muntlig er så sent at streiken sannsynligvis er over innen da.

1

niomi

Neida. Neppe. Man er jo ikke avhengig av faglærere til stede under skriftlig eksamen, vettu. Muntlig eksamen, derimot, vil det ikke bli noe av, da faglærer er en av sensorene og det bedømmes der og da.

Hva som skjer med retting av skriftlig eksamen, vet jeg ikke. Dersom konflikten strekker seg ut, vil vel opptak til høgre utdanning bli kjørt uten eksamensresultater for dere som er ferdige i år. Og hvor lenge man kan vente på sensuren utover høsten, vet jeg ikke. Mulig at eksamenene da bare strykes, men at dere må gjennomføre eksamen er jeg nok nesten helt sikker på.

Vet det var streik blant sensorene på universitetene for noen år siden. Da måtte studentene avlegge eksamen, men den ble aldri sensurert, og alle som møtte opp fikk bestått, mens de som ikke møtte fikk stryk og måtte ta den senere.

1

SlagelseFH

Har ikke hørt noe mer nytt om den saken enda, så er det er vel bare for deg å vente i spenning.

1

Lignende temaer

Bilde

Jus

Jus

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Politikk - Internasjonal

Politikk - Internasjonal

Laster...