Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Politihøgskolen

Har tenkt å søke meg inn på Politihøgskolen, men problemet er at karakterene mine ikke er så bra, dvs 3 i snitt kanskje + mye fravær..

Er det noe man kan gjøre for å forbedre sjangsen for å komme inn som f.eks å ha vært vekter, ha veldig bra fysisk form, osv.. ? noen spesielle jobber som er positivt og ha hatt?

Og kan man søke hvis man er fargeblind?

1
16 svar

16 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

sacred

mitchell skrev: Har tenkt å søke meg inn på Politihøgskolen, men problemet er at karakterene mine ikke er så bra, dvs 3 i snitt kanskje + mye fravær..

Er det noe man kan gjøre for å forbedre sjangsen for å komme inn som f.eks å ha vært vekter, ha veldig bra fysisk form, osv.. ? noen spesielle jobber som er positivt og ha hatt?

Og kan man søke hvis man er fargeblind?

---- Som sagt før så må du ha mye bedre karakterer. Av kanskje 2000 søkere blir kanskje 1200 kalt inn til opptak og det er fordi de resterende ikke har bra nok karakterer (og kanskje noen med noe på rulleblad, da..). Det er ganske høyt egentlig, tror ikke 4,8 er så verst tippa!

Seff hjelper det å være i bra form, det trenger du jo til de fysiske testene uansett. At du har jobbet som vekter e.l. hjelper også hørte jeg fra en politisjef.. det hjelper altså i det siste intervjuet hvis du står på de fysiske testene.

1

PeterCroucdh

Sacred:

En regner ikke snitt, men poeng. Dvs at du kan ta med realfagspoeng, fordypningspoeng , vernepliktspoeng og alderspoeng. Ligger rundt 50 poeng dvs at en kan komme inn med feks 3.1 i snitt om en har full fordypning i realfag, militærpoeng og alderspoeng.

Karakterpoeng: 3.1*10 =32 Snittkarakter 3.1 Fordypningspoeng: 4 Full fordypning tre fag Realfagspoeng: 4 matte,fysikk,biologi,kjemi Alderspoeng: 8 Fire år etter vgs Militærpoeng: 3 Militæret

Gir 50 poeng totalt.

Så en behøver ikke noe veldig høyt snitt om en har gjort gode fagvalg på vgs og kost seg et år i kongens klær.

1

sacred

Ja du har rett i det PeterCroucdh! Det var vel egentlig det jeg mente, var litt feil formulert. Jeg hadde 4,6 i snitt men er nå 5,1 poeng.. etter alderspoeng, fordypning og litt diverse :)

1

Gl0rfindel

Nei, du kan ikke være fargeblind.

Det står på phs.no at alle søkere må ha minimum karakteren 3 i norsk for å bli evaluert, men grunnet antallet søkere (ca.2000 i 2006) blir man ikke tatt inn til opptaksprøver med mindre man har 4.8 i snitt. Mye fravær er selvfølgelig negativt. Men har man en forklaring på det tror jeg ikke det er noe problem å si ifra om dette på intervjuet.

Du kan jo alltids prøve å forbedre snittet ditt ved å ta opp fag som privatist. Holder selv på med det pga jeg mangler 0.4 i snitt for å komme inn til opptaksprøvene. Det er også positivt å ha gjennomført førstegangstjeneste, men ikke noe krav. Du får også 3 poeng (0.3 karakter) for førstegangstjeneste eller ett år på høgskole.

Jobberfaring er også en fordel vil jeg tro. Jobb med vanskeligstilte og gamle tror jeg teller veldig positivt.

Noen som vet hva slags snitt man måtte ha for å komme inn til opptaksprøvene 2006?

1

Gl0rfindel

Husk på at fra og med det året du fyller 20 så får du 2 karakterpoeng til du fyller 23 år. Altså 8 poeng.

1

mitchell

takk for svar :)

ikke fargeblind nei? menmen, da kan jeg vel ikke søke uansett =\

1

Ribba

Hva med å ta opp noen fag fra vgs?

1

Gl0rfindel

Nå skal ikke jeg ødelegge håp heller, men hvis du ser her: http://www.phs.no/templates/page.aspx?id=456

"Krav til troverdige vitner Politiet vitner ofte i rettssaker, og man ønsker ikke at det kan sås tvil om politimannens troverdighet ved slike anledninger. Reichelt viser til fargeblindhet/ fargesvakhet som et eksempel. – Det må ikke kunne reises tvil om at politimannen faktisk så en grønn bil på åstedet. Dersom vitnet er fargeblind/ fargesvak er ikke vitnemålet med sikkerhet troverdig i en rettssal, avslutter han."

1

PeterCroucdh

opptaksprøver med mindre man har 4.8 i snitt

>>En regner vel poeng og ikke snitt?

1

Gl0rfindel

stemmer

1

Kieran

hmmm, en kamerat av meg kom da inn med 4,1 i snitt han...

1

Lignende temaer

Bilde

Jus

Jus

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Politikk - Internasjonal

Politikk - Internasjonal

Laster...