misterGE Er jo avhengig av selskap, og hvor mye man selger...

Akkurat.

Dette er et godt eksempel på en møkkajobb.Presset og salgsmaset i denne typen jobb gir deg aldri et sekund fred.

Husk at skal man lykkes som selger,så kreves det ganske mye av deg som person.Vil påstå at det er kun en liten prosentandel mennesker som virkelig lykkes med slikt arbeide.

Ikke for å være negativ,men jeg har sett mange som har møtt veggen i salg.

1

Er i IF forsikringsselskap. Har hørt det mange sier her jeg også, men tenkte bare å undersøke litt da vuttu :) :)

1

Forsøk i DnB NOR. De er et seriøst selskap, og forsikringsrådgiverne der får ikke provisjonsbetalt. Dette for å forhindre råsalg som går på bekostning av kundens behov og ønske.

Man ser ofte at selgerne i selskaper som IF etc. råselger og egentlig driter i kundens behov så lenge de får et salg på blokka, og dermed penger.

1

Jeg har hatt akkuratt denne jobben selv for 10 år siden.

Tidene har forandret seg litt, sammen med lovverket. Når jeg gjorde dette, så fikk jeg 0 i fast lønn og 100% i provisjon, uansett salg.

I tilegg måtte vi finne kundamassen helt på egenhånd. Det var kanskje det vanskeligste av hele arbeidet.

For min del klarte jeg ikke å tjene nok til at jeg ville fortsette. Men nå har jeg hørt der er en del endringer. Bl.a. at en får tildelt kundemassen på forhånd, og du slipper å ringe til 100 personer for å få 1 møte.

I tillegg ser det ut som du får fast lønn i større grad nå, med provisjon som bonus. Akuuratt i denne stillingen, virket det som at du måtte oppnå et vist budsjekk for å få en viss lønn. Spør grunding hvordan lønnsystemet virker når du ikke klarer å oppnå budsjett.

Du må ha rom for en svingende økonomi. Du må tåle mange nederlag og lange dager.

Men lykkes du i dette yrket, kan du tjene gode penger, og ha en rimelig behagelig arbeidsdag.

Men pass på. Velig få blir gamle i dette yrket :) På en annen side er det en kjempe bra start på karrieren, da en slik jobb gir deg mye mer enn en butikk jobb, eller andre lignende jobber.

1

Jeg jobber i IF selv, akkurat den stillingen du søkte på. Hvordan gikk det forresten?:)

Jeg skal ikke nekte for at yrket absolutt ikke er for alle. Siden jeg startet der for et drøyt år siden har hele 14 stykker sluttet. Mange møter veggen og takler ikke det presset med å være "på" hele tiden. Det lureste du kan gjøre er å skaffe deg et nettverk. Gjør du en god jobb så er ikke kundene sene om å anbefale deg til venner og bekjente osv. Da har ballen begynt å rulle, og du kan på sikt om du gjør en god jobb med kundene, sitte og få 50% innkomne samtaler, og penger rett i kassen:)

Lønnen er som følger: 10% av alt salg opp til 150 000. Bikker du 150 000 i salg, så har du fastlønn på 25 000. Neste steg er 200 000 i salg, da har du fastlønn på 35 000. Alt over dette får du 20% provisjon på. Bikker du dette, kan du gjøre svært gode penger om du står på. Han beste på avdelingen hos oss, tjente 1,5 millioner i fjor. Han jobbet fra 12-17 hver dag, og hadde fri i alle helger. Det sier sitt..

1

Var på intervju, tror ikke jeg gjorde så godt inntrykk der for jeg hørte ikke noe i går.. Og han skulle ringe igår.. Men jeg hadde bestemt meg for å takke nei uansett så for meg gjorde det ingenting :)

Var slik som du forklarer der, virket spennende og hadde kona hatt fast jobb hadde jeg nok prøvd det ut litt hvertfall :)

1

Fikk tilbud om å komme til nytt intervju.. men måtte takke nei.. Har fast jobb med fast inntekt og er avhengig av å få inn penger hver måned :)

Men takk for alle svarene som jeg fikk under debatten ;)

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Sånn blir det når en bonde skal styre . . . . .

Sånn blir det når en bonde skal styre både skatt og finans, han har neppe peiling / kunnskap om noen av delene. Bønder betaler jo ikke mye skatt, de får for det meste subsidier. Og kalkulatoren til Ve...
Bilde

Smalt til mot Vedum: – 26.000 nordmenn tapte sparepengene sine

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum vil tredoble skatten for fiskerinæringen og hisser opp en hel næring.


Bilde www.msn.com
2
32 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Sabotasje på norske rør

Hvem vil det ramme? Hva skjer med fisken? Biden er den eneste som tjener på sabotasje. Russerne vender seg østover. Hva skjer om det blir atomkrig? Tjernobyl radioaktivt materiale kom over Norge i 1...
2
10 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Ikke ytringsfrihet i Norge

I og med at Hulsker må møte i retten for ting han har sagt i fylla så kan vi konstatere at Norge ikke har ytringsfrihet. Norge er en totalitær stat hvor takhøyden for hva som kan sies har blitt for la...
3
6 svar
Aktuelt nostalgikern Siste svar

Iran-demonstrasjonene.

Er dette uten interesse her på sidene? Men kan noen forklare hvordan det skal tolkes at man i Søndagsrevyen 2. okt. (på NRK) kan se minst et par kvinner som står i første rekke iført nettopp dette ho...
1
15 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Norge har ikke ytringsfrihet

Ser at høyesterett har innskrenket ytringsfriheten i Norge iflg TV2 Nyhetene om hatefulle ytringer. JEG ANBEFALER FOLK Å GÅ RETT HJEM ETTER JULEBORD. Norge har ikke ytringsfrihet. BOIKOTT BARENE!
2
7 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Motbydelig journalistikk

Nå går media mer og mer over til å vise likposer hver kveld så må man spørre hvem de tror de forteller historien sin til. Både NRK og TV2 ødelegger unge mennesker med dette. Ingen nordmenn skal ut i...
2
5 svar
Politikk - Norsk vif_support Siste svar

Borgerlig flertall med Venstre og KrF under sperregrensen

NRK - Borgerlig flertall med Venstre og KrF under sperregrensen En ny meningsmåling viser at borgerlig side har flertall på Stortinget, selv med Venstre og Kristelig Folkeparti under sperregrensen
Bilde

Borgerlig flertall selv med Venstre og KrF under sperregrensen

En ny meningsmåling viser at borgerlig side har flertall på Stortinget, selv med Venstre og Kristelig Folkeparti under sperregrensen.


Bilde www.nrk.no
1
4 svar
Laster...