Jobb og Utdanning

jnessa

Sport Management - Molde

Hei! Går per dags dato Teknisk Kybernetikk (sivilingeniør) ved NTNU på 1. året, men har begynt å tenke over om det virkelig er dette jeg vil. Så meg litt rundt om hva jeg kunne tenkt meg, og det var en ting som virkelig vekket interesse hos meg: Sport Management ved Høgskolen i Molde.

Lurte på om det er noen her inne som har erfaringer med denne utdanningen? Ser ut som en grei utdanning og ved påbygging til master eller lignende kan man nok stille sterkt til gode jobber både innenfor idretten og ellers tror jeg? Noen som har noe å si på det? Lurte bare på hvordan jobbmarkedet er. Er det vanskelig å få seg jobb med denne utdanningen, eller havner flertallet i jobb ganske raskt etter utdanningen? Kan godt tenke meg at jeg tar en master (gjerne i Team Sport Management i Molde eller noe lignende i utlandet) etter bachelor om jeg går for dette. Ønsker først og fremst å jobbe innenfor idretten (helst fotball) om jeg går den veien.

Noen som har noen erfaringer eller noe å bidra meg angående denne utdanningen? Er liksom ikke så mye å finne ut om denne utdanningen annet en den infoen HIM har på hjemmesiden sin med tanke på at det er en ganske spesiell utdanning som ikke tilbys mange steder (tilbys vel med NIH, men er vel mer fokusert på idrett enn økonomi og ledelse etter det jeg har forstått).

1
10 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Ganske spennende utdanning for dem som er interessert i idrett.

I enkelte fag har man forelesere fra Olympiatoppen. Dvs. fra folk som jevnlig er på feltet med toppidrettsutøverne i Norge, enten ved hjelp av treningsopplegg eller forskning.

Der lærer man hvordan man skal trene riktig, både i forhold til øvelser, men også i forhold til opplegg og evaluering av opplegg.

Man lærer om idrettshistorie, hvorfor idrett er blitt idrett slik den er idag. Hovedfokus på engelsk/europeisk og norsk idrett.

Man lærer om administrasjon og organisasjon. Både i forhold til ledelse og i forhold til teoretiske/praktiske ting.

I utgangspunktet skal man kunne få seg jobb i ett hvert særforbund i Norge, eller i enhver klubb. Dette gjelder også i utlandet.

Det kan være mye fotball i undervisningen. Rett og slett fordi det er den sporten som er størst økonomisk i Norge og som er enklest å bruke eksempler fra.

Vet at de i Event Management(master) har kjørt på med oppgaver relatert til å arrangere Ski-VM / OL.

Semesteret er i tillegg delt opp i to, så man kjører to fag av gangen.

Denne høsten har jo "Champions League" for U-lag begynt. Og i den forbindelse har jo både ungdomsakademiet til Wolfsburg og Liverpool vært og holdt foredrag. Det samme har akademiet til Molde og toppfotballsenteret. Til uka kommer Sporting Lisboa.

Hvis du vil ha noen eksempler på oppgaver/forelesninger, så kan du legge inn en mail. Så kan jeg sende et par til deg.

2
SirKillalot Ganske spennende utdanning for dem som er interessert i idrett. I enkelte fag har man forelesere fra Olympiatoppen. Dvs. fra folk som jevnlig er på feltet med toppidrettsutøverne i...

I utgangspunktet skal man kunne få seg jobb i ett hvert særforbund i Norge, eller i enhver klubb. Dette gjelder også i utlandet.

Husker disse sports management-studiene/spesialiseringene begynte å dukke opp da jeg var student. Jeg valgte da ikke å starte med noe sånn, men valgte i stedet normal siv.øk, da jeg følte det var tryggere ift jobb etter studiene. Så av ren nysgjerrighet; hvordan har jobbmarkedet vært for arbeidssøkere med denne utdanningen? Får man seg relevant jobb med en anstendig lønn, eller har det vist seg vanskelig i praksis?

1
jnessa Nettopp der jeg også er nå. Heller litt mot normal siviløkonom-studie, ettersom det virker litt tryggere i forhold til jobb og åpner mer muligheter.

Det er vel den vanlige regla om at man skal studere det man virkelig brenner for og kan tenke seg å jobbe med resten av livet. Men det skader ikke å kikke litt på jobbmarkedet før man plutselig sitter der ferdigstudert og uten en eneste ledig jobb å søke på :) Uten at jeg sier det er tilfellet om du går sports management.

Men jeg kan i alle fall bekrefte at med en vanlig siv.øk-utdanning, så er det ekstremt mange jobber du kan søke på. Er kanskje den mest anvendelige utdanningen du kan ta i dette landet. Og har du en mastergrad med greie karakterer, så burde du i alle fall stille sterkt.

1
Spahob [sitat…] Husker disse sports management-studiene/spesialiseringene begynte å dukke opp da jeg var student. Jeg valgte da ikke å starte med noe sånn, men valgte i stedet normal siv....

Akkurat hvordan jobbmarkedet har vært, er jeg ikke sikker på. Det kan nok sikkert variere i forhold til hva folk velger å gjøre etter bachelor. Går dem i jobb? Tar de master?

Foreslår at du sender en mail til han her karen: http://www.himolde.no/index.cfm?pageID=1623&ansattid=323&language=no

Han har vært studieleder for faget de siste årene, men er ikke det i år da han tar doktorgrad. Enten kan han svare deg på det, eller sende deg videre til rette vedkommende.

Når det gjelder forskjellene på Sports Management og sivil øk. Så kan du jo ta en titt på begge fagplanene til bachelorgradene(bla ned):

http://himolde.studiehandbok.no/no/content/view/full/12327

http://himolde.studiehandbok.no/no/content/view/full/12199

Så kan man for eksempel ta It og Logistikk for masteren.

I utgangspunktet så skal man kunne få jobber også i andre områder selv om man tar idrettsdelen. Men som man ser, så er valgfriheten i business-delen en smule større.

Her står det litt fra NIH: http://www.nih.no/templates/page____6927.aspx

Og her står en liten sak: http://www.tautdanning.no/default.aspx?did=9118222

Og her var en blogg om det: http://marennih.blogspot.com/2011/04/hva-er-sport-management.html

Jeg vil ihvertfall si studiet er veldig praktisk rettet til nå.

1
SirKillalot Akkurat hvordan jobbmarkedet har vært, er jeg ikke sikker på. Det kan nok sikkert variere i forhold til hva folk velger å gjøre etter bachelor. Går dem i jobb? Tar de master? Fores...

Foreslår at du sender en mail til han her karen: http://www.himolde.no/index.cfm?pageID=1623&ansattid=323&language=no

Neida, riktig så interessert er jeg ikke. Kommer ikke til å ta noe nytt studium nå for å si det sånn. Trygt plassert der jeg ønsker å være :) Tenkte bare høre med deg som tydeligvis har førstehåndskunnskap om studiet.

Spennende studie for alle som er idrettsinteresserte og vurderer en øk.adm-bachelor. Men til alle potensielle søkere så vil jeg anbefale å undersøke grundig hvilke jobber folk har fått med denne utdannelsen. Ser linkene dine gir litt info. Det er ikke haugevis med fulltidsjobber innen idrett, og man er nok litt bak siv.økerne om man søker jobber utenfor idrettsverdenen.

1

Hva er dette for noe tull? Skal dere alle bli fotball managere etter å ha gått dette da.

1
deleted287273

Lurte bare på hvordan jobbmarkedet er. Er det vanskelig å få seg jobb med denne utdanningen,

Ja, det er ikke lett. En bør ha kontakter i fotballmiljøet allerede.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk jaha1255 Siste svar

Pride-skytingen:

Hvis RESPEKT FOR ANDRE MENNESKER UANSETT LEGNING . VI kan være UENIG / ENIG SÅ MYE VI VIL MEN DE " SKEIVE " FORTJENER OGSÅ FULL RESPEKT til å leve sine liv på lik linje som vi andre som IKKE ER SKEIVE...
1
45 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

PST sjefen må gå!

Vi kan ikke ha et PSTsom ikke gjør jobben sin. De må også ta folk med psykiske lidelser . Det er for seint når det drepes folk. Norge er en politistat og det kryr av politi i Oslo. Både sivil og i uni...
1
26 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

NRK sport politisk blind!

Nå må NRK slutte å politisere alt av idrett. Klaveness hadde ikke oppdatert coronapasset sitt på telefonen / mobilen. Så får faen NRK det til å se dette som en politisk markering mot Klavenes. Det er...
2
9 svar

Der gikk Stortingspresidenten på mine

"– Hat er hat, og har ikke noe med religion eller bakgrunn å gjøre, sa Stortingspresident Gharahkhani. Beklager, men det er for dumt sagt for en stortingspresident. Det er mye annet han burde sagt -...
Bilde

Sa at angrepet ikke har noe med religion å gjøre: Nå får han svar

– Vi må være klar på hva som motiverer til denne type terror, sier Høyres Mahmoud Farahmand.


Bilde www.nettavisen.no
1
1 svar
Laster...