Jobb og Utdanning

PowerRanger

Utdanning i England

Er ferdig med bachloren min i samfunnsøkonomi til våren og vurderer sterkt å søke skoler i England. Noen som har info om skoler, når man må søke, priser osv?

Tar imot alle info med takk

1
36 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

De fleste universitet i Storbritannia (i alle fall de som jeg kjenner til) ha lopende inntakt fra ca. februar til oppstart i september. Jo tidligere du soker jo bedre, universitetene tar inn studenter til programmene er fulle.

Master i Storbritannia bli dyrere og dyrere for hvert aar. Spesielt vi i Norge er uheldige. Mens svensker, sansker og finner betaler det samme som briter (EU) er det dessverre ingen "rabatt" for oss EOSere. Med andre ord, vi betaler like mye som amerikanere og kinesere. Ved universitet i Edinburgh hvor jeg nylig avsluttet min master kostet ett ettaarig master snaue 12 000 pund, mens EU-medlemmer kom unna med ca 5,500 pund. Det er surt siden vi har akkurat de samme rettighetene som kandidater fra EU-land, og det koster ikke universitetene en krone mer (tror jeg) og ta inn EOS-studenter, siden vi ikke trenger noe visum, politiattest eller lignende.

Men det er definitivt verdt det, og jeg ser nesten bare fordeler i at masteren gaar over ett aar i stedet for to. Eneste problemet er hvis du er interessert i aa gjoere et lengre feltarbeid. Gjoer deg klar for et intensivt men givende aar. Hvis du velge rett linje og rett skole vel og merke.

1

Hva slags master tenker du deg innpaa? Flere universiteter i Storbritannia er meget gode paa noen retninger og flatterende daarlige paa andre.

1
helvis De fleste universitet i Storbritannia (i alle fall de som jeg kjenner til) ha lopende inntakt fra ca. februar til oppstart i september. Jo tidligere du soker jo bedre, universitete...

. Med andre ord, vi betaler like mye som amerikanere og kinesere. Ved universitet i Edinburgh hvor jeg nylig avsluttet min master kostet ett ettaarig master snaue 12 000 pund, mens EU-medlemmer kom unna med ca 5,500 pund. Det er surt siden vi har akkurat de samme rettighetene som kandidater fra EU-land, og det koster ikke universitetene en krone mer (tror jeg) og ta inn EOS-studenter, siden vi ikke trenger noe visum, politiattest eller lignende.

Er deilig med dobbelt statsborgerskap i slike tilfeller, men det var et sidespor. ;)

1

Det er vel slik at det er en vesentlig forskjell ang. skolepenger på skotske og engelske universiteter, der de skotske er langt gunstigere økonomisk ?

1
helvis De fleste universitet i Storbritannia (i alle fall de som jeg kjenner til) ha lopende inntakt fra ca. februar til oppstart i september. Jo tidligere du soker jo bedre, universitete...
VicariousVagabond

Spesielt vi i Norge er uheldige. Mens svensker, sansker og finner betaler det samme som briter (EU) er det dessverre ingen "rabatt" for oss EOSere.

Det varierer vel fra skole til skole. Jeg opplevde for eksempel at skoler som i utgangspunktet ville ha forferdelig mye penger av meg ombestemte meg og satte meg på EU-fees etter at jeg sendte en mail.

1
VicariousVagabond [sitat…] Det varierer vel fra skole til skole. Jeg opplevde for eksempel at skoler som i utgangspunktet ville ha forferdelig mye penger av meg ombestemte meg og satte meg på EU-fee...

Jeg opplevde for eksempel at skoler som i utgangspunktet ville ha forferdelig mye penger av meg ombestemte meg og satte meg på EU-fees etter at jeg sendte en mail.

Har skolene virkelig ikke mer greie på hvordan det funker enn som så ? Er mye penger på spill, og konsulentene som driver med dette på de aktuelle studiestedene bør jo ha oversikt.

1
helvis I utgangspunktet ikke, det er det som er så tåpelig. Mulig noen skoler gjør det (men det har ikke jeg erfart), men de fleste ser vel sitt snitt og tjene mest mulig penger.
VicariousVagabond

Mulig noen skoler gjør det (men det har ikke jeg erfart), men de fleste ser vel sitt snitt og tjene mest mulig penger.

Ja, det er jo et spørsmål om penger. Det jeg gjorde var at jeg fant en dårlig skole som slapp meg inn med EU-fees. Deretter sendte jeg mail til et par andre skoler og sa at "hei, jeg fikk EU-fees der, så da drar jeg vel heller dit, selv om jeg ville dratt til dere i steden for om jeg fikk like betingelser". Det tok ikke mange timene før jeg da fikk tilbud om EU-fees hos de skolene også. Og da snakker vi om en nesten halvering i pris, fra €15k til €8k.

Nå skal det sies at disse skolene var i Irland for ett år siden, når landet holdt på å tippe rundt, men det var jo allikevel anerkjente skoler (Smurfit UCD, blant annet).

1
helvis I utgangspunktet ikke, det er det som er så tåpelig. Mulig noen skoler gjør det (men det har ikke jeg erfart), men de fleste ser vel sitt snitt og tjene mest mulig penger.

Gjelder dette også Skottland og Irland? Jeg har en siv.ing-grad og vurderer etterhvert muligheten for å ta en ettårig master i ledelse (kanskje mer spesifikt prosjektledelse) ved et britisk universitet. Dersom prisforskjellen imidlertid er 100k på EU og ikke EU-national, så virker det hele mindre fristende.

1

Skottland har et helt eget system og Irland er jo selvstendig nasjon så aner ikke hva deres opplegg er.

1
KongOlav2 Jepp, så den i ettertid. Forøvrig ser jeg også nå etter at raskt nettsøk at den skolen som ville vært mest aktuell i Irland for min del opererer med samme fees både for borgere inn...
VicariousVagabond

Forøvrig ser jeg også nå etter at raskt nettsøk at den skolen som ville vært mest aktuell i Irland for min del opererer med samme fees både for borgere innenfor og utenfor EU.

Hm. Det tror jeg faktisk de har endret på nylig. Jeg mener jeg ble forespeilet €14k for halvannet år siden. Cheeky. God skole, forresten. Veldig akademisk, riktignok, men det passer jo bra om man kommer fra Norge.

1
VicariousVagabond [sitat…] Hm. Det tror jeg faktisk de har endret på nylig. Jeg mener jeg ble forespeilet €14k for halvannet år siden. Cheeky. God skole, forresten. Veldig akademisk, riktignok, men...

Høres greit ut. Har også sett på engelske universiteter som Lancaster, Warwick, Manchester og Leeds som har den type utdanning jeg er ute etter, men der ligger betalingen fra £15-16k og oppover, og det blir litt i drøyeste laget. Smurfit er nok derfor det mest aktuelle per dags dato.

1
KongOlav2 Høres greit ut. Har også sett på engelske universiteter som Lancaster, Warwick, Manchester og Leeds som har den type utdanning jeg er ute etter, men der ligger betalingen fra £15-1...

etter, men der ligger betalingen fra £15-16k og oppover, og det blir litt i drøyeste laget. Smurfit er nok derfor det mest aktuelle per dags dato.

Her har du misforstått, som sagt, bare å spørre meg hvis det er noe du lurer på, inkludert kostnader, da det er jeg som har svart på tråder i over to år på alt som har med utdanning i utlandet å gjøre, spesielt England.

Du ser på bruttokostnader. Strengt tatt er det LIK personlig kostnad om ei skole koster deg 13,000 GBP eller ca 19,500 GBP.

Hvorfor ? Fordi Manchester, Warwick og Lancaster er alle på tilleggsstipendlista noe som gjør at alt mellom ca 115,000 kr og 175,000 kr er RENT 100% stipend.

Av de første 115,000 kr, er nesten halvparten av de i bruttosum gitt 70% som stipend, selvsagt hvis du består. Så med andre ord er din personlige kostnad på et sted mellom 80 - 90,000 kr netto for en mastergrad i England når det gjelder skolepenger + boutgifter , mat osv, men mat og bosted er i mange tilfeller billigere i England enn det er i Oslo og Bergen.

1
C_M_D [sitat…] Her har du misforstått, som sagt, bare å spørre meg hvis det er noe du lurer på, inkludert kostnader, da det er jeg som har svart på tråder i over to år på alt som har med...

Hvorfor ? Fordi Manchester, Warwick og Lancaster er alle på tilleggsstipendlista noe som gjør at alt mellom ca 115,000 kr og 175,000 kr er RENT 100% stipend.

Av de første 115,000 kr, er nesten halvparten av de i bruttosum gitt 70% som stipend, selvsagt hvis du består. Så med andre ord er din personlige kostnad på et sted mellom 80 - 90,000 kr netto for en mastergrad i England når det gjelder skolepenger + boutgifter , mat osv, men mat og bosted er i mange tilfeller billigere i England enn det er i Oslo og Bergen.

Tja, hva skjer med stipendet når jeg har arbeidet de siste årene og tjener ca 500k i året?

1
KongOlav2 [sitat…] Tja, hva skjer med stipendet når jeg har arbeidet de siste årene og tjener ca 500k i året?

Du kan tjene bortimot 360 - 370,000 de første 7 mnd i det året du begynte på masteren, så da vil du miste for et semester. Men ikke for neste semester, da får du stipend. Så kostnaden din blir noe høyere, men er langt ifra det du trodde, stipendet det går utover er først og fremst de 40% av levekostnadene som omgjøres til stipend og det bare fra september til og med desember.

1
C_M_D Du kan tjene bortimot 360 - 370,000 de første 7 mnd i det året du begynte på masteren, så da vil du miste for et semester. Men ikke for neste semester, da får du stipend. Så kostna...

Ok, høres rimelig greit ut. Forøvrig ryker et par av de alternativene jeg ramset opp lenger opp uansett da jeg ligger litt nærmere C enn B i snitt. Er vel Leeds og Smurfit som er mest aktuelle, kanskje også Manchester der det står oppgitt "preferrably upper second" som karakterkrav.

1
KongOlav2 Ok, høres rimelig greit ut. Forøvrig ryker et par av de alternativene jeg ramset opp lenger opp uansett da jeg ligger litt nærmere C enn B i snitt. Er vel Leeds og Smurfit som er m...

Forøvrig ryker et par av de alternativene jeg ramset opp lenger opp uansett da jeg ligger litt nærmere C enn B i snitt. Er vel Leeds og Smurfit som er mest aktuelle, kanskje også Manchester der det står oppgitt "preferrably upper second" som karakterkrav

Ok, da er Smurfit og Manchester best ut av de tre alternativene, men Leeds er gode også. Du kan også kikke på Aston, de er også veldig gode og man får mye igjen der for ei skole som krever minst C i snitt, og som er like gode som NHH og BI på rangeringer år etter år.

1
helvis Hva slags master tenker du deg innpaa? Flere universiteter i Storbritannia er meget gode paa noen retninger og flatterende daarlige paa andre.

Vel, nå er det egentlig mye jeg syntes er interessant, dog tror jeg at jeg kommer til å fortsette med samfunnsøkonomi og har det intrykket at det er gode skoler for dette i Storbritannia. Nå har ikke jeg gjort all verden av research, men må si at LSE sitt program ser veldig spennende ut. Helt umulig å komme inn her? Ligger for øyeblikket på B i snitt og håper å kunne gå ut med dette fra UiO.

Sitter ikke på mye info om hvilke skoler som er "gode" så tar gjerne imot anbefalinger...

1
C_M_D [sitat…] Ok, da er Smurfit og Manchester best ut av de tre alternativene, men Leeds er gode også. Du kan også kikke på Aston, de er også veldig gode og man får mye igjen der for ei...

Jepp, ser Aston har et studie kalt engineering management som kan være aktuelt for min del. Som siv.ing er jeg mest interessert i fremtidige jobber der jeg kan ha den tekniske ledelsen innen ingeniørarbeid og da gjerne prosjektledelse.

Jeg har funnet studier innenfor "project management" ved Lancaster, Warwick og Smurfit samt "engineering project management" ved Manchester og Leeds. De to førstnevnte faller nok pga karakterkrav, men de tre sistnevnte kan være aktuelle og er vel alle gode universiteter. Skal iallefall ta en IELTS/TOEFL-test i løpet av høsten slik at jeg er forberedt på en søknad til neste høst.

Hvordan går det forresten med dine studier for tiden? Var det i Frankrike du havnet til slutt?

1
KongOlav2 Jepp, ser Aston har et studie kalt engineering management som kan være aktuelt for min del. Som siv.ing er jeg mest interessert i fremtidige jobber der jeg kan ha den tekniske lede...

Jeg har funnet studier innenfor "project management" ved Lancaster, Warwick og Smurfit samt "engineering project management" ved Manchester og Leeds. De to førstnevnte faller nok pga karakterkrav, men de tre sistnevnte kan være aktuelle og er vel alle gode universiteter. Skal iallefall ta en IELTS/TOEFL-test i løpet av høsten slik at jeg er forberedt på en søknad til neste høst. Hvordan går det forresten med dine studier for tiden? Var det i Frankrike du havnet til slutt?

Det høres veldig bra ut, det er bare å forberede seg godt til IELTS, for den koster 2,000 kr, så det er litt dyrt å ikke få ønsket score med en gang. De krever et sted mellom 6.5 og 7.0, det beste er å gå for 7.0 så er man sikker.

Alle de tre er veldig gode, Smurfit er det beste Irland har, og Manchester er gode på business området i likhet med Aston, de har satset en del der de siste årene og det har gitt uttelling. Leeds likeså.

Etter Bristol og SOAS så begynte jeg her i Frankrike ved ESSEC. Det er ganske hektisk, derfor har jeg vært lite aktiv de siste fire ukene, blir lite tid nå til å diskutere slik det var i sommer da jeg hadde mer fri. Er meget fornøyd, er en veldig god skole men også mye arbeid. Kommer ikke under 40 - 45 timer i uka på studier her iallfall.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk jaha1255 Siste svar

Pride-skytingen:

Hvis RESPEKT FOR ANDRE MENNESKER UANSETT LEGNING . VI kan være UENIG / ENIG SÅ MYE VI VIL MEN DE " SKEIVE " FORTJENER OGSÅ FULL RESPEKT til å leve sine liv på lik linje som vi andre som IKKE ER SKEIVE...
1
45 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

PST sjefen må gå!

Vi kan ikke ha et PSTsom ikke gjør jobben sin. De må også ta folk med psykiske lidelser . Det er for seint når det drepes folk. Norge er en politistat og det kryr av politi i Oslo. Både sivil og i uni...
1
26 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

NRK sport politisk blind!

Nå må NRK slutte å politisere alt av idrett. Klaveness hadde ikke oppdatert coronapasset sitt på telefonen / mobilen. Så får faen NRK det til å se dette som en politisk markering mot Klavenes. Det er...
2
9 svar

Der gikk Stortingspresidenten på mine

"– Hat er hat, og har ikke noe med religion eller bakgrunn å gjøre, sa Stortingspresident Gharahkhani. Beklager, men det er for dumt sagt for en stortingspresident. Det er mye annet han burde sagt -...
Bilde

Sa at angrepet ikke har noe med religion å gjøre: Nå får han svar

– Vi må være klar på hva som motiverer til denne type terror, sier Høyres Mahmoud Farahmand.


Bilde www.nettavisen.no
1
1 svar
Laster...