Jobb og Utdanning

Amin_Nouri

Gründer-hjelp?

Jeg og en kamerat har en ide som vi gjerne vil komme i gang med, og vi er godt på vei i tenke-fasen. Vi trenger fortsatt en del ting på plass før vi kan starte opp, og jeg har søkt litt rundt på forskjellige steder, blant annet innovasjon Norge. Dette ser dog ikke helt ut til å være det vi er på jakt etter.

Det vi leter etter er type "grunnkurs" innenfor etablering av nye bedrifter. Jeg har hørt noe om at det skal være et gratis alternativ fra offentligheten, men har ikke klart å bekrefte dette. Noen som har erfaring eller informasjon innenfor dette?

1
5 svar

Jeg er langt fra noen gründer selv, men jeg ville begynt med å gå på kurs. Dem er det nok av (Google is your friend). Kanskje også ta ENT1000 på UiO, eller tilsvarende der du bor om du ikke bor i Oslo. Og bøker finnes nok i hundretalls.

Den nærmeste jeg kommer personlig erfaring med dette er at jeg kjenner folk som har prøvd og feilet; å starte en egen bedrift krever mye arbeid - ikke akkurat den typiske 9-to-5-jobben. Skal dere lykkes krever det utrolig mye av dere, men er dere tent nok, går det bra.

Lykke til!

2

Hei,

Jeg kan kanskje hjelpe dere litt på vei. Er selv grunder og drifter flere ideer med ok resultater, og har god faglig bakgrunn - master i finans med spesialisering på grunderskap og VC fra en topp 10 skole på Financial Times sin ranking.

Min erfaring er at det du får fra offentligheten er et tilbud om et gjennomgang av Alltinn, tips om at du bør bruke regnskapsfører og litt lignende etter du har regisrert. Dette tar deg et par timer, og du blir invitert. Selvsagt nyttig hvis det er de tingene du ute etter, men for å hjelpe mer nøyaktig må jeg vite litt mer om hva dere lurer på.

Til tjeneste

Cstromme

2

Lignende innlegg

Aktuelt silas Siste svar

Sabotasje av Nord Stream 1 og 2?

"Sjöfartsverket har advart fartøy som ligger i nærheten av ledningen om lekkasjen. Nord Stream AG sier de «aldri tidligere har sett» slike skader." "– Ødeleggelsene som skjedde i løpet av en dag på tr...
Bilde

Gassrørledningen Nord Stream 1 lekker både i svensk og dansk farvann

Sjöfartsverket har advart fartøy som ligger i nærheten av ledningen om lekkasjen. Nord Stream AG sier de «aldri tidligere har sett» slike skader.


Bilde e24.no
1
11 svar
Aktuelt vif_support Siste svar

Equinor

Igjen er det kommet forslag om å selge melkekua for kjøttvekta. Denne gang fra en fyr fra handelshøyskolen. Selvfølgelig under 'dekke' av det grønne skifte... https://www.aftenposten.no/meninger/kroni...
1
17 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Arfan Bhatti igjen

Komiske norske politi kommer trekkende med Arfan Bhatti som medhjelper til drapene foran London Pub. Gratulerer! Kan politimesteren finne seg noe annet å gjøre. Det høres ut som en vits. Siste mennesk...
2
21 svar

Statlig pengemangel?

Her må det være noe som ikke stemmer. Så TV2-nyhetssendingen kl. 08 i dag (Nyhetskanalen), med finansministeren som gjest, og der ble det da vitterlig fremstilt som at det var et problematisk misfor...
1
5 svar
Laster...