Jobb og Utdanning

Elisabetha

Hvilken utdanningsvei??

Hei!

Jeg lurer på hvilke utdanningsveier som har en høy gjennomsnittslønn? Jeg lurer også på hvor mange år etter videregående de forskjellig yrkene har, og hvilke interesser som kommer frem i de forskjellige yrkene. Jeg kan godt tenke meg å ta en lang utdannelse, men jeg tror jeg må finne noe som interesserer meg for å holde motivasjonen oppe. Kunne også vært nyttig å vite opptakskravene på de forskjellige høyskolene/universitetene!

1
35 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Jeg lurer på hvilke utdanningsveier som har en høy gjennomsnittslønn?

Et lite råd;

Ikke velg utdanning/yrke basert kun på penger. Du skal tross at jobbe med det i 40 år.

2

Så sant det du sier, Rainmaker!Men du skal jo være fornøyd med lønna di i 40 år også...derfor prøver jeg å skaffe meg informasjon slik at jeg gjør et riktig valg som jeg både kan være fornøyd med oppgavene og lønna i. Også litt derfor jeg lurer på hvilke interesser/personlige kvaliteter som er fordel i de forskjellige yrkene!

1

Husk også at lønn ikke kan sammenlignes 1 til 1.. innen enkelte yrker så har man f.eks gode lønninger, men så er også en viss andel overtid påberegnet/inkludert i dette. Innen enkelte bransjer/yrker har man veldig gode pensjoner, mens andre går ut med minst mulig. Her kommer man også inn på mye som er relatert direkte til bedriften. De ytelsene du får er ikke ene og alene bestemt av papirene du har med degt fra universitetet eller høgskolen.

2
Rainmaker [sitat…] Et lite råd; Ikke velg utdanning/yrke basert kun på penger. Du skal tross at jobbe med det i 40 år.

den støtter jeg fult ut, livet er mer penger, og jobb er mer enn bare arbeid. du kommer til å tilbringe ufattelig mye tid på jobb, og hvis man ikke trives så blir de timene enda flere, "man tar med jobben hjem" som det heter, det det betyr er at man tar med seg irritasjonen og det negative med hjem. i dag så er det mange yrker hvor lønnen er god eller grei nok til å leve et interessant liv, så sats isteden på noe du kanskje har interesse for og et yrke som det vil være behov for i fremtiden.

hva med et ingeniøryrke? det er utrolig spennende, passe bra betalt, ikke altfor lang studie, og kjempemanko på folk så det er lett å få jobb i dag og det vil alltid være behov for ingeniører. det finnes så utrolig mange spennende fag, yrker og arbeidsplasser så det er ikke lett å skulle velge yrke/utdannelse når en er 16-20 år. forsvaret kan også anbefales på det sterkeste, en ordinær befalsutdanning er utrolig bra å ha uansett hva du velger å gjøre senere i livet, eller en teknisk befalskole, det er vel noe av den beste tekniske utdannelsen man kan ta, det var ihvertfall det tidligere nå jeg tok utdannelse, samtidig som man får en utrolig spennende jobb samt gratis utdanning med lønn.

2

Det hjalp ikke så mye for min del at jeg forsåvidt syns utdannelsens faglige innhold var interessant.. Sannheten er dessverre at all utdannelse er drit og kjedelig.

Men når noen betaler deg 40-50 000 for å gjøre en jobb, da begynner det å bli gøy.

Spørsmålene du stiller er så generelle at det er umulig å svare. Sannheten er at de beste tjener best, uansett hva slags jobb de har. Mens en bedriten økonom eller jurist sannsynligvis ikke kommer til å tjene så bra.

Selv la jeg vekt på følgende:

-Jobbutsikter -Sosial status -Interessant både privat og jobb -Stort utvalg av forskjellige jobber -Og selvsagt lønn, men det avhenger jo som sagt mye av hvordan man gjør det uansett.

1

Men innen ingeniørutdannelse...hva slags veier kan man velge?? Jeg har hørt om byggingeniør og sånt, men finnes det noe litt uvanlig?

1
AntNebula [sitat…] Jeg trenger ikke å kunne løse brøkstykker for å smadre deg, FUCKFACE.

Nei, du kan sikkert ty bruk av flerfoldige narkogjenger som du har blitt kjent med opp gjennom årene. I en realfaglig duell hadde du og amøbene dine flyktet med halen mellom bena.

Beklageligvis for din del hadde jeg hadde uansett bare kalkulert meg perfekt frem og manøvrert meg unna alle balltre-troll du hadde prakket på meg.

Fookfajs!

1
AntNebula [sitat…] Han gjør jo ikke det. Jeg oversetter det til

Han gjør det, selv om du velger å flåse det under teppet. Men du liker oppmerksomheten i det som følger med, og er tydeligvis vant med å bli utskjelt dag ut og dag inn. Jeg synes heller du bør fronte problemene dine langt mer aggressivt og slippe tårene løs. Du blir regelrett mobbet ned her fordi du ikke har noe å vise til samt at fremtiden din ser dyster ut på det beste. Ikke vær så innesluttet.

Du har min støtte, lille venn.

1
Geosynchronous_Orbit Han gjør det, selv om du velger å flåse det under teppet. Men du liker oppmerksomheten i det som følger med, og er tydeligvis vant med å bli utskjelt dag ut og dag inn. Jeg synes h...

Han gjør det, selv om du velger å flåse det under teppet. Men du liker oppmerksomheten i det som følger med, og er tydeligvis vant med å bli utskjelt dag ut og dag inn. Jeg synes heller du bør fronte problemene dine langt mer aggressivt og slippe tårene løs. Du blir regelrett mobbet ned her fordi du ikke har noe å vise til samt at fremtiden din ser dyster ut på det beste. Ikke vær så innesluttet.

Ahaha, er du jelly, søtnos.

Ikke bekymre deg for meg, I'll be fine :)

1

Lignende innlegg

Løgnene fra SP og AP

Tidenes løgn er avslørt og bekreftet av løgnerne selv, SP og AP i Posisjon - som nå bekrefter at norsk kommuneøkonomi er svært solid. De fleste av oss har ennå vondt i hodet av gneldringen til rævglef...
Bilde

Norske kommunar er sinte for koronapengar som vart borte

Regjeringa vert skulda for løftebrot om koronakompensasjon. – Økonomien i kommunane er god, seier finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp).


Bilde www.nrk.no
1
11 svar
Aktuelt silas Siste svar

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
7 svar
Aktuelt silas Siste svar

70% inflasjon i Tyrkia

Mange land sliter nå med skyhøy inflasjon. Sudan på topp med utrolige 260%, Venezuela på andreplass med 222%, Estland med 18,8%, Russland med 17,8% og Ukraina med 16,4%. Nato-landet Tyrkia har hele 70...
2
2 svar
Laster...