Jobb og Utdanning

ungioslo

Spørsmål om videregående matte

Har lyst å ta en 3-årig utdanning innen informasjonsteknologi og videre digital etterforskning, men jeg må ha R1 eller S1+S2. Jeg er generelt ikke god i matte, men har veldig mange andre tekniske egenskaper som gjør meg veldig flink til å forstå informatikk. Lurer derfor på hva som kan være lettest for meg som nå har P-matte og gjøre det gjennomsnittlig bra? Jeg trenger egentlig bare å stå i et høyere mattenivå for å søke, trenger ikke en en 6-er. Må selvsagt ta det som privatist da jeg allerede er i 3. klasse.

1
9 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Jeg vil si det slik at hvis du greier en femmer i kjemi 2, så greier du trolig minst 4 i R2, som jo er vanskeligere enn R1.

1

Hadde anbefalt deg å tatt fagbrev som IT-tekniker, og deretter gått høgskole. Da slipper du å kanskje ta matte som du kanskje ikke klarer, og får mye nyttig lærdom underveis.

1

S1+S2 er mye lettere enn R1, selvom man i utgangspunktet burde ha 1t (teoretisk matte, p=praktisk matte) før man tar s1+s2/r1.

1

Det er ikke så voldsomt mye matte på IT hos HIO f.eks. Du har vel ett semester med matte, så er du ferdig. Skal dog sies at det er litt matte i programmering og slikt, men det er ikke så voldsomt avansert (tror jeg).

Hvis du virkelig sliter med matte så kan du velge Anvendt Datateknologi. De har mange av de samme fagene som man har på IT linja, men de har ikke matte i det hele tatt. Skal sies at Anvendt Data har et høyt snitt for å komme inn. Mener at snittet i år lå på 4,6.

1

Nå har det seg slik at jeg ønsker å studere digital forensics senere, så da blir det fort informasjonsteknologi. Men takk for tipsene!

1

Lignende innlegg

Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
14 svar
Aktuelt silas Siste svar

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
7 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...