Jobb og Utdanning

Borchers

Bør jeg sende denne mailen?

Navnene er forandret. Jeg har ikke sendt mailen enda, men vurderer det. En del av meg har lyst til å legge det bak meg, en annen del vil fortelle min tidligere arbeidsgiver hvordan det føltes.

Hva mener folk her om denne saken?

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Til Petra Pettersen og Kristine Karlsen med kopi til bedriftens sentralledelse

I slutten av oktober 2012 begynte jeg som ringevikar på Toppen barnehage. Ganske raskt jobbet jeg full uke, og fra 1. mars 2013 fikk jeg en kontrakt på et 100 % vikariat ut juni. Dette vikariatet ble ikke forlenget.

I 2013 har Toppen barnehage hatt stort fokus på det enormt høye sykefraværet. Personlig hadde jeg 0 % fravær i hele 2013. Dette hadde tydeligvis ikke noe å si for muligheten for videre jobb. (Jeg var også en av få som ikke satt med nesa i mobiltelefonen på pauserommet, men som faktisk prøvde å være litt sosial.)

Barnehagen satser i svært liten grad på fagarbeidere. Jeg tok fagbrev som barne- og ungdomsarbeider i 2010, likevel valgte barnehagen å satse på ufaglærte assistenter (Halvor, Iselin), som i tillegg hadde begynt etter meg. At Halvor i tillegg kjente Petra Pettersen personlig fra før virket neppe positivt inn for min del.

Våren/sommeren 2013 ble i tillegg ytterligere en ringevikar (som hadde begynt etter meg) på min avdeling spurt om hun var interessert i jobb fra høsten av. Da hun takket nei, ble visstnok en slektning av Petra Pettersen spurt om jobb.

I løpet av min tid på Toppen fikk jeg minimalt med negative tilbakemeldinger, og jeg trodde jeg gjorde en god jobb. Jeg brukte tid til å bli godt kjent med både barn, foreldre og rutiner. Min referanse på Toppen har gitt meg gode tilbakemeldinger overfor eventuelt nye arbeidsgivere. Jeg har også fått støtte fra andre ansatte som ikke skjønner ledelsens avgjørelser. Og som kjent skjedde akkurat det samme med Anne Andersen. Også hun ble radert ut sommeren 2013.

Det jeg vil påpeke med dette er at jeg er svært skuffet over Petra Pettersens og Kristine Karlsens prioriteringer og behandling av sine ansatte, i dette tilfelle meg. Å bruke ordet uprofesjonelt blir en underdrivelse.

Hilsen meg

1
38 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Hva mener folk her om denne saken?

så lenge du ikke er ansatt er det bare å sende den, folk med dårlige personalpolitikk burde få høre det. ansette personer bare fordi de kjenner dem fra tidligere er en uting, ihvertfall så lenge de ikke har kvalifikasjoner som tilsier at de burde ha jobben

1

Hva mener folk her om denne saken?

Utifra det du beskriver, tenker de lønn fremfor bakgrunn.

Legg gjerne ut ev svar du får på mailen.

1
Liq Fordi en kommunal bedrift skal være mer tvunget til å følge arbeidsrettsbestemmelser iht til f eks ansiennitet som gjelder i ditt tilfelle. ps. Send mailen uansett. Den er saklig o...

Fordi en kommunal bedrift skal være mer tvunget til å følge arbeidsrettsbestemmelser iht til f eks ansiennitet som gjelder i ditt tilfelle.

Og hvilke "arbeidsrettsbestemmelser" ang ansiennitet er det du mener gjelder her?

Vet du ikke bedre eller kommer du bare med tøvete tåkeprat for å virke smart?

1

Det er åpenbart at TS til tross for lavt sykefravær og sikkert tilfredsstillende utøvelse av sine arbeidsoppgaver, ikke var ønsket som videre ansatt.

Av og til må man bare bite i seg ting og komme seg videre i livet.

Når det er sagt ser jeg ikke noe galt i at du sendte mailen, er alltid godt å få det siste stikket.

1

Hva mener folk her om denne saken?

Du kan ha så mye riktig du bare vil, men det hjelper deg ikke.

Sikkert ikke gøy å høre, men mailen vil ikke hjelpe deg eller andre i det hele tatt. Når man slutter en plass er det ikke lenge før man er "glemt".

Å skulle rydde opp i personalpolitikk på en arbeidsplass man har sluttet, er i det beste fall "Waste of time".

Tenk på deg selv og kom videre i livet. Har du en referanse eller attest fra arbeidsstedet, er det langt viktigere enn å forklare i ettertid hvor flink du var eller hvor "feil" ting var på arbeidsplassen.

Lykke til!

1
KapteinMark [sitat…] Du kan ha så mye riktig du bare vil, men det hjelper deg ikke. Sikkert ikke gøy å høre, men mailen vil ikke hjelpe deg eller andre i det hele tatt. Når man slutter en plas...

Sikkert ikke gøy å høre, men mailen vil ikke hjelpe deg eller andre i det hele tatt. Når man slutter en plass er det ikke lenge før man er "glemt".

Heldigvis er ikke alle mennesker som deg som legger deg ned som et lam på slaktebenken uten å kny. Det hjelper å kjempe mot urett, hvordan hadde arbeidslivet sett ut i dag uten at noen tok kampen opp mot urett. Stå på Borchers, du vet ikke enden på dette.

1
Liq [sitat…] Heldigvis er ikke alle mennesker som deg som legger deg ned som et lam på slaktebenken uten å kny. Det hjelper å kjempe mot urett, hvordan hadde arbeidslivet sett ut i dag...

Mener du i fullt alvor at en vikar der kontrakten har utløpt og arbeidsforholdet er avsluttet, skal påberope seg ansenitetsprinsippet og prøve å ordne opp i personalpolitikk via en mail?

Jeg er også fagorganisert, og kjenner i det minste litt til hva som er regler og praksis (selv om jeg ikke kan regelverket på rams).

Svaret jeg ga hadde lite med å legge seg ned som et lam, men heller å reise seg og å komme videre i livet. Vedkommende har fagbrev og har gode muligheter for å finne seg en bedre arbeidsplass.

For øvrig mener jeg fagbevegelsen er helt på sin plass i arbeidslivet, det foregår mye urett.

2

Jeg føler absolutt at jeg allerede har kommet meg videre i livet, men jeg synes min tidligere arbeidsgiver fortjener å høre det når en ansatt føler seg urettferdig behandlet. Mitt mål er ikke å dra i gang en voldsom konflikt, men å få frem en mening, og samtidig gi sentralledelsen som er lokalisert et annet sted i landet sjansen til å høre om saken. Det hadde blitt for enkelt for mine tidligere sjefer om jeg bare hadde gått i stillhet.

1
Borchers Jeg føler absolutt at jeg allerede har kommet meg videre i livet, men jeg synes min tidligere arbeidsgiver fortjener å høre det når en ansatt føler seg urettferdig behandlet. Mitt...

Mitt mål er ikke å dra i gang en voldsom konflikt, men å få frem en mening, og samtidig gi sentralledelsen som er lokalisert et annet sted i landet sjansen til å høre om saken.

Høres fornuftig ut. Det kan være at denne sentralledelsen har fått en enkeltmail tidligere om akkurat det samme og trodd at dette var et engangstilfelle, eller noe som faktisk har blitt tatt opp før.

Så lenge mailen er så saklig som den er, så ser jeg ingen grunn til at du ikke skulle ha sendt den. Jeg vil jo tro at sentralledelsen helst ser at en av deres barnehager fylles opp av kvalifisert arbeidskraft (til tross for at lønnen sikkert er litt høyere) enn at den skal fylles opp av ufaglærte fra styrernes vennekrets.

1

God kveld.

Du er herved min klient. Jeg skal gjøre alt som står i min fullmakt for å sørge for at du ikke må sone mer enn 1 år for en såpass trakasserende og ærekrenkende mail, som i tillegg er et soleklart brudd på privatretten som er forbeholdt arbeidsgivere i slike tilfeller (regner med at ofrene anmelder den). Du kan sette din lit til meg. Jeg tar for øvrig beskjedne 100.000,- per arbeidsdag inkl. matpause, i honorar.

Ærbødigst,

Geo.

1

Hva mener folk her om denne saken?

Håper du har fått arbeidsbekreftelse på dette arbeidsforholdet, slik at du ikke får trøbbel med det.

Jeg tror det er svært lite du kan oppnå. Høyst litt personlig tilfresstillelse ved å ha sendt denne mailen. Jeg tipper at barnehagen tar mailen som bekreftelse på at det var riktig å ikke forlenge kontrakten. At her er trøblemakeren Borchers på ferde igjen. Han som ikke hadde den personlige egnetheten på plass, men som ikke tok signalene på det.

Det gjelder samme hvor riktig du har fremstilt saken. Slik du ser det.

2

Dette hadde tydeligvis ikke noe å si for muligheten for videre jobb. (Jeg var også en av få som ikke satt med nesa i mobiltelefonen på pauserommet, men som faktisk prøvde å være litt sosial.)

Dette blir passiv-aggressivt og selvrettferdig, sånn jeg leser det. I den grad du bør sende en mail, forsøk å formidle kun det positive hos deg selv som du mener hadde beriket arbeidsplassen. Alt som smaker av kritikk av andre ansatte vil kun sette deg i et dårlig lys.

1
KapteinMark Mener du i fullt alvor at en vikar der kontrakten har utløpt og arbeidsforholdet er avsluttet, skal påberope seg ansenitetsprinsippet og prøve å ordne opp i personalpolitikk via en...

Mener du i fullt alvor at en vikar der kontrakten har utløpt og arbeidsforholdet er avsluttet, skal påberope seg ansenitetsprinsippet og prøve å ordne opp i personalpolitikk via en mail?

Vikarer har ikke på noen måte de samme rettigheter som fast ansatte , uansett hvor lenge de har vært vikarer , så du har et godt poeng her.

1

Lignende innlegg

Aktuelt 9000XTR-CSE Siste svar

Frøya- Skyld på dere selv.

At Frøya er skutt og drept er vel og bra når det ble som det ble. Dere skuelystne som ikke respekterte henne og hennes naturlige liv, fora henne og plaga henne med deres egen egoistiske nysgjerrighet...
3
2 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

CNN 3 Uker i Ukraina

Les CNN og deres beskrivelse av krigen. Det avslører norske media og norske militæret sine løgner. Russerne er 5 til 1 mot Ukrainere. Det ser ikke lyst ut for ukrainerne . Nå brukes q verdenskrigførin...
1
7 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Den enes brød . . . .

I et uttrykk heter det; Den enes død er andres brød. Med de høye strømregningene vi vil få til vinteren, vil dette kanskje bli en bitter "pille" a svelge for noen strømsjefer. Får vi en vinter tempera...
1
5 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Brokollaps

Når beregningene blir for svake. Når broberegningene ikke er sjekket skikkelig. Men der er brukt sjablonger/maler i beregningen. Og hvor seriøst er det egentlig å bygge store konstruksjoner i tre? Jeg...
1
3 svar

Trond Giske redder AP

Støre har gjort AP til Ansvarsløst Parti, og siste meningsmåling der AP ligger på 19% og Sp på 6% og Høyre på 29%, har ikke hatt særlig stor interesse for mediene. (Jeg bare tenker på hvordan aviser o...
Bilde

Kraftopprørere i Ap strømmer til Giske

Trond Giskes lokallag har i sommer passert 800 medlemmer og er suverent størst i Arbeiderpartiet. Misnøye med regjeringens energipolitikk er hovedforklaringen, sier han.


Bilde www.nrk.no
2
2 svar
Laster...