Jobb og Utdanning

twu

Generell søknad- tips til utforming?

Etter å ha prøvd å søke på stillinger, og å ha prøvd å gå via rekrutteringsbyrå, uten å lande en stilling innenfor utdannelsen min- tenker jeg å fiske lykken. Jeg er klar over at det blir en nål i høystakken-utfordring, men hvorfor ikke liksom?

Planen er å gå innom så mange relevante bedrifter som mulig i området, prøve å komme i kontakt med rekrutteringsansvarlig, og i alle tilfeller legge fra meg cv. Spørsmålet er om jeg skal legge ved en generell "søknadsbeskrivelse", og eventuelt hva som er lurt å skrive der. Grunnen til at jeg spør er at det er lett å skape et inntrykk av massekopiering, noe det forsåvidt gjerne er, og det gir nok ikke noe positivt inntrykk for bedriftene. Målet er uansett å treffe den ene bedriften, og kanskje gjøre et par til klar over min eksistens til senere tider.

Noen tips, anmodninger eller framodninger?

1
4 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Noen tips, anmodninger eller framodninger?

Aldri lag en generell søknad for alle. Det er selvmord, og trigger neppe din bransje. Lag isåfall en åpen søknad, rettet mot bedriften du søker hos. Det viser at du har tatt deg bryet med å finne ut litt om bedriften, og gjør det hele lettere.

Jeg ser av og til folk som lager en generell søknad, og som tom. skriver i søknaden ting som dette; "beklager om ikke min kompetanse passer inn i deres foretak". Da har de allerede avslørt at de ikke har satt seg inn i hva bedriften holder på med, og selv om de kunne ha vært kvalifisert, så går søknaden rett i søppelbøtten. Så lag en generell mal, og bruk 15 min på hver bedrift du vil legge inn en åpen søknad hos, hvor du legger inn elementer som viser at du har satt deg litt inn i ting og tang.

Mange føler at det blir for mye. Man skal jo legge inn 100 åpne søknader. Joda, det vil isåfall bli 25 timer med søknadsskriving, altså 2-3 dager med aktiv skriving. Hvis det er for mye for deg, så begynn å jobb på bensinstasjon.

2
Speciale [sitat…] Aldri lag en generell søknad for alle. Det er selvmord, og trigger neppe din bransje. Lag isåfall en åpen søknad, rettet mot bedriften du søker hos. Det viser at du har ta...

Lag isåfall en åpen søknad,

Takker for et ærlig og nyttig tips. Det har aldri vært poenget å skrive ut hundre kliss like tekster for å levere ut, bare så det er nevnt. Har ikke skrevet en søknad som ikke er direkte rettet mot en stillingsbeskrivelse før, så det blir en nyttig erfaring sånn sett.

Siden det kan se ut som du sitter på andre siden av bordet, så og si, kan du nevne en detalj som du mener er en skikkelig øyefanger? Altså det som gjør at du legger merke til den fremfor andre, gjerne før du har lest skikkelig gjennom den?

1
twu [sitat…] Takker for et ærlig og nyttig tips. Det har aldri vært poenget å skrive ut hundre kliss like tekster for å levere ut, bare så det er nevnt. Har ikke skrevet en søknad som...

Siden det kan se ut som du sitter på andre siden av bordet, så og si, kan du nevne en detalj som du mener er en skikkelig øyefanger? Altså det som gjør at du legger merke til den fremfor andre, gjerne før du har lest skikkelig gjennom den

Nei, jeg sitter faktisk ikke på andre siden av bordet. Jeg har derimot venner som gjør det, og som bruker meg til research av kandidater. Nå går jeg på skole, og har begynt å søke jobber igjen.

Jeg har min særegne stil å skrive kontrakter på, og har kommet inn på intervjuer jeg i utgangspunktet ikke har vært i nærheten av å være kvalifisert for. Det er svært mange bedrifter som søker etter folk som ikke finnes. Altså de søker etter folk som skal være eksperter på flere ulike felt, og det skriver jeg også, og kommer dermed inn til intervju. Har blitt tilbudt jobber flere ganger, som har vært noe helt annet enn hva som har blitt forespeilet i stillingsannonsene.

Så tips er å skrive på en unik måte. En måte som både ved språk og utforming skiller seg fra de andre. Dog, søker man som jurist/advokat evt. i stat, så vil det ikke være heldig hvis ikke man bruker en rimelig uniform søknad. Så det kommer veldig an på bransje. Uten å vite din bransje, så er vanskelig å gi noen konkrete råd. Mediebransjen er av min erfaring den som er mest åpne for alternative søknader.

1

Lignende innlegg

Løgnene fra SP og AP

Tidenes løgn er avslørt og bekreftet av løgnerne selv, SP og AP i Posisjon - som nå bekrefter at norsk kommuneøkonomi er svært solid. De fleste av oss har ennå vondt i hodet av gneldringen til rævglef...
Bilde

Norske kommunar er sinte for koronapengar som vart borte

Regjeringa vert skulda for løftebrot om koronakompensasjon. – Økonomien i kommunane er god, seier finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp).


Bilde www.nrk.no
1
11 svar
Aktuelt silas Siste svar

70% inflasjon i Tyrkia

Mange land sliter nå med skyhøy inflasjon. Sudan på topp med utrolige 260%, Venezuela på andreplass med 222%, Estland med 18,8%, Russland med 17,8% og Ukraina med 16,4%. Nato-landet Tyrkia har hele 70...
2
2 svar

Stortinget og dagligvarer . . . . . .

Stortinget tar (latterlige grep) og mener nå de skal få ned matvareprisene. Og eieren av den største kjeden som består av ASKO, Kiwi, Meny, Spar, Joker . . . . . og medeier i Bama og Nortura (sammen...
Bilde

Dagligvarekaos på Stortinget: Ap og Sp ble parkert tross «svært liten» uenighet

SV brøt ut av forhandlingene og dannet flertall med Høyre og andre partier selv om det var svært liten uenighet mellom dem og regjeringen. – Høyre er ikke er ærlige om hvorfor Sp og Ap ikke er en del...


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Aktuelt silas Publisert

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
0 svar
Laster...