Jobb og Utdanning

hattori

Betaling i forbindelse med kurs

Jeg jobber i en butikk. Vi var på kurs en torsdag. En dag jeg vanligvis jobber 16-21. Denne dagen reiste vi kl. 11 og var ikke hjemme før kl 2330. Sjefen mener vi da får betalt fra 14-21,altså timene kurset varte. hva med timene før 11 og etter 21? Og tillegget vi normalt har torsdag kveld er heller ikke tatt med. Er dette normalt? Noen som vet? Skrevet på mobil, derfor så rotete!

1
4 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Er dette normalt? Noen som vet? Skrevet på mobil, derfor så rotete!

Sjekk med arbeidskontrakten din, eventuelt de tariffavtalene din bransjen måtte høre under.

På generelt grunnlag vil jeg vel si at dersom du har definert arbeidssted i kontrakten din, og kursstedet er en annen plass, så plikter arbeidsgiver å lønne deg for den tiden du bruker på å komme deg til/fra kursstedet. Altså du skal lønnes fra da du reiste fra din arbeidsplass, til du var tilbake på din arbeidsplass. Reisetid er arbeidstid i det her tilfellet.

Du skriver at dere reiste kl 11, så forstår ikke helt hva du mener med timene før kl. 11.

1

Om du ikke får overtid for dette, skal du i alle fall ha avspasering.

Det er en del frekke ledere der ute som innbiller seg(har hatt dem selv)at arbeidstakerne skal delta på kurs utenfor ord.arb. tid uten kompensasjon.

Disse kursene er det stort sett kun arb.giver som nyter godt av, gjerne spesialisert opp mot produkter den enkelte bedrift har, slik at man ikke får nytte av det om man begynner hos en annen arb.giver.

Krev avspas, og gir ikke sjefen seg på det, så ta det med fagforbund eller vær "syk".

1
kansas00 [sitat…] Sjekk med arbeidskontrakten din, eventuelt de tariffavtalene din bransjen måtte høre under. På generelt grunnlag vil jeg vel si at dersom du har definert arbeidssted i kon...

På generelt grunnlag vil jeg vel si at dersom du har definert arbeidssted i kontrakten din, og kursstedet er en annen plass, så plikter arbeidsgiver å lønne deg for den tiden du bruker på å komme deg til/fra kursstedet. Altså du skal lønnes fra da du reiste fra din arbeidsplass, til du var tilbake på din arbeidsplass. Reisetid er arbeidstid i det her tilfellet.

Dette beskriver hva som er "normalt", ja. Slik har det vært alle steder jeg har arbeidet.

Sjekk arbeidskontrakten din.

1

Er dette normalt? Noen som vet? Skrevet på mobil, derfor så rotete!

les kontrakten din eller personalhåndboken hvis dere har det, der står slike ting beskrevet. vi har noen obligatoriske kurs vi må delta på, der får vi betalt normal timelønn, i tillegg har vi en masse kurs som er frivillig, der får vi ikke noe betaling, men mat. dette er jo noe som øker din kompetanse så mange bedrifter betaler ikke lønn for kurs, utover normal lønn og dekking av utgifter knyttet til dette. men arbeidsgiver kan ikke pålegge deg delta på noe utover normal arbeidstid uten å betale deg for den tiden du bruker på det.

1

Lignende innlegg

Fortsatt flertall for høyresiden . . . . . .

Ingen regjering har mistet popularitet så raskt som den sittende . . . . . . Og det er skremmende. Nå har vi en regjering som overhode ikke har "vanlige folks" tillit. Og som fortsetter å ta upopulære...
Bilde

KrF får boost på ny måling

KrF får sin høyeste oppslutning siden den opprivende retningsstriden i 2018, viser en ny måling. Arbeiderpartiet går også mye fram.


Bilde www.msn.com
3
5 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
15 svar
Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...