Jobb og Utdanning

_subzero_

Sikkerhet på arbeidsplassen

Jeg jobber på et lager og har noen spørsmål rundt sikkerheten på min arbeidsplass.

I noen av våre reoler har vi imellom bjelkene en stopper som gjør det umulig for pallene å falle imellom bjelkene. Men på noen steder så har vi ikke slike stoppere og det har hendt ved et par annledninger der noen har satt in en pall fra andre siden eller vært borti reolen med trucken at en pall har falt imellom bjelkene og innholdet med pall har rast i gulvet eller i pallen under.

Problemet er at noen av varene jeg og mine kolleger plukker er plassert under en reol der det står 2-3 paller i høyden over hodet vårt. Der er det ikke slike stoppere og vi har diskutert om det er ulovlig? Vi føler oss ikke 100% trygg på at det ikke kan skje en ulykke. Man kan jo bare tenke seg til hva slags skade som kan skje om du får en 200+ kilos pall i hodet.

Jeg har tatt det opp med verneombudet på jobben men føler at personen ikke tar oss på alvor. Men paller har falt ned før som sagt og det kan skje mens noen står under. Er det noen regler rundt dette?

1
2 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Arbeidsgiver skal legge til retter for at arbeidet skal kunne utføres trygt uten fare for liv og helse til den ansatte. Dette er nedfelt i Arbeidsmiljøloven.

http://lovdata.no/dokument/NL/lov/2005-06-17-62

Merk at arbeidstaker også har plikter her til å melde fra om forhold som kan medføre fare for liv og helse. Her skal både arbeidsgiver og VO informeres.

Hvis ikke VO tar saken alvorlig så kan man jo spørre seg om hvor egnet denne personen er til å være VO. VOs oppgaver er gitt i loven para 6-2.

Nå sier du ikke noe om hva slags bedrift dette er eller hvor stor den er, men i andre bransjer så har man systemer der man også melder fra om hendelser som kan føre til ulykker slik at disse blir registrert og behandlet for å se på potensielle farer og korrigerende tiltak.

1

Lignende innlegg

Løgnene fra SP og AP

Tidenes løgn er avslørt og bekreftet av løgnerne selv, SP og AP i Posisjon - som nå bekrefter at norsk kommuneøkonomi er svært solid. De fleste av oss har ennå vondt i hodet av gneldringen til rævglef...
Bilde

Norske kommunar er sinte for koronapengar som vart borte

Regjeringa vert skulda for løftebrot om koronakompensasjon. – Økonomien i kommunane er god, seier finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp).


Bilde www.nrk.no
1
11 svar
Aktuelt silas Siste svar

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
7 svar
Aktuelt silas Siste svar

70% inflasjon i Tyrkia

Mange land sliter nå med skyhøy inflasjon. Sudan på topp med utrolige 260%, Venezuela på andreplass med 222%, Estland med 18,8%, Russland med 17,8% og Ukraina med 16,4%. Nato-landet Tyrkia har hele 70...
2
2 svar

Stortinget og dagligvarer . . . . . .

Stortinget tar (latterlige grep) og mener nå de skal få ned matvareprisene. Og eieren av den største kjeden som består av ASKO, Kiwi, Meny, Spar, Joker . . . . . og medeier i Bama og Nortura (sammen...
Bilde

Dagligvarekaos på Stortinget: Ap og Sp ble parkert tross «svært liten» uenighet

SV brøt ut av forhandlingene og dannet flertall med Høyre og andre partier selv om det var svært liten uenighet mellom dem og regjeringen. – Høyre er ikke er ærlige om hvorfor Sp og Ap ikke er en del...


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...