Jobb og Utdanning

jofar

sykemelding

hei, hadde sykemelding i 2 uker ( ca fra slutten av juli til midten av august), som jeg skulle få sykepenger for da jeg hadde sommerjobb. så visste det seg at sykemeldinga ikke var lang nok til at den gjaldt alle vaktene (manglet 5 dager ellerno). fikk vite dette på fredag da jeg fikk mindre utbetalt lønn en jeg hadde forventet. er det mulig og få sykmelding tilbake i tid da legen vet at jeg var syk disse dagene ( er forøvrig ikke friskmeldt enda)? noen som vet= :) takk for svar :D

1
5 svar

Det er mulig å få sykemelding tilbake i tid, men det stilles strengere krav for at denne skal godkjennes kontra en 'vanlig' sykemelding. Ta kontakt med legekontoret og spør, vil tro det hjelper at du har vært i kontakt med de allerede angående samme sykeperiode.

Du kan jo også være obs på at arbeidsgiver kan komme til å motstride sykemeldingen hvis de mener den ikke er riktig.

1

Du kan få sykemelding datert tilbake til første tidspunkt du hadde kontakt med lege ( felt 7.2 i sykemeldingen )

Det er derfor de logger når man ringer legen, slik at man har dette dokumentert.

1

Det stemmer at det kun er mulig å tilbakedatere fra første gang du hadde kontakt med legekontoret (pr telefon). Det er noen grunner til det. Man har ikke rett på egenmelding før det har gått to måneder og hvis du da får omgangssyke før det har gått to måneder i nytt arbeid så vil legen gjerne ha deg inn et par dager etterpå. Det er likevel ingenting legen kan gjøre og du utsetter andre for smitte. Det er også ikke alltid legen har kapasitet og at andre blir prioritert for akutte timer.

1

Det går an å få tilbakedatert sykemelding lenger tilbake enn første kontakt med legekontoret. Men det vil nok variere fra lege til lege hvor enkelt det lar seg gjøre.

1
Laster...