Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Hei!

Er snart ferdig med bacheloren på siviløkonomstudiet ved BI i Oslo. Er fortsatt litt i tankeboksen om hva jeg skal gjøre på masteren, men vurderer sterkt København.

Noen som har erfaringer og anbefalinger?

På BI har jeg vurdert major i enten 'Finance' eller 'Business Law, Tax and Accounting'. Hvilke av master-delene på CBS vil dere anbefale? Hvilke er mest populære, både blant studenter og arbeidsgivere? Jeg tenkte selv litt på den som heter 'Accounting, Strategy and Control'. Ville det vært en god master å ta hvis jeg ønsker å arbeide med consulting eller revisjon i en av 'de fire store'?

Hvordan tror dere opptakskravene vil være på den masteren og de andre aktuelle? Har foreløpig ca. 3.9 i GPA, dvs. nesten litt svakere enn en eksakt B.

Det er det jeg lurer mest på.

Andre spørsmål:

CBS-master vs. BI-master? København vs. Oslo? Utgifter? CBS gratis (?), men dyrere å bo i København?

Tenker at Oslo er trygt og godt, har mange venner her, men ser for meg at jeg kanskje vil angre senere hvis jeg ikke prøver meg. Jeg liker Danmark veldig godt, liker kulturen og er føler selv jeg forstår dansk bra og kan snakke en slags dansk-variant selv ganske bra.

Takker for alle innspill og anbefalinger! :-)

Fra en 3. års siv.øk.-student ved BI i Oslo.

1
12 svar

12 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Mikey666

Har lite kjennskap til de eksakte retningene på CBS så der får andre svare. CBS er mer anerkjent enn BI så mer attraktiv for arbeidsgivere. I tillegg får arbeidsgivere bennern om du har studert i utlandet.

Den linjen du snakker om passer meget bra til revisjons-bransjen og om du oppnår gode karakterer der så er de fire store definitivt innen rekkevidde. De kommer uansett ønske at du tar en ettårig MRR etter et år eller to, riktignok på deres lommebok. Når det gjelder consulting så bør du eventuelt fylle på med en del strategifag det nest-siste semesteret.

2

canfrimpongplaypingpong

Tusen takk for godt og hjelpsomt svar! Noe å tillegge angående studentlivet i København? Mye nordmenn, spesielt på CBS, vil jeg anta. Leiepriser Køben kontra Oslo? Markedsfører de fire store seg like mye på skolene i Danmark som i Norge?

1

Mikey666

Det eneste jeg kan komme med i forbindelse med dette er å gjenta fra et par bekjente og noen jenter som jeg traff på byen for et par år sida som har gått der. Studentlivet sa de lite om utenom at det var ekstremt digg med billig øl når de først skulle ut. Var en del nordmenn som går der, men ikke så mange som man skulle tro.

CBS har en viss motvilje mot norske studenter og du skal ha absolutt alle papirene på stell og klart nå kravene for å komme inn. Angående nordmenn gidder de ikke å gjøre noen unntak el. slik som for eksempel BI gjør på masternivå for nordmenn.

De leide studentboliger til ca. 4. Leienivået i ok avstand fra skolen lå visst på 4-7K i mnden ink. strøm.

Nei, mtp. på nivået de markedsfører seg på BI og NHH så er ikke det mulig. De markedsfører seg noe, helt sikkert. Fått inntrykk av at konsulentselskaper er skikkelig harde på rekrutteringa der. Men de fire store er glade i CBS-studenter og er du virkelig interresant ( det vil si kandidat i høstrunden, da rekrutterer de de sterkeste) så sponser de flybilletten din.

2

canfrimpongplaypingpong

Fikk svar på mailen i dag, og de baserer altså ikke opptak kun på GPA, men det er heller "based on a general assessment of all applicants' educational background"

Får bare levere en god søknad og krysse fingrene da.

1

Mikey666

Det betyr at de ser på 1: GPA 2: Skole 3: Motivation letter. Om du ikke kan skilte med å ha sett foreldre døde framfor øya dine og søstre voldtatt av ISIS-soldater så går de tilbake GPA og hvilken skole de kom fra. Eks. 4.1 i GPA fra BI er bedre enn 4.1 i GPA fra HiN.

2

canfrimpongplaypingpong

Ikke veldig hyggelig eksempel, men "got your point".

1

canfrimpongplaypingpong

Må man forresten ha hatt 2 år med engelsk på vgs for å søke i utlandet? Jeg har ikke det. Må man da ta en TOEFL-test, eller er det kun hvis man søker fra videregående til å begynne på bachelor?

1

Mikey666

For å komme inn på bachelor i utlandet så er det ofte (ikke alltid) nok med engelsk på VGS. For å komme inn på masternivå må du som regel ta TOEFL eller IELTS-test for å komme inn.

2

canfrimpongplaypingpong

Slik jeg har forstått det kan man gjøre dette etter at man har blitt tatt opp til masteren, for å så fremlegge papirer om godkjent (eller dvs. resultater over skolens krav) innen studiestart. Er det forresten kun i Moss det tilbys TOEFL-test?

1

Lignende temaer

Bilde

Jus

Jus

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Politikk - Internasjonal

Politikk - Internasjonal

Laster...