Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Jeg har noen spørsmål angående GLU/lektor utdanningen.

Det jeg hovedsakelig lurer på er forskjellen mellom arbeidsmengden og tyngden av å gjennomføre studiet og muligheten til å få jobb der man ønsker på disse 2 forskjellige studiene, og hvem som lønner seg i det lengste løpet (må ikke være fakta, men om noen har erfaringer eller kjenner noen som har)

Alt 1. Integrert master (lektorutdanning) i Historie 5 år

Alt 2. Bachelor + Master i Historie + PPU totalt 6 år (er dette lektor med opprykk?)

Alt 3. GLU 5-10 (men her er det fag jeg føler jeg ikke kommer til å mestre som lærer) les under.

Derfor lurer jeg på;

Har hørt mye (mange har innlegg og diskusjoner, riktignok fra 2010-2014 på nettforum om at man MÅ ha Norsk, Engelsk, Mattematikk eller et realfag eller språkfag) for å få seg jobb noe sted. Dette stiller meg da i en veldig vanskelig situasjon. Jeg har ikke noen realfag annet enn IT på vgs, matten min er ikke særlig god siden jeg har gått P matte på vgs, så å undervise i matte er det eneste jeg har sett helt bort ifra. Engelsk har jeg hørt man burde ha engelsk som programfag på vgs for å stille bedre, jeg har ikke hatt engelsk siden 1 vgs og føler jeg stiller ganske svakt til å undervise i dette, og jeg unner ingen elev å bli undervist i norsk av meg, siden jeg finner litteraturhistorie, forfatterskap og emner i norsk UTROLIG tørt og jeg ligger selv på en 3 i både norsk skriftlig i både bokmål og nynorsk men en 4 i muntlig.

Jeg ønsker å studere, og bli lærer/lektor i Ungdomskolen/VGS (enda litt usikker, men dette regner jeg med å finne ut i senere tid) hovedsaklig i fagene: Historie og Samfunnsfag men jeg stiller også ganske sterkt i fagene Geografi, Markedsføring, Reiseliv, Sosiologi.

Finnes det et naturlig valg av studieløp for meg, der jeg faktisk kan undervise i de fagene jeg føler jeg har noe å undervise bort i uten å bli ferdig med en lang utdanning og stå der å slite med å skaffe meg jobb, ved å ende opp med å enten måtte ta ekstra utdanning i en av de 3 hovedfagene, eller ta imot dårligere jobber? Informasjon gitt til meg er litt misvisende da alle sier det er og vil bli stor mangel på lærere, men når jeg går dypere inn i læreryrket så hører jeg mer og mer om at det er vanskelig å få jobb om man ikke har matte, norsk eller engelsk.

Ikke misforstå, jeg er utrolig arbeidsvillig og arbeider utrolig godt når jeg ikke forstår noe, jeg kan absolutt fighte meg gjennom noen år med Matte, engelsk eller norsk for å sikre meg en bedre sjanse for å få jobb, hvis dette er det som må til. Men jeg blir utrolig nervøs av å tenke på at jeg skal være læreren i de fagene jeg faktisk sliter mest med, og må ta i noen skippertak kun for å berge 3'ern (i norsk og nynorsk skriftlig) og en 4 i P matte.

Hadde jeg stilt sterkere i Matte og Norsk på VGS så hadde jeg uten tvil valgt GLU 5-10 etter utrolig mye positivt om disse studiene, men at jeg sliter i de fagene skremmer meg både fra å være i praksis i disse fagene, og tanken på at jeg skal lære bort dette. Eller er det en helt annen virkelighet, aka lettere å være matte eller norsk lærer enn jeg ser for meg når jeg ser på mine egne lærere? Eller kanskje noen som har en gang vært som meg, men gått igjennom GLU 5-10 og endt opp med å mestre matte og norsk og bli flinke lærere på ungdomstrinnet?

1
0 svar

Bli den første til å svare.

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Lignende temaer

Bilde

Jus

Jus

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Politikk - Internasjonal

Politikk - Internasjonal

Laster...