Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Dårlig arbeidsmiljø - ulovlige arbeidsforhold

Min sønn er ansatt i en kjent dagligvarekjede. Han har fast stilling med 75 %. Nylig fikk de ansatte 3 dagers varsel om at alle får mindre stillinger pga. at omsetningen i den aktuelle butikken ikke var tilfredsstillende. Det skjer også at de ansatte ikke får sin lovpålagte pause, det det stort sett hele tiden er for få folk på jobb.

Butikken bærer preg av dårlig ledelse, halvtomme hyller, ofte mangler for eksempel basisvarer, rot og kaos generelt da de ansatte ikke rekker alle arbeidsoppgavene i løpet av dagen da de må prioritere å sitte i kassen og "post i butikk" ekspederingen.

Sjefen i butikken skal være godt kjent med alt dette, men ser ut til å "la det skure å gå" for å prøve å holde budsjettet, noe han nok ikke vil lykkes med.

Men dette er en uholdbar arbeidssituasjon for bl.a. min sønn og resten av de ansatte, hva bør gjøres her ? Det er visstnok ingen tillitsvalgte eller verneombud ved bedriften, noe som nok også er ulovlig, i tillegg til alle de andre kritikkverdige og ulovlige forholdene.

1
2 svar

2 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

solimor

Min sønn er ansatt i en kjent dagligvarekjede.

er Butikken franchise eller kjede eied?

det har mye å si i disse sitavsjon og hvordan han bør gå frem..

1

franzsigel

Men dette er en uholdbar arbeidssituasjon for bl.a. min sønn og resten av de ansatte, hva bør gjøres her ?

Det noe flåsete (men antagelig beste tipset) er å se seg om etter en ny jobb.

Dersom situasjonen er så ille som du vil ha det til, så er det antagelig ikke verdt å ta den belastningen det vil medføre dersom de ansatte skal forsøke å påvirke situasjonen.

Skulle situasjonen på arbeidsmarkedet der du bor være slik at det ikke er så lett å få seg ny jobb, så er det nok ikke dumt å melde seg inn i en fagforening.

Men selv fagforeninger kan ikke gjøre mye med dårlig ledelse. Siden dette er snakk om en av de større kjedene, så har man kanskje en distriktsansvarlig i kjeden man kan tipse? Men husk at slikt aldri er helt risikofritt, og mest sansynlig kjenner de til problemene allerede...

1

Lignende temaer

Bilde

Jus

Jus

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Politikk - Internasjonal

Politikk - Internasjonal

Laster...