Nye VGD er lansert! Mer informasjon

HJELP EN ELEV MED STUDIERETNING

Hei!

Jeg er en elev som går på 3.vgs som nå skal velge studieretning. Jeg har hatt vanskeligheter med å finne ut hva jeg vil gjøre videre, og har endelig funnet noen alternativer. Pedagogikk, økonomi og administrasjon/ledelse, sosionom og administrasjon og ledelse. Disse er det jeg følte passet meg, men lurer litt på hvilke erfaringer dere har om disse linjene. Hadde vært fint om dere kunne nevnt alt dere kan om disse linjene, for eksempel: hva omhandler det, arbeidsplasser, hva er forskjellen mellom økonomi og administrasjon/ledelse og administrasjon og ledelse, om det er tungt, hvor mye matte krever de ulike linjene (er det nødvendig å være supergod i matte?) og hvor mye lesing, og generelt om pensumet. Hva er deres erfaringer? Har dere noen erfaring med utveksling?

Kom gjerne også med råd!! Takk på forhånd.

1
5 svar

5 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

MaybeLeo

Kom gjerne også med råd!!

Om du er usikker, så kan det kanskje være greit å begynne med et fag som kan brukes til det meste. F.eks. nevner du pedagogikk, som vil kunne gå inn som et fint "bakgrunnsfag" innen svært mange utdanningsretninger/yrker senere.

1

DimitarBerbatov9

Har bare erfaring fra Økonomi og Administrasjon selv. Det er ikke nødvendig å være kjempegod i matte for å komme seg gjennom, men det er åpenbart en fordel. Man har fag i matte, statistikk osv, så man vil trives best på studiet om man liker å drive med tall. Administrasjon og ledelse vil jeg tro har et større fokus på fag innen strategi, markedsføring, organisasjonsteori osv. Dette er fag du også får gjennom økonomi, men kanskje sannsynligvis i større grad å Adm og ledelse.

Angående jobber som økonom er det egentlig alt fra aksjemegler, revisor, konsulent, controller osv. Dette kan du lett finne ut av selv.

Hvor tungt det er, hvor mye lesing som kreves osv er veldig individuelt, og kommer veldig an på hvilke karaktermål du har for deg selv. Med det sagt, for de aller, aller fleste går det helt fint å komme seg gjennom uten å være i nærheten av å lese seg i hjel. Økonomistudenter er nok ikke de som bruker mest tid på skolebenken.

1

justme123

Har bare erfaring fra Økonomi og Administrasjon selv.

Tusen takk for tilbakemelding!

Hva var meningen din om Økonomi og administrasjon? Hvor langt kom du med det?

1

DimitarBerbatov9

Jeg har stort sett veldig gode erfaringer fra det. Først og fremst liker jeg økonomi-delen, så ville nok vurdert matematisk finans eller noe lignende om jeg fikk valgt igjen, men dette er jo veldig individuelt. Det som er veldig fint er at du får et bredt innblikk i begynnelsen, og så kan spesialisere deg mer etterhvert. Alternativer er for eksempel Regnskap og Revisjon, finans, økonomisk styring, markedsføring, strategi og international business. Valgmulighetene kommer riktignok an på hvilken skole du velger. Jeg er forøvrig ferdig med master.

1

Lignende temaer

Bilde

Jus

Jus

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Politikk - Internasjonal

Politikk - Internasjonal

Laster...