Jobb og Utdanning

FiftyShadesOshea

Usikker på regler innen fraværsgrensa

Jeg lurer på noe vedrørende fraværsgrensa på videregående skoler.

I termin 1 (første halvår) hadde jeg 0 fravær i gym. I termin 2 skal jeg være borte udokumentert ved to anledninger. Dette tilsvarer 10,4% fravær i termin 2, men hvis man regner hele året tilsammen (termin 1 og 2) blir det ca 5,4%.

Får jeg da gymkarakter på kortet til sommeren? Regnes termin 2 alene, eller regner de det totale fraværet i hele året når de gir vurdering etter termin 2?

1
1 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Slik det funket hos meg hverfall var at hvis du F.eks hadde 10% fravær i ett fag i termin 1 - hadde du da 5% fravær i termin 2. Altså alt fravær fra termin 1 halveres når fraværet fra termin 2 er en totalsum. Så for å besvare på spørsmålet ditt så er fraværet etter termin 2 totalen av hele semesteret.

Jeg hadde tatt meg en prat med læreren din ang hvordan prosentregningen funker bare for å være sikker. Vi fikk tildelt et skjema hvor det stod hvor mange timer i hvert fag som tilsvarte 10% - dette er tydeligvis noe alle elever burde få tildelt.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk Arrcab Siste svar

"Noen har snakket sammen"

Dette er tradisjon, men før var det en rotur, i dag "snakker de sammen" på tur rundt Songsvann, eller mens de spiser en bedre middag hos en felles partifelle. Etter en utlysning med målrettet beskrive...
2
13 svar
Politikk - Norsk silas Siste svar

Klimahysteriets svingdør

"Alle" vil legge ned atomkraft, kull, olje og gass. 2020 ble det året den berømmelige svingdøren traff klimahysteriet midt i fleisen. i 2019 hadde vi følgende globalt konsum i TWh (ca.): Olje - 53.000...
3
7 svar
Politikk - Norsk silas Siste svar

Betal per kilometer kjørt

Arbeiderpartiet og andre avgiftskåte partier ivrer etter å innføre veiprising i Norge og det kan fort dyrt, og selfølgelig mye dyrere for "folk flest" som har behov for et fleksibelt transportmiddel....
Bilde

Veiprising prøves ut i Norge

Veiprising som et alternativ til bompenger har stått på den politiske dagsordenen siden bompengeopprøret. Nå skal Statens vegvesen for første gang teste det ut.


Bilde www.nrk.no
1
6 svar
Laster...