Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Hei! Jeg er 19 år gammel og skal søke høyere utdanning. Jeg er svært usikker på om jeg skal søke tannlege eller lege. Drømmen har alltid vært tannlege, men har tenkt på lege som et godt alternativ to. I disse korona-tider har jeg imidlertid begynt å tenke over hva som er et sikkert yrke, og med det revurdert tannlege. Det som taler for tannlege er at jeg har fast arbeidstid (ønsker i utgangspunktet 8-16 jobb), får det ikke på samvittigheten hvis jeg ikke oppdager en sykdom, slipper å være "psykolog"/snakke med pasienter, kravet på selv studiet er lavere enn på lege og jeg er ikke helt tilfreds med blod.

Det som taler for lege er at det er store muligheter for variasjon (f.eks. øyelege som ligner litt på tannlege?), min far eier en legeklinikk som jeg kan overta, jeg interesserer meg for menneskekroppen og jobben er sikrere.

Jeg er også usikker på om evt. Trondheim eller Oslo er det beste studiestedet. Jeg har 6er i alle fag (også på eksamen for Vg 2) med unntak av R1, R2, norsk sidemål og norsk hovedmål. Der har jeg 5er. Er usikker på om dette holder til NTNU lege i høst, da eksamen jo utgår for mitt kull, og snittet derfor antakeligvis vil øke betraktelig.

Noen som kan hjelpe meg å bli klokere på valget? Setter stor pris på svar!

1
2 svar

2 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Nødutgang

"Det som taler for tannlege"

Det som taler imot er at du må kikke inn i munnen på folk hele dagen. Ingen lønn eller goder hadde fått meg til å gjøre det.

2

William_S3

Du ser ut som har karakterer nok å komme inn på medisin, man har aldri trengt rent 6 i snitt for å komme inn på medisin enten det er på ordinær eller førstegangskvoten som du faller inn under. For å finne ut antall skolepoeng så tar du snittet ditt og ganger med 10 og plusser på i etterkant realfagspoeng eller språkpoeng om du har det. Antall realfagspoeng er 0.5 for r1, s1, s2, fysikk 1, kjemi 1 +2, it 1 + it 2 og biologi 1+2. Det er 1 for R2 og fysikk 2 og man får maks 4 poeng totalt. I 2019 var grensen for førstegangsvitnemål på NTNU 61 og på UiO var det dette 60,7 (høst) og 59,1 (vår) . Det som derimot blir utfordrende i år er at medisin har opplevd en markant økning i søkertallene i år da pga corona antagelig så det er grunn til å tro at disse poenggrensene vil øke noe.

1

Lignende temaer

Bilde

Jus

Jus

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Politikk - Internasjonal

Politikk - Internasjonal

Laster...