Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Hei, er det noen som jobber som fengselsbetjent eller har erfaringer med det?

Lurer på om dere kan beskrive hvordan yrket er med tanke på lønn, fritid, arbeidsomgivelsen osv. Jeg kommer til å avslutte studietiden min snart og leter etter en passende jobb. Har ikke hatt en fast stilling før. Samtidig så kom jeg inn på opptaksprøve på fengselbetjentutdanningen.

Jeg har bachelor i barnehagelærerutdanning og snart master i spesialpedagogikk. Siden det er toårig lønnet utdanning så lurer jeg på om utdanningen min vil telles når jeg blir lønna? Har lest litt ulike artikler om det og det er egentlig bare lønn som trekker ned for at jeg vil bli det. Ellers så tror jeg at jeg kunne heller tjent bedre som miljøterapeut med masteren min(vil prøve noe annet enn barnehagelærer)...Men på en annen side så er jeg veldig engasjert i fagene som fengselbetjentutdanningen tilbyr. Hadde fått mer motivasjon hvis jeg visste litt mer om yrket, om det er verdt utdanningen i forhold til arbeidsmiljøet eller om jeg burde satse på annet jobb.

I tillegg lurer jeg på hvordan turnusen er både i de to årene man studerer og i det tredje året som pliktår. Jeg ser for meg at det er ganske travelt? Har på en måte lyst til å studere mer, men som fengselsbetjent så innebærer det sikkert mye ansvar med tanke på at man jobber med innsatte, og studerer samtidig som man arbeider?

Håper noen med erfaringer kan svare før opptaksprøven kommer.

1
4 svar

4 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Everenga

Det som vel har blitt sagt fra det holdet er at det fra å være en jobb der man fikk store muligheter til å drive miljøterapi og jobbe med forberedelser på tilbakeføring til samfunn osv har det gått mer og mer i retning av oppbevaringsadministrasjon ettersom budsjettene har blitt strammere og effektivitet prioritert framfor utdanning og miljøarbeid.

Tror ikke denne utviklingen kommer til å snu når staten skal spare penger de nærmeste årene. hvis man skal drive miljøterapi som fengselsbetjent i disse dager er det nok nødvendig å komme seg til flaggskipssteder som Bastøy, men de jobbene vil jeg tro det er rift om.

1

Mcace

Takk for noen innspill i temaet. Jeg tror egentlig at det som motiverer meg mest er den gratis utdanningen man kan få. Men kanskje det ikke er verdt 3 år bare på grunn av det.

1

Speciale

Håper noen med erfaringer kan svare før opptaksprøven kommer.

For 5 år siden hadde jeg 8 venner og venninner som jobbet i fengselsvesenet, i dag har jeg ingen som gjør det. Når jeg har lest deres innlegg på Facebook om arbeidshverdagen, så kan jeg ikke skjønne noen som kan ønske å jobbe i fengsel. Selvsagt, dette er ikke noe er villig til å dele, så det er jo uverifiserbart for deg, men det er mange som faller fra etter kort tid i den bransjen.

1

Mafiakødd

Vil tippe det er en rimelig psykisk krevende jobb(sikkert fysisk også) som ikke alle er skikket til. Mulig derfor mange faller fra etterhvert.

1

Lignende temaer

Bilde

Jus

Jus

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Politikk - Internasjonal

Politikk - Internasjonal

Laster...