Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Hei,

Har et spørsmål jeg håper noen her kan hjelpe meg med. Jobber som salgskonsulent for et større norsk selskap hvor vi har firmatelefon. Men jeg irriterer meg litt over det, da jeg er lei av å få utlevert eldgamle telefoner og bli beskattet av det. Kan arbeidsgiver kreve at du bruker deres telefon og abonnoment, istedenfor for å ha din egen private telefon og abbonoment og få dekket en fast sum i måneden av arbeidsgiver?

Når jeg begynte i selskapet i 2014 fikk jeg utlevert en iPhone 5, ikke 5s og ikke 6. Fikk deretter ny i 2017 og fikk da utlevert en iPhone 6, ikke 6s, 7 eller 8 som da hadde blitt lansert. Nå fikk jeg denne uken igjen ny telefon, og nå tok det kaka. Hva får jeg utlevert av arbeidsgiver? En brukt, gammel iPhone 7. Spør arbeidsgiver pent om det ikke er mulig å få en ubrukt telefon, og helst en som er litt mer etter dagens standard, og ikke en 4 år gammel modell. Men svaret er blankt nei, udiskutabelt, bare glem det. Både 8, X, XR, XS, og 11 har i mellomtiden blitt lansert...

Blir enda mer irritert når det ser ut som det kun er i vårt selskap det er slik. De fleste andre firmaer i min bransje, og selskaper som venner og bekjente jobber i springer de alle rundt med nyeste modell. Enten får de nyeste eller veldig ny modell av arbeidsgiver, ellers får de muligheten til å betale et mellomlegg for å få den beste modellen. Dette nekter vår arbeidsgiver oss. Har de rett til dette? Eller kan vi kreve å slippe firmatelefon og få dekket en viss sum, eller at vi kan kreve å hvertfall få litt nyere modeller og hvertfall ikke brukte telefoner?

1
7 svar

7 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

PapaSmurf

Klassisk problemstilling. Jeg var borti det samme i min forrige jobb, og jeg sa at om jeg skal bli beskattet for fri telefon forlangte jeg å få en up to date mobil. Hvis ikke skaffet jeg meg en privat mobil med eget abonnement og slo av jobbtelefonen klokka 16. Så fikk kundene pent vente til 0800 neste dag om det var noe de ville.

Sjefen ble dritsur, men han ga etter da jeg nekta å fire på kravet.

1

Bill_Babba

Når du er salgskonsulent, så trur jeg det blir vanskelig å kunne lev. tlf på jobb. jeg vil tru du drar rett til kunder, eller rett fra kunde og hjem. Og sikkert være mulig for kunder å få tak i deg etter arbeidsdag. Slik jobber de fleste salgskonsulenter jeg kjenner.

Selv har jeg egen reg jobb telefon, kun bruk i jobb. Hatt en del ulike ordninger hos oss, og nå en personlig jobb telefon. Men det har vært mange ulike Iphoner, som 5 - 6 - 7 - 8 og den jeg har nå er vist svin dyr sak så det er vel en X eller noe..

Men det er jo ikke noe forskjell på dem. Kun størrelse forskjeller, og litt design i forhold til de eldste. De nyeste har endelig fått knapp intrigert i skjerm. Og noe mer plass. "I clowden" er samme like llten plass uansett 5 eller 8 eller x.

Ellers ingen forskjell.

Forøvrig må vi bruke den som utdeles, eller selv kjøpe den Iphone en ønsker. Vet ikke hvorfor kun Iphone. Ser ikke noe vits av å kjøpe selv, da dem alle i praksis er like.. Ikke ser jeg grunn for å sponse jobben med jobb verktøy heller.

Men i jobb, bruke en Iphone 5 eller en IPhone X spiller ingen rolle, er jo kun litt større skjerm, ellers helt lik.

1

Gubbenilia

Det er abonnementet som er skattepliktig. Altså bruken. Hvis dette irriterer deg så fælt, så tegner du et eget privat abonnement og kjøper egen telefon som du bruker privat. Jobbtelefonen med jobbabonnementet bruker du kun på jobb, og lar telefonen ligge igjen når du går hjem. Samtidig gir du beskjed til arbeidsgiver at du IKKE bruker jobbtelefonen privat, og derfor ikke skal skatte av fordelen (kr. 366/mnd).

1

tucan

er vel ikke telefonen du skatter av. Er vel abbonementet..

På vår jobb har vi kun basic telefon. (samsung A8.) men om vi betaler mellomlegget, kan vi oppgradere til en dyrere variant.. Du får høre om det er mulig om du er avhengig av den nyeste..

Evt. kjøpe nyeste modell sjøl..

1

InnocentBystander

er vel ikke telefonen du skatter av. Er vel abbonementet..

Slik det er formulert på nettsidene til skatteetaten, så ser det slik ut. Hos oss får vi kun abonnement. Telefon må vi kjøpa sjølv. Det betyr jo at vi ikkje kan tvingast til å installera bedriftsprogeammer på den, så ein fordel er det jo.

1

BlueRaptor

Blir enda mer irritert når det ser ut som det kun er i vårt selskap det er slik

Bytt jobb da vel.

1

Lignende temaer

Bilde

Jus

Jus

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Politikk - Internasjonal

Politikk - Internasjonal

Laster...